Έρχεται καναλάρα

Έρχεται καναλάρα

Θυμόσαστε που κάποτε υπήρχε ένα κόμμα που το έλεγαν ΣΥΡΙΖΑ; Θυμόσαστε και ένα άλλο που το έλεγαν ΠΑΣΟΚ και μετά έγινε ΚΙΝΑΛ; Έτσι θα λέμε σε λίγο καιρό γιατί έρχεται το ΑΔΑΣ να τελειώσει όλα τα νεοταξικά κόμματα αριστεράς - κεντροαριστεράς. Είναι ο σπόρος που θα γίνει μεγάλο δένδρο και θα πνίξει όλους τους Νεοταξίτες του χώρου.  

Είμαι από τα πρώτα μέλη του ΑΔΑΣ (Ανατρεπτικό Δίκτυο Αριστεράς Σοσιαλδημοκρατίας). Προσπάθεια μας είναι να αναπτύξουμε το δίκτυο και να παρουσιάσουμε κάποιες θέσεις. Δηλαδή για να δημιουργηθεί ένα κόμμα με αξιώσεις, χρειάζονται κάποια αξιόλογα πρόσωπα και κάποιες θέσεις. Φθάνει όμως αυτό; Κανονικά θα έπρεπε να φθάνει.

Όμως λόγω των συνθηκών που έχουν δημιουργήσει οι Νεοταξίτες δεν είναι αρκετό. Οι Νεοταξίτες έχουν κόψει τα καλώδια στις δημοκρατικές διαδικασίες. Ελέγχουν τα MME και ιδίως τα κανάλια. Με αυτό τον τρόπο προβάλλουν μόνο τις απόψεις της Νέας Τάξης και τους ανθρώπους της Νέας Τάξης. Εξαιρούνται όλες οι άλλες απόψεις και αυτοί που τις έχουν.

Οι θέσεις της ΑΔΑΣ θα δημιουργηθούν από τους ανθρώπους που θα συμμετέχουν στο δίκτυο. Όμως πριν ακόμη ξεκινήσει αυτή η προσπάθεια, χρειάζεται μια γενική τοποθέτηση. Η ΑΔΑΣ τοποθετείται περίπου στον χώρο που εκφράζουν ο Μπέρνι Σάντερς στης ΗΠΑ και ο Μελανσόν στην Γαλλία. Σαφέστατα είναι ενάντια σε ΕΕ - ΝΤΠ. Ο χώρος αυτός δεν στερείται ούτε αξιόλογων ανθρώπων ούτε επεξεργασμένων απόψεων.

Να θυμηθούμε πως ένα μεγάλο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ έφυγε το κόμμα το 2015. Αυτοί πλέον βρίσκονται σε τρία κόμματα, την Λαϊκή Ενότητα, την Πλεύση Ελευθερίας και το ΜΕΡΑ25. Από αυτά μόνο η ΜΕΡΑ25 μπήκε στην Βουλή το 2019. Η Πλεύση Ελευθερίας συγκέντρωσε 1,5% και η Λαϊκή Ενότητα μόλις 0,3%.Η Λαϊκή Ενότητα παραλίγο να κατορθώσει να μπει στην Βουλή το 2015. Δεν έγινε για λίγες χιλιάδες ψήφους, αν δεν κάνω λάθος για εφτά (χιλιάδες). Τότε είχαν συμπράξει το Σχέδιο Β του Αλαβάνου, τμήματα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι Ενεργοί Πολίτες του Γλέζου.

Στην συνέχεια έγιναν πολλές αποχωρήσεις και το κόμμα είχε φθίνουσα πορεία. Τον Ιούνιο του 2019 παραιτήθηκε από την ηγεσία ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ενώ Πλεύση Ελευθερίας και Λαϊκή Ενότητα είναι ευρωσκεπτικιστικά, ο Βαρουφάκης με τη ΜΕΡΑ25 το γύρισε σε εναλλακτικό ευρωπαϊσμό. Ίσως για αυτό είχε προβολή από τα ΜΜΕ και κατόρθωσε να μπει στην Βουλή, παίρνοντας ψήφους από τα άλλα δύο κόμματα και στερώντας τους την ευκαιρία να μπουν στην Βουλή.

