Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος 2

Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος 2

