Φιλολαϊκή κεντροδεξιά

Φιλολαϊκή κεντροδεξιά

Σε κάποιους ακούγεται σχήμα οξύμωρο, η φιλολαϊκή κεντροδεξιά. Μπορεί να είναι η κεντροδεξιά φιλολαϊκή; Μπορεί να είναι! Το ερώτημα είναι πόσο συχνά συμβαίνει. Τελευταία, από τότε που ξεκίνησε η Νέα Τάξη ούτε η κεντροδεξιά αλλά ούτε και η κεντροαριστερά είναι φιλολαϊκές. Η Νέα Τάξη είναι εξ ορισμού αντιλαϊκός ελιτισμός. Μια σατανική ψευτοελίτ που έχει ανέβει, όχι γιατί το αξίζει αλλά επειδή χρησιμοποιεί σατανικούς τρόπους, επιβάλει την άποψη της ενάντια στην θέληση των πολιτών.

Η φιλολαϊκή κεντροδεξιά είναι η πολιτική με βάση τις ανάγκες και τις επιθυμίες των κεντροδεξιών ψηφοφόρων. Επειδή οι κεντροδεξιοί ψηφοφόροι έχουν διαφορετικά πιστεύω από τους κεντροαριστερούς, η φιλολαϊκή κεντροδεξιά είναι διαφορετική από την φιλολαϊκή κεντροαριστερά. Η λαϊκή δεξιά είναι κάτι διαφορετικό. Είναι το τμήμα των ψηφοφόρων κάτω του μέσου οικονομικού επιπέδου. Αυτοί βρίσκονται στην δεξιά λόγω συντηρητικών απόψεων σε ζητήματα άλλα από τα οικονομικά. Συνήθως τοποθετούνται προς την άκρα δεξιά ενώ η φιλολαϊκή κεντροδεξιά δεν είναι.

Για να καταλάβουμε τι είναι φιλολαϊκή κεντροδεξιά πρέπει να την εξετάσουμε σε σχέση με τις υπόλοιπες κατηγορίες. Πολύ γενικά, από δύο παραμέτρους α) φιλολαϊκή στάση ή αντιλαϊκό ελιτισμό β) κεντροαριστερά ή κεντροδεξιά διακρίνουμε τέσσερις εναλλακτικές 1) φιλολαϊκή κεντροαριστερά 2) αντιλαϊκή ελιτίστικη κεντροαριστερά 3) φιλολαϊκή κεντροδεξιά 4) αντιλαϊκή ελιτίστικη κεντροδεξιά. Βέβαια στην κάθε κατηγορία υπάρχουν και υποκατηγορίες.

Στο θέμα της οικονομίας, η φιλολαϊκή κεντροδεξιά χρησιμοποιεί εργαλεία της ελεύθερης οικονομίας, την ιδιωτική πρωτοβουλία, προς όφελος των πολλών. Η φιλολαϊκή κεντροαριστερά χρησιμοποιεί τον κρατισμό. Η αντιλαϊκή ελιτίστικη κεντροδεξιά χρησιμοποιεί εργαλεία της ελεύθερης οικονομίας προς όφελος των λίγων ενώ η αντιλαϊκή ελιτίστικη κεντροαριστερά τον κρατισμό προς όφελος των λίγων. Η αντιλαϊκή ελιτίστικη κεντροδεξιά προκαλεί τις μεγαλύτερες διαφορές εισοδήματος και πλούτου ενώ η φιλολαϊκή κεντροαριστερά τις μικρότερες. Οι άλλες δύο είναι κάπου ανάμεσα.

Μάλιστα η αντιλαϊκή ελιτίστικη κεντροαριστερά ενδέχεται να δημιουργεί μεγαλύτερες διαφορές εισοδήματος και πλούτου από την φιλολαϊκή δεξιά. Σίγουρα η αντιλαϊκή ελιτίστικη κεντροδεξιά δημιουργεί μεγαλύτερες διαφορές από την αντιλαϊκή ελιτίστικη κεντροαριστερά. Επίσης σίγουρα η φιλολαϊκή κεντροδεξιά δημιουργεί μεγαλύτερες από την φιλολαϊκή κεντροαριστερά. Το ερώτημα είναι η σχέση φιλολαϊκής κεντροδεξιάς και αντιλαϊκής ελιτίστικης κεντροαριστεράς. Κανονικά η φιλολαϊκή κεντροδεξιά θα έπρεπε να δημιουργεί μεγαλύτερες αλλά συχνά συμβαίνει το αντίθετο.  

