Φεύγει νύχτα με ελικόπτερο

Φεύγει νύχτα με ελικόπτερο

Ο Μητσοτάκης μπορεί να μείνει στη θέση του αν κάνει στροφή 180ο στο θέμα της παγκοσμιοποίησης και ταχθεί υπέρ της εξόδου από την ΕΕ. Παράλληλα χρειάζεται και σαρωτικός ανασχηματισμός που να εκφράζει αυτή την αλλαγή. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να μείνει. Αλλιώς όχι μόνο δεν θα μείνει στου Μαξίμου αλλά ούτε στην Ελλάδα.

Η κατάσταση του, έτσι όπως τα έκανε, είναι πάρα πολύ δύσκολη. Βρίσκεται σε τραγικό αδιέξοδο. Το κόμμα είναι άκρως ευρώδουλο. Είναι το κόμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή που μας έβαλε στην ΕΕ. Ο Σημίτης που συναγωνίζεται τους Καραμανλήδες σε ευρωδουλικότητα ήταν αυτός που τον έκανε αρχηγό της ΝΔ και πρωθυπουργό.

Δυστυχώς το παιδί δεν έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης όπως και κανένας σε αυτό το κόμμα. Βέβαια όλοι αυτοί, το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας τους το έχουν βγάλει έξω και είναι έτοιμοι να φύγουν. Νομίζει τώρα ο Μητσοτάκης ότι το μείζον πρόβλημα είναι το οικονομικό. Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα αλλά υπάρχει και πολύ μεγαλύτερο.

Οι Τούρκοι είναι 82 εκατομμύρια, υπέρ-εφταπλάσιοι από τους Έλληνες. Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έχουν πολύ εξασθενήσει λόγω της κρίσης. Πέρα από τις μπούρδες που λένε εδώ στα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, η Τουρκία έχει πιο ισχυρό στρατό από εμάς. Και σε αυτό το θέμα, συστημικοί δημοσιογράφοι, πολιτικοί και ειδικοί εξαπατούν συστηματικά τους Έλληνες. Επί ίσοις όροις δηλαδή αν είμαστε εμείς ογδόντα εκατομμύρια, ή αυτοί ένδεκα, θα είμαστε εμείς πολύ πιο ισχυροί.  

Η Τουρκία δεν φοβάται στρατιωτικά την Ελλάδα. Φοβάται όμως που θα καταλήξει ένας πόλεμος με την Ελλάδα και ποιοι θα συνταχθούν με την κάθε πλευρά. Τώρα όχι μόνο η Τουρκία είναι ισχυρότερη αλλά βρίσκεται και στο ισχυρότερο στρατόπεδο, αυτό που είναι ενάντια στην ακραία παγκοσμιοποίηση. Η Τουρκία έχει συνταχθεί με ΗΠΑ, Βρετανία, Ισραήλ, Ρωσία στο θέμα της παγκοσμιοποίησης. Αυτοί λοιπόν θα ανεχτούν την συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα μέχρι να έρθουν τα πράγματα εκεί που θέλουν.

Η τελευταία χώρα που θα ενδιαφερθεί για την Ελλάδα είναι η Γερμανία. Όταν δουν ότι ζορίζουν τα πράγματα, θα κοιτάξουν να σώσουν το τομάρι τους και εμάς θα μας αφήσουν στο έλεος του Θεού. Ο κλοιός γύρω από την ΕΕ σφίγγει διαρκώς. Από την μία πλευρά, την δυτική είναι Βρετανία και ΗΠΑ και από την άλλη Ρωσία και Τουρκία. Αν αρχίσει το σφυροκόπημα, τελείωσε η ΕΕ. Όπως και να έχει, σε κάθε περίπτωση, αυτό το οικοδόμημα του Διαβόλου, θα τελειώσει αργά ή γρήγορα. Ενδεχομένως να παραμείνει μια πολύ μικρότερη και διαφορετική Ένωση.

Η Τουρκία και ο Ερντογάν δεν υπολογίζουν καθόλου την Ελλάδα. Δεν έχει κανένα πρόβλημα ο Ερντογάν, αν του το επιτρέψουν, να φθάσει μέχρι την Αθήνα. Θα το κάνει με μεγάλη χαρά. Δυστυχώς για εμάς, μπορεί να φθάσει μέχρι την Αθήνα. Δεν λέω ότι θα είναι εύκολο αλλά γίνεται. Θα υπάρχουν σημαντικές απώλειες και από τις δύο μεριές.

Ο Μητσοτάκης δεν θα φύγει απλώς από του Μαξίμου αλλά και από την χώρα, νύχτα με ελικόπτερο. Δεν θα γίνει όταν ο τουρκικός στρατός φθάσει έξω από την Αθήνα αλλά όταν φθάσει στην Αλεξανδρούπολη. Θα βρουν την ευκαιρία κάποιοι εγχώριοι αντίθετοι στην κυβέρνηση, να ξεσηκωθούν. Αυτό θα είναι το λιγότερο.

Μπορεί να μη γίνει έτσι αλλά αλλιώς. Μπορεί να φθάσουν τουρκικά πλοία στη Μύκονο και να βγουν έξω για καφέ. Δεν θα είναι αλιευτικά αλλά στρατιωτικά. Το σκέφτεστε να βγουν Τούρκοι στρατιώτες στη Μύκονο για καφέ ή να αποβιβαστούν στο Super Paradise; Αυτοί δεν θα ανοίξουν πυρ αλλά άμα ανοίξουμε εμείς, θα ανταποδώσουν και θα ξεκινήσει ο πόλεμος.

Ο Μητσοτάκης θα είναι υπεύθυνος για ότι συμβεί. Εμείς τι άλλο μπορούμε να κάνουμε από το να τα γράφουμε; Αυτοί όλοι δεν τα παίρνουν στα σοβαρά. Όταν όμως γίνει το μπαμ, θα είναι πολύ αργά πια. Μπορεί να γίνει σε μια βδομάδα, σε ένα μήνα ή σε ένα χρόνο. Μακάρι να αλλάξουν στάση οι ευρώδουλοι και η ΕΕ ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Γιώργος

Scroll to Top