Ήρθαν τα άγρια…

Ήρθαν τα άγρια…

Οι γνήσιοι αμερικανόφιλοι και αγγλόφιλοι, μας ζήτησαν να επεκταθούμε άλλο λίγο στο θέμα που ήδη ξεκινήσαμε και να το εξηγήσουμε λίγο καλύτερα . Είναι μία από τις πολλές κοινωνικές ομάδες που προσπαθούμε να εκφράσουμε. Άλλες είναι οικιστές, άνεργοι, χαμηλόμισθοι, προβληματικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις κλπ. Θα αναπτύξουμε σε άλλο άρθρο πως σκοπεύουμε να συνδράμουμε στην επίλυση των προβλημάτων τους.

Τα προσωπικά συμφέροντα μεγαλοπολιτικών, μεγαλοπαραγόντων, μεγαλοδημοσιογράφων και μιντιαρχών δεν είναι ο μόνος λόγος που οι «συνομιλητές» έχουν στο περιθώριο τους γνήσιους αμερικανόφιλους και αγγλόφιλους. Οι «μαϊμού» αμερικανόφιλοι και αγγλόφιλοι έχουν προσανατολισμό και σημείο αναφοράς τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και το Παρίσι. Οι γνήσιοι είναι πολύ περισσότερο ευρωσκεπτικιστές και ο προσανατολισμός τους είναι προς Ουάσιγκτον και Λονδίνο.

Έρχεται ένας Αμερικάνος πρέσβης στην Ελλάδα από κάποια άλλη χώρα. Ποιοι είναι οι βασικοί τρόποι για να μπορέσει να καταλάβει την ελληνική πραγματικότητα; Ο ένας είναι από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης. Υπάρχουν μεταφραστές που μεταφράζουν επιλεκτικά κάποια άρθρα. Αυτά που γράφουν τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης είναι τα περισσότερα ψέματα και παραποίηση της αλήθειας. Άρα από αυτά δημιουργείται μια στρεβλή εικόνα της πραγματικότητας.

Ο άλλος τρόπος είναι να συνομιλεί με ντόπιους που διάκεινται φιλικά προς τις ΗΠΑ. Οι γνήσιοι αμερικανόφιλοι και αγγλόφιλοι θεωρούν ότι οι «συνομιλητές» εσκεμμένα παραπλανούν τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους της αμερικανικής και αγγλικής πρεσβείας ώστε να τους δημιουργήσουν στρεβλή άποψη που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα τους. Προσπαθούν να βάλουν τους γνήσιους αμερικανόφιλους και αγγλόφιλους στο περιθώριο ώστε να ελαχιστοποιήσουν την πιθανότητα να μιλήσουν με αξιωματούχους της πρεσβείας και να τους ενημερώσουν σωστά.

Έτσι οι πρεσβείες ΗΠΑ και Βρετανίας δεν έχουν αντιληφθεί πλήρως την τεράστια αλλαγή που έγινε στην κοινή γνώμη μετά το 2010. Αποτυπώθηκε στο δημοψήφισμα του 2015 όπου 62% ψήφισε ΟΧΙ αν και ήξεραν ότι αυτό μπορεί να σημαίνει έξοδο από την Ευρώπη. Η όποια ευρωφιλία συντηρείται με προπαγάνδα των ΜΜΕ που κάποια υποτίθεται πως είναι αμερικανόφιλα και αγγλόφιλα.  

Βλέπουμε ότι είναι τρεις οι λόγοι που οι γνήσιοι αμερικανόφιλοι και αγγλόφιλοι έχουν αντικατασταθεί από ψεύτικους. Oι «συνομιλητές» α) θέλουν ανθρώπους που να υπηρετούν τα συμφέροντα τους β) είναι ευρώδουλοι σε αντίθεση με τους γνήσιους που είναι ευρωσκεπτικιστές γ) εσκεμμένα παραπλανούν τους αξιωματούχους των πρεσβειών.

Οι γνήσιοι θεωρούν θετικό να διευρύνεται ο κύκλος και από ανθρώπους που δεν έχουν μείνει σε ΗΠΑ και Αγγλία ή έχουν μείνει πολύ λίγο. Όμως πρέπει να υπάρχει μια ιεραρχία. Όχι μόνο δεν υπάρχει ιεραρχία αλλά τους έχουν περιθωριοποιήσει και έχουν βάλει μέσα άσχετους. Είναι δύο μεγαλο-υπουργοί της κυβέρνησης που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με ΗΠΑ και Βρετανία και θεωρούνται του φιλοαμερικανκού και φιλοαγγλικού κύκλου. Έχουν μια πορεία άκρως καιροσκοπική και συμφεροντολογική. Δεν υπάρχουν άλλοι με συναισθηματικούς δεσμούς που να μπορούν να καταλάβουν την κουλτούρα και την νοοτροπία;

Αυτοί είναι στα ψηλότερα επίπεδα. Το ίδιο ισχύει από πάνω μέχρι κάτω. Έχουν εισέλθει καιροσκόποι και συμφεροντολόγοι που δεν έχουν καθόλου δεσμούς με ΗΠΑ και Βρετανία και έχουν βγάλει απέξω τους γνήσιους.

Μεταφέρουμε ακριβώς τα λόγια ανθρώπου που έχει μείνει στην Αμερική είκοσι πέντε χρόνια.

«Τον Μητσοτάκη τον κόβω να έχει μείνει γύρω στα οκτώ χρόνια. Να μου πει εμένα ο Βαρβιτσιώτης. Πόσα χρόνια έμεινε στην Αμερική; Να μου πούνε ο Γεωργιάδης και ο Χρυσοχοΐδης. Πόσες μέρες έχουν μείνει στην Αμερική; Μάλλον δεν έχουν μείνει καμία, εκτός και αν πήγαν τουρίστες για λίγο. Έχουν βάλει τα λαμόγια τις γκόμενες τους, τα ξαδέλφια τους και τα κομματόσκυλα τους μέσα στον κύκλο και εμάς μας έχουν στην απέξω. Ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα».

Scroll to Top