Έξι χαστούκια στον Μητσοτάκη

Έξι χαστούκια στο Μητσοτάκη

AUDIO

Είχαμε γράψει για το χαστούκι των Γάλλων στο Μητσοτάκη. Τα χαστούκια στον Μητσοτάκη όμως δεν έχουν τελειωμό. Ακολούθησε το χαστούκι των Ιταλών και πρόσφατα των Ισπανών. Συνολικά έχει φάει έξι απανωτά χαστούκια. Στις G7 είναι οι σημαντικότερες χώρες του πλανήτη. Μαζί με την Ρωσία έκαναν τις G8. Από τις εφτά, οι τέσσερις είναι Ευρωπαϊκές, οι μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης, Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία. Οι τέσσερις από τις εφτά χώρες έχουν ρίξει γερά χαστούκια στο Μητσοτάκη.

Πρώτο ήταν το χαστούκι των Ελλήνων, τον Ιούλιο του 2015, στον προκάτοχο του Μεϊμαράκη και το κόμμα της ΝΔ. Τώρα είναι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου. Ήταν στην πρώτη θέση του αγώνα υπέρ του ΝΑΙ και ο λαός τους γύρισε τη πλάτη. Τα 2/3 των ψηφοφόρων ψήφισαν ΟΧΙ. Ένα χρόνο αργότερα ήρθε το χαστούκι των Άγγλων. Γύρισαν την πλάτη σε αυτή την ΕΕ που φανατικά υποστηρίζει ο Μητσοτάκης και αυτή η ΝΔ. Στους Έλληνες δεν δόθηκε ποτέ η δυνατότητα να αποφασίσουν όπως οι Βρετανοί. Θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο κάποια στιγμή να γίνει δημοψήφισμα και αποτελεί βασική θέση του προγράμματος μας.

Οι διάφορες ψευτοδημοσκοπήσεις των δημοσκόπων του διαβόλου, δείχνουν ότι δήθεν η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων θεωρούν αυτή την ΕΕ κάτι καλό. Δεν είναι μόνο διαβολικοί άνθρωποι αλλά κοροϊδεύουν συστηματικά τους χαζούς. Αφού λοιπόν είναι οι Έλληνες πολίτες υπέρ αυτής της ΕΕ, γιατί τρέμουν ένα δημοψήφισμα; Το φοβούνται τόσο πολύ που δεν τολμούν ούτε να αναφέρουν την λέξη. Ας κάνουν δημοψήφισμα, να μην μπορεί μετά να πει κανείς τίποτα. Θα λένε οι ευρωφανατικοί σε όποιον μιλάει για έξοδο από την Ευρωζώνη ή την ΕΕ:

«Τι μας λέτε τώρα για έξοδο; Έγινε δημοψήφισμα και ο λαός αποφάνθηκε. Το θέμα έχει λήξει».

Τρέμουν την ιδέα του δημοψηφίσματος γιατί δεν είναι τόσο σίγουρο το αποτέλεσμα και φοβούνται ότι μπορεί να γίνει της Αγγλίας. Εκεί περίμεναν να επικρατήσει το Bremain και τελικά ήρθε Brexit.

Τέσσερις μήνες μετά το χαστούκι των Άγγλων, χαστούκισαν οι Αμερικάνοι τον Μητσοτάκη και το κόμμα της ΝΔ. Στις ΗΠΑ εξελέγη πρόεδρος ο Τραμπ. Εκτός του ότι ήταν εκτός πολιτικού κατεστημένου, δεν συμφωνεί με την θέση «ΕΕ πάση θυσία» του Μητσοτάκη και τη δική του αντίληψη περί παγκοσμιοποίησης. Περισσότερο πολιτικό κατεστημένο από το Μητσοτάκη δεν υπάρχει. Η ΝΔ του Μητσοτάκη υποστήριζε την Κλίντον που είναι όπως ο Μητσοτάκης βαθύ πολιτικό σύστημα.
Έξι μήνες αργότερα, ήρθε το χαστούκι των Γάλλων στον Μητσοτάκη και τη ΝΔ. Η Λεπέν πέρασε τον Μητσοτάκη της Γαλλίας και έγινε η κυρίαρχη δύναμη της κεντροδεξιάς. Τα κόμματα που έπαιρναν παραδοσιακά τις πρώτες δύο θέσεις δηλαδή τα αντίστοιχα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, βρέθηκαν στη τρίτη και στη πέμπτη θέση. Τα χαστούκια όμως δεν έχουν τελειωμό για τον Μητσοτάκη. Δέκα μήνες αργότερα, του έριξαν και οι Ιταλοί ένα πολύ γερό χαστούκι. Τόσο το κόμμα των Πέντε Αστέρων όσο και ο Σαλβίνι δεν είναι τα αντίστοιχα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ο Σαλβίνι είναι περίπου ότι η Λεπέν. Πρόσφατα ήρθε και το τελευταίο γερό χαστούκι των Ισπανών. Ο Μητσοτάκης της Ισπανίας είχε την χειρότερη επίδοση όλων των εποχών. Μέσα σε διάστημα μικρότερο των τεσσάρων ετών, ο Μητσοτάκης και η ΝΔ έχουν φάει έξι απανωτά χαστούκια.

Ερχόμαστε τώρα στην Ελλάδα με τα πολύ πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Μετά από τη χρεοκοπία, την εξαθλίωση, τις χιλιάδες αυτοκτονίες, την οριστική και αμετάκλητη καταστροφή ενός μεγάλου μέρους των πολιτών τι γίνεται; Είναι έτοιμο να ξαναγυρίσει στην εξουσία το κόμμα που μας οδήγησε στη χρεοκοπία και που μαζί με το ΠΑΣΟΚ ευθύνονται για ότι έγινε; Δηλαδή τι θα πουν οι Έλληνες ψηφοφόροι με την ψήφο τους;
«Εμείς σε αντίθεση με τους βλάκες τους Αμερικάνους, τους Άγγλους, τους Γάλλους, τους Ιταλούς και τους Ισπανούς, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με ότι έχει γίνει. Εμείς είμαστε οι ξύπνιοι, οι άλλοι είναι βλάκες. Έχουν καλύτερες οικονομίες επειδή είναι πολύ βλάκες. Ενώ εμείς που είμαστε τόσο ξύπνιοι έχουμε κατεστραμμένη οικονομία. Εμείς τα καταλαβαίνουμε όλα και από τη μεγάλη εξυπνάδα μας, πάμε να ξαναβάλουμε στην διακυβέρνηση το κόμμα που μας χρεοκόπησε, κατέστρεψε τη χώρα και εξαθλίωσε τους πολίτες».

Ενδεχομένως οι δημοσκόποι του διαβόλου να πέσουν πάλι έξω και το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών να είναι άλλο ένα χαστούκι στο Μητσοτάκη. Οι Έλληνες ψηφοφόροι του έριξαν το πρώτο χαστούκι. Θα του ρίξουν το έβδομο και τελευταίο;

Scroll to Top