Φαντάσματα παρελθόντος

Φαντάσματα Παρελθόντος

video

Ο Κυριάκος χωρίς επώνυμο έκανε δηλώσεις περί αισιοδοξίας. Πραγματικά χρειάζεται ένεση αισιοδοξίας στον ελληνικό λαό αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει με τους καταστροφείς της χώρας και τους εξολοθρευτές των Ελλήνων έτοιμους να αναλάβουν πάλι την εξουσία και να κάνουν το ίδιο ακριβώς που έκαναν 40 χρόνια. Την αισιοδοξία στους Έλληνες θα την φέρουν νέα πολιτικά σχήματα στην χώρο της σοσιαλδημοκρατίας  και της χριστιανοδημοκρατίας ( η όπως αλλιως θέλει να ονομάσει κανείς το χώρο της κεντροδεξιάς) με νέα πρόσωπα άφθαρτα έντιμα και ικανά χωρίς τα φαντάσματα του παρελθόντος.

Χειρότερα φαντάσματα του παρελθόντος από την οικογένεια Μητσοτάκη δεν υπάρχουν. Μας πίνουν το αίμα εδώ και 150 χρόνια. Έχουν κάνει τεράστιες περιουσίες με τα χρήματα των παππούδων μας των πατεράδων μας και τα δικά μας. Για αυτό και ο Κυριάκος προτιμάει να παραλείπει το επώνυμο του γιατί το όνομα Μητσοτάκη δημιουργεί αυτόματα πολλούς αρνητικούς συνειρμούς.

Ο τρόπος που ενεργεί μέχρι στιγμής δείχνει ότι δεν μπορεί να του έχει κανείς απολύτως καμία εμπιστοσύνη.  Ο Μητσοτάκης κοροϊδεύει το κοσμάκη. Δούλευε πυρετωδώς ο Μητσοτατκικός μηχανισμός για να τον βγάλει αρχηγό και αυτός το έπαιζε Κυριάκος σκέτο. Με το μηχανισμό της οικογένειας παίρνει πρώτες θέσεις στη Β Αθηνών αλλά λέγεται μόνο Κυριάκος.

Κάνει ότι δεν είναι Μητσοτάκης και ότι δεν είναι νεοφιλελύθερος ενω και οι πέτρες ξέρουν ότι είναι. Εάν πας σε ένα οποιοδήποτε σχολείο της χώρας στη πρώτη Δημοτικού και ρωτήσεις τα παιδάκια ποια είναι η συμμορία των νεοφιλελευθερων στην Ελλάδα θα σου πουν. Πρώτα από όλα και με διαφορά οι Μητσοτάκηδες και μετά Μάνος, Ανδριανόπουλος, Σκυλακάκης κλπ. Τουλάχιστον οι υπόλοιποι το παραδέχονται ότι είναι. 

Υποτίθεται ότι θα κάνει νέα αρχή αλλά από πίσω έχει ότι πιο σάπιο διεφθαρμένο και ξεπερασμένο υπάρχει. Μέσα στο κόμμα απλά σκάντζαρε τη πρώτη με τη δεύτερη σειρά και κράτησε σχεδόν όλα τα πρόσωπα της κυβέρνησης Σαμαρά. Τον υποστηρίζει ο Σημίτης και έμμεσα ο Καραμανλής δηλαδή οι δύο άνθρωποι που έφεραν τη χώρα στη καταστροφή και τη χρεοκοπία. Ο Καραμανλής υποστήριξε το Μεϊμαράκη για αρχηγό αλλά μετά τις εσωκομματικές εκλογές παραμένει στη ΝΔ, υποστηρίζει ΝΔ και έτσι έμμεσα υποστηρίζει το Μητσοτάκη που είναι αρχηγός της ΝΔ. Εάν φύγει ο Καραμανλής από τη ΝΔ θα πέσει σε μονοψήφια ποσοστά. Όμως δεν το κάνει και φέρνει ψηφοφόρους στο Μητσοτάκη.

Το τρισάθλιο ελληνικό κράτος που είναι δημιούργημα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ταλαιπωρεί καταπιέζει και εκμεταλλεύεται με χίλιους δύο τρόπους τους Έλληνες πολίτες.  Ο Κυριακος χωρις επώνυμο κοροίδεύει το κόσμο ότι θα τακτοποιήσει το Δημόσιο. Το σύστημα Μητσοτάκη, το σύστημα Βαρβιτσιώτη και όλων των τζακιών επιβιώνει διαχρονικά με ρουσφέτια. Εξ ού και η ονομασία ρουσφετογιάννης Βαρβιτσιώτης. Τι θα κάνει ο Μητσοτάκης θα διώξει όλους όσους διόρισε το σύστημα Μητσοτάκη.

