Έπαιζαν μπάλα μόνοι τους

Έπαιζαν μπάλα μόνοι τους

Αυτή η ακραία παγκοσμιοποίηση δεν πρόκειται να περάσει! Τώρα ξεκινάει ο πόλεμος εναντίον τους γιατί τώρα καταλάβαμε που το πάνε. Δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο πιθανότητα να κερδίσει τον πόλεμο η κλίκα της ακραίας παγκοσμιοποίησης. Δεν την θέλουν οι άνθρωποι στον κόσμο για οικονομικούς, πολιτισμικούς, θρησκευτικούς ή άλλους λόγους. Οι μόνοι που την θέλει είναι μια πολύ μικρή κλίκα σχετικά με τον παγκόσμιο πληθυσμό.

Ένας μακροχρόνιος σχεδιασμός χρειάζεται από αυτούς που είναι κατά της ακραίας παγκοσμιοποίησης όπως επίσης συντονισμός και συνεργασία μεταξύ τους όπως κάνει εδώ και δεκαετίες η κλίκα της ακραίας παγκοσμιοποίησης που επιχειρεί να υποδουλώσει την ανθρωπότητα κάτω από μια Παγκόσμια Δικτατορία.

Τα πράγματα είναι πολύ εύκολα. Αν το Facebook, το twitter, το youtube, η Google μεροληπτούν υπέρ της κλίκας της ακραίας παγκοσμιοποίησης, πρέπει να αντικατασταθούν με άλλα. Όσοι είναι κατά της ακραίας παγκοσμιοποίησης βρίσκουν μια άλλη εναλλακτική. Η χρηματοδότηση εναλλακτικών εταιρειών χρειάζεται περισσότερο για λόγους ελέγχου των εταιρειών και λιγότερο για οικονομική στήριξη και προώθηση. Δεν είναι μόνο το Facebook ή το Twitter, υπάρχουν και άλλα.

Ένα παράδειγμα είναι το Tumblr που ιδιοκτήτρια είναι η Automattic, η ίδια εταιρεία που έχει το WordPress. Περνάει η γραμμή «μεταφερόμαστε στο Tumblr όλοι όσοι είμαστε κατά της ακραίας παγκοσμιοποίησης» και εκεί ούτε κατεβάζουν σελίδες... ούτε σβήνουν αναρτήσεις... ούτε βάζουν από κάτω σημειώσεις. Κρατάμε και τους λογαριασμούς στα άλλα όπως FB, Twitter αλλά «παίζουμε μπάλα» στο Tumblr. Δεν είναι μόνο αυτό (το Tumblr), υπάρχουν πολλά. Σε τελική ακόμα και από την αρχή μπορεί να φτιαχτεί ένα νέο FB, twitter ή youtube.

Απλά είναι πιο γρήγορο και άμεσο, να αποκτηθεί πλειοψηφικό πακέτο από επενδυτές που είναι κατά της ακραίας παγκοσμιοποίησης, σε μία ήδη υπάρχουσα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τις πολιτικές πεποιθήσεις των βασικών μετόχων αλλά σε τελική όλοι φράγκα θέλουν όπου και να βρίσκονται πολιτικά. Επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο είναι κατά της ακραίας παγκοσμιοποίησης, θα ξεπεράσει το FB. Το μόνο που χρειάζεται είναι να περάσει η γραμμή «μεταφερόμαστε για να είμαστε ανενόχλητοι» και να υπάρχει πλειοψηφικό πακέτο για τον έλεγχο.

Μπαίνει μια ομάδα στο γήπεδο και παίζει χωρίς αντίπαλο. Αλλάζουν πάσες μεταξύ τους και βάζουν συνέχεια γκολ σε κενή εστία, χωρίς αμυντικούς. Κάποια στιγμή μπαίνουν και οι αντίπαλοι στο γήπεδο που είναι πολύ καλύτερη ομάδα. Η πρώτη ομάδα αντί να βάζει γκολ, τρώει συνέχεια γκολ. Αυτό ακριβώς έχει συμβεί με την κλίκα της ακραίας παγκοσμιοποίησης. Έπαιζαν μόνοι τους στο γήπεδο και έβαζαν συνέχεια γκολ διότι όλοι εμείς οι άλλοι που είμαστε κατά της ακραίας παγκοσμιοποίησης δεν είχαμε αντιληφθεί τι ακριβώς έκαναν και δεν είχαμε οργανωθεί εναντίον τους.

Ενεργούσαν κρυφά. Είχαν συστήσει μια τεράστια παγκόσμια συμμορία με σκοπό να επιβάλλουν Παγκόσμια Δικτατορία, να εκμεταλλεύονται, να εξαπατούν και να ελέγχουν τους ανθρώπους του  κόσμου. Σιγά σιγά αποκτούσαν τον έλεγχο σε ΜΜΕ για να κάνουν πλύση εγκεφάλου στους ψηφοφόρους και να κερδίζουν έτσι τις εκλογές οι δικοί τους που βρίσκονται σε όλα τα κόμματα.

Κατά της ακραίας παγκοσμιοποίησης είναι από την άκρα αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά. Όμως κόμματα εξουσίας είναι κυρίως στην δεξιά. Πατριώτες υπάρχουν και στο κέντρο και στην αριστερά. Ο πατριωτισμός χωρίς να είναι αποκλειστικό προνόμιο και μονοπώλιο της δεξιάς, παρατηρείται σαφέστατα περισσότερο στην δεξιά. Τραμπ, Τζόνσον, Μόρισον, Σίντζο Άμπε (και Γιοσιχίντε Σούγκα), Πούτιν, Σαλβίνι, Λεπέν, Όρμπαν, Μπολσονάρο ηγούνται δεξιών κομμάτων. Στην Ελλάδα δυστυχώς τα πατριωτικά κόμματα είναι μαϊμού όπως η Νέα Δημοκρατία.

Παύλος

Scroll to Top