Άρα να προτιμήσουμε την φιλολαϊκή αριστερά; Στο θέμα της οικονομίας, οι αριστερές μέθοδοι επιφέρουν χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο. Είναι ένα πακέτο που πηγαίνει μαζί. Επιλέγει κανείς ή χαμηλότερο επίπεδο με μικρότερες διαφορές εισοδήματος και πλούτου ή ψηλότερο επίπεδο με μεγαλύτερες διαφορές εισοδήματος και πλούτου. Όμως πολιτική δεν είναι μόνο οικονομία. Η φιλολαϊκή στάση εκφράζει την άποψη των ψηφοφόρων.

Είναι γνωστό τι εκπροσωπεί αριστερά και δεξιά. Δεν χρειάζεται ανάλυση. Αριστερά είναι οικολογία, φιλική στάση στους μετανάστες, χαλαρότητα στην παραβατικότητα, αδιάφορη ή εχθρική στάση στην θρησκεία κλπ. Δεξιά είναι πατριωτισμός, φιλική στάση στην θρησκεία, έλεγχος λαθρομετανάστευσης, νόμος και τάξη κλπ. Βέβαια οι νόμοι στην φιλολαϊκή στάση ανταποκρίνονται στις πεποιθήσεις και εξυπηρετούν τα συμφέροντα και τις ανάγκες των ψηφοφόρων.

Στον αντιλαϊκό ελιτισμό, οι νόμοι ανταποκρίνονται στις πεποιθήσεις και εξυπηρετούν τα συμφέροντα και τις ανάγκες μιας διαβολικής ψευτοελίτ. Εκφράζεται η άποψη της ψευτοελίτ, αγνοώντας τους ψηφοφόρους. Επομένως εξαρτάται από το τι άποψη έχει η δαιμονική ψευτοελίτ, χωρίς να παίζει κανένα ρόλο η άποψη των ψηφοφόρων. Η ψευτοελίτ της Νέας Τάξης έχει παραπλήσιες απόψεις στην κεντροαριστερά και στην κεντροδεξιά που είναι κεντροαριστερές. Άρα είναι κοντά στα υπόλοιπα ζητήματα.

Στην Ελλάδα, οι Σημιτικοί εκσυγχρονιστές θεωρούνται αντιλαϊκή ελιτίστικη κεντροαριστερά ενώ Παπανδρεϊκοί και Συριζαίοι φιλολαϊκή κεντροαριστερά. Όσον αφορά την κεντροδεξιά, Μητσοτακικοί είναι αντιλαϊκή ελιτίστικη και Καραμανλικοί φιλολαϊκή. Βέβαια κατά την άποψη μου αυτό δεν ισχύει. Πιστεύω ότι οι Καραμανλικοί είναι πολιτικοί απατεώνες που παριστάνουν τους πατριώτες ενώ είναι διεθνιστές, παριστάνουν τους πιστούς ενώ δεν είναι κλπ.

Γενικά παριστάνουν τους φιλολαϊκούς ενώ δεν είναι, με σκοπό να υπεξαιρέσουν την ψήφο των κεντροδεξιών ψηφοφόρων. Στην πραγματικότητα είναι κι αυτοί αντιλαϊκοί ελιτιστές, ίσως μια ελάχιστα καλύτερη εκδοχή των Μητσοτακικών δηλαδή λίγο πιο κοντά στην πραγματικά φιλολαϊκή στάση. Το ίδιο ισχύει για τους Συριζαίους και τους Παπανδρεϊκούς. Παραδείγματα πραγματικά φιλολαϊκής στάσης έχουμε μόνο στο εξωτερικό.

Ένα τρανταχτό και πρόσφατο είναι ο Τραμπ. Η νεοταξική σατανική ψευτοελίτ μισεί τον Τραμπ επειδή εφάρμοσε αυτά που ήθελαν οι Ρεπουμπλικάνοι ψηφοφόροι και ένα τμήμα των Δημοκρατικών, ενάντια στην βούληση της ψευτοελίτ. Μπορεί το μεγαλύτερο μέρος των κεντροαριστερών να μην συμφωνούν με αυτά αλλά μην ξεχνάμε ότι κεντροαριστερά και κεντροδεξιά έχουν διαφορετικές πεποιθήσεις. Οι κεντροδεξιοί συμφωνούν με τον Τραμπ ενώ διαφωνούν με την κεντροδεξιά διαβολική ψευτοελίτ.

Γιώργος

Scroll to Top