Έτσι λέει

Έτσι λέει

Άρχισαν πάλι τα κανάλια την παραπλάνηση γύρω από το ζήτημα του βιασμού της 24χρονης Γεωργίας στην Θεσσαλονίκη. Τι κακό κάνουν τα κανάλια; Δέχονται την καταγγελία της κοπέλας ως αληθή ενώ αυτό πρόκειται να αποδειχθεί από το Δικαστήριο. Θα πρέπει να παρουσιάζουν και την άλλη άποψη, ακόμα και αν η άλλη πλευρά είναι αντιπαθέστατα πλουσιόπαιδα ενώ η κοπέλα πρέπει να έχει την συμπάθεια μας για αυτά που έχει περάσει.

Πρώτον, αν πράγματι έχει συμβεί όπως τα περιγράφει η κοπέλα, πρέπει να τιμωρηθούν πολύ αυστηρά οι δράστες. Επίσης πρέπει να βλέπουμε με συμπάθεια την κοπέλα που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα πέθαναν τέσσερις δικοί της άνθρωποι (γονείς, αρραβωνιαστικός, θεία) και έμεινε μόνη της στη ζωή. Από την άλλη, η απέναντι πλευρά είναι μάλλον κακομαθημένα πλουσιόπαιδα που δεν νομίζω πως αξίζουν την συμπάθεια κανενός.

Αυτά δεν είναι μόνο κακομαθημένα πλουσιόπαιδα αλλά δεν έχουν προσπαθήσει για τίποτα στην ζωή τους. Οι γονείς τους ή οι παππούδες τους τουλάχιστον προσπάθησαν. Όμως η Αλήθεια είναι πάνω από όλα και πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί. Ακόμα κι αν αντιμετωπίζουμε με πολύ μεγαλύτερη συμπάθεια την κοπέλα δεν πρέπει να τα βλέπουμε υποκειμενικά. Επειδή η κοπέλα κάνει μία καταγγελία δεν πάει να πει πως έγιναν έτσι ακριβώς όπως τα λέει. Μπορεί όσα λέει να είναι πέρα για πέρα αληθινά, περίπου αληθινά αλλά όχι ακριβώς ή τελείως ψευδή.

Αυτό δεν ισχύει μόνο για την συγκεκριμένη κοπέλα αλλά για οποιαδήποτε κοπέλα και για οποιοδήποτε άνθρωπο. Όταν ένας άνθρωπος (άντρας ή γυναίκα, νέος, μεσήλικας ή ηλικιωμένος) κάνει μια καταγγελία δεν την αποδεχόμαστε αυτόματα ως αληθινή αλλά διερευνάται κατά πόσο είναι αληθινή. Συνήθως σε μία διένεξη που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι και δικαστική, οι δύο πλευρές περιγράφουν διαφορετικά τα γεγονότα.

Οι νομικοί χρησιμοποιούν την έκφραση «κατά τα λεγόμενα της/ου» ή «σύμφωνα με τα λεγόμενα της/» και λιγότερο κομψά «έτσι λέει». Ο ρόλος των διωκτικών Αρχών και της Δικαιοσύνης είναι να διαπιστώσουν τι πραγματικά έχει συμβεί. Από ότι δημοσιεύτηκε ο ένας από τους νεαρούς παραδέχεται την ερωτική συνεύρεση με την κοπέλα αλλά υποστηρίζει πως έγινε με την δική της συναίνεση.

Εμένα η επιθυμία μου είναι να λέει η κοπέλα την αλήθεια. Δεν ξέρω προσωπικά κανένα από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση. Η κοπέλα από ότι δημοσιεύεται έχει περάσει πολλές δυσκολίες και οι άλλοι φαίνεται πως είναι κακομαθημένα πλουσιόπαιδα. Μακάρι να λέει η κοπέλα την αλήθεια και εγώ θα ευχαριστηθώ αν αποδειχθεί. Όχι γιατί είμαι ευχαριστημένος για το γεγονός. Ότι έγινε-έγινε και δεν αλλάζει.

Το θέμα είναι να διαπιστώσουμε, πρώτα οι Αρχές και η Δικαιοσύνη και μετά η κοινή γνώμη τι ακριβώς έχει γίνει. Βέβαια ένα ερώτημα είναι κατά πόσο αποδίδεται η Δικαιοσύνη, ειδικά αν η μία πλευρά είναι δυσανάλογα πιο δυνατή, οικονομικά ή/και πολιτικά. Είναι ένα σοβαρό ζήτημα που απέφυγαν να θίξουν τα κανάλια, αν και αναφέρθηκε σε κάποιες εφημερίδες.

Δημοσιεύτηκε πως στο πάρτι αυτό υπήρχαν και εκδιδόμενες κοπέλες. Δυστυχώς έχει γεμίσει η Ελλάδα βίζιτες. Δεν είναι μόνο αυτές που δουλεύουν σε καθημερινή σχεδόν βάση αλλά και κάποιες που δουλεύουν περιστασιακά για ένα έξτρα εισόδημα, μια βοήθεια. Οι βασικοί λόγοι που έχει γεμίσει η Ελλάδα βίζιτες είναι δύο. Ο ένας είναι η οικονομική καταστροφή που προκλήθηκε από την ευρωπαϊκή πορεία και την προδοσία Σημίτη - Καραμανλή που έβαλαν τα συμφέροντα Γερμανίας - Γαλλίας και την επιτυχία του πειράματος της ΕΕ πάνω από τα συμφέροντα των Ελλήνων.

Ο άλλος βασικός λόγος είναι η χαλάρωση των ηθών και η κατακρήμνιση των παραδοσιακών αξιών που έφερε πάλι η ευρωπαϊκή πορεία. Δημιουργεί απορία πως αυτή η κοπέλα βρέθηκε σε πάρτι με εκδιδόμενες. Τέτοιου είδους πάρτι, σεξ πάρτι, συμβαίνουν πολλά, όχι μόνο σε ξενοδοχεία αλλά και σε σπίτια, σε γιώτ ακόμα και σε κλαμπ. Το καλοκαίρι γίνονται πολλά στα νησιά. Είναι γνωστά τα πάρτι των Αράβων σε υπερπολυτελή γιωτ με Ελληνίδες που κάποιες από αυτές είναι και επώνυμες.

Ήταν σεξ πάρτι;

Εμμανουήλ

Scroll to Top