Θα διώξει τους άλλους αλλά τους δικούς του δεν θα τους πειράξει. Θα κατηγοριοποιήσει τους υπαλλήλους σε κατηγορίες:

  • Μητσοτακικοί
  • Βενιζελικοί Σημιτικοί
  • Λοιποί Νεο δημοκράτες
  • Λοιποί Πασόκοι
  • Λοιπά κόμματα

Τις πρώτες κατηγορίες δεν θα τις πειράξει και θα τσακίσει όλους τους άλλους. Απλά τα πράγματα. 

Προσπαθεί να κρύψει ότι η γυναίκα του είναι πολωνοεβραϊκής καταγωγής και είχε προηγούμενο γάμο. Δεν το ξέρω με βεβαιότητα αλλά ξέρω ότι υπάρχουν πάρα πολλές φήμες και παλαιότερα δημοσιεύματα που έχουν μυστηριωδώς εξαφανιστεί. Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη Μαρέβα. Μάλιστα πριν από πάρα πολλά χρόνια είμαστε γείτονες και κάναμε λίγο παρέα. Η Μαρέβα ήταν τότε ένα ήσυχο κοριτσάκι.

Περισσότερο με μια μεγαλύτερη ξαδέλφη της Αυστραλέζα είχα πάρε δώσε δηλαδή. Σκεφτόμουνα να της τη πέσω αλλά μου μίλαγε για τον Ψινάκη που τον είχε ερωτευτεί, η ξαδέλφη όχι η Μαρέβα και με ξενέρωσε. Δεν ήξερε δεν ρώταγε. Δεν τον ήξερα τον Ψινάκη τότε. Μήπως όφειλα να γνωρίζω ποιος είναι ο Ψινάκης. Μου τον έδειξε στο Ματι και έμαθα ποιος είναι. Κυκλοφορούσε με κάτι μηχανές και είχε ποιο αρρενωπό στυλ. είχαμε βγει δύο φορές αυτό όλο και όλο. Η Μαρέβα πηγε στην Ανατολική ακτή των ΗΠΑ, εγώ στη Δυτική και ούτε που την ξανάδα ποτε μου. Αυτά τώρα αρχές 80. Αρκετά για παλιές ιστορίες. 

Με κάτι ξαδέλφια του έκανα παρέα παλαιότερα και με άλλα σχετικά πρόσφατα. Στο Στάνφορντ ήταν και εγώ λίγα χιλιόμετρα παραπάνω στοSan Francisco. Κεντρογενείς είμαστε και οι δύο. Βασικά δεν το θεωρώ κεντρώο αλλά ακραίο στοιχειο, εξτρεμιστή από οικονομική άποψη. Ο καθένας έχει δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεται όπως θέλει. Το θέμα είναι οι άλλοι κατά πόσο τον πιστεύουν. Κανονικά θα έπρεπε να είμαι Μητσοτακικός. Θα αναρωτηθούν κάποιοι γιατί έχω πρόβλημα με το Μητσοτάκη.      

Δεν έχω κάτι προσωπικό με το Μητσοτάκη. Το έχω πει και σε ένα πρωτοπαλίκαρο του δημοσιογράφο που είναι το δεξί του χέρι και έχουμε κάποιους κοινούς γνωστούς. Το έχω πει και σε  άλλο γνωστό δημοσιογράφο του στενού περιβάλλοντος του Μητσοτάκη. Απεχθάνομαι με βδελυγμία ότι εκπροσωπεί τα πολιτικά τζάκια, την οικογενειοκρατία, την Κολεγιοκρατία, τον νεποτισμό, τη Μαυρογυαλούρικη πολιτικάντικη νοοτροπία, τον νεοφιλευλευθερισμό,.

Αυτό που έγινε στη Ελλάδα ήταν καταστροφικός σεισμός 8 ρίχτερ. Επιβάλλεται να γίνει αντίστοιχος και μεγαλύτερος σεισμός στο πολιτικό σκηνικό. Όπως ακριβώς αφάνισαν τους Έλληνες πρέπει να αφανιστούν και από το πολιτικό σκηνικό όλες οι πολιτικάντζες του παρελθόντος ανεξαρτήτου ηλικίας. Ο Μητσοτάκης δεν είναι μεγάλος από άποψη ηλικίας αλλά είναι παλαιολιθικός από άποψη πολιτικάντικης νοοτροπίας του παρελθόντος. 

Scroll to Top