Βέβαια εκτός από τα τρία αυτά κόμματα και στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΙΝΑΛ υπάρχουν αξιόλογα στελέχη που μάλλον βρίσκονται στο αντινεοταξικό στρατόπεδο αλλά έχουν υποταχθεί στις νεοταξικές ηγεσίες των κομμάτων. Αναγνωρίζουν πως με τον αποκλεισμό που έχει πετύχει η ΕΕ - ΝΤΠ σε όλες τις άλλες απόψεις και τα πρόσωπα που τις έχουν, η υποταγή στους Νεοταξίτες είναι αναπόφευκτη.

Ενώ ο χώρος της αντινεοταξικής ευρωσκεπτικιστικής αριστεράς - σοσιαλδημοκρατίας έχει πληθώρα στελεχών, με βαθιά γνώση της πολιτικής και πολλές επεξεργασμένες απόψεις, στερείται σημαντικά ένα πράγμα που στερούνται όλα τα αντινεοταξικά, ευρωσκεπτικιστικά κόμματα. Στερείται προβολή από τα ΜΜΕ και ιδίως από τα κανάλια. Αυτό είναι βάσει του σχεδίου της Νέας Τάξης που πέτυχε τον έλεγχο των ΜΜΕ ώστε να αποκλείσει όλες τις άλλες απόψεις και όλους όσους τις έχουν.

Χωρίς προβολή από ένα τουλάχιστον κανάλι, κανένα κόμμα δεν μπορεί να έχει καμία καλή τύχη στις εκλογές. Αυτό το έχει καταλάβει πολύ καλά η ελληνική Αντίσταση σε ΕΕ - ΝΤΠ. Είναι υψίστης σημασίας η απόκτηση ενός τουλάχιστον καναλιού που θα προβάλει αντινεοταξικές απόψεις και αντινεοταξικά κινήματα και κόμματα. Καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια και μάλιστα έχει πολύ καθυστερήσει η απόκτηση ενός τουλάχιστον καναλιού από την ελληνική αντί-ΝΤΠ.

Τότε λοιπόν θα «μαζέψει» πολλά από τα στελέχη του χώρου που ήδη έχουν επεξεργαστεί σε βάθος διάφορες θέσεις που ικανοποιούν δύο προϋποθέσεις α) βρίσκονται στον χώρο αριστεράς σοσιαλδημοκρατίας β) είναι ενάντια σε ΕΕ - ΝΤΠ. Όπως η ΝΤΠ βρίσκεται σε διάφορους ιδεολογικούς χώρους, το ίδιο συμβαίνει και με την αντί-ΝΤΠ. Το κανάλι δεν θα έχει ιδεολογική τοποθέτηση στην κλίμακα αριστεράς - δεξιάς αλλά θα προβάλει όλες τις απόψεις που αποκλείονται από τα Νεοταξικά κανάλια, από την άκρα αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά.

Σαν αντίδραση στην συνωμοσία της Νέας Τάξης, δημιουργείται μια μεγαλύτερη συνωμοσία αντί-ΝΤΠ σε παγκόσμιο επίπεδο. Πολύ μεγάλα ονόματα του διεθνούς αντινεοταξικού χώρου, έχουν δώσει την υπόσχεση πως θα βοηθήσουν ώστε στην Ελλάδα να υπάρχει τουλάχιστον ένα αντινεοταξικό κανάλι. Μου έχουν πει ποια είναι αυτά τα ονόματα αλλά δεν πρέπει και δεν θέλω να τα αναφέρω. Μπορεί όμως κανείς εύκολα να φανταστεί ποιοι ή ποιες μπορεί να είναι. Αυτό είναι το παν, ένα κανάλι. Μετά όλα τα άλλα θα έρθουν από μόνα τους και τα στελέχη και οι επεξεργασμένες θέσεις.

Απόστολος 

Scroll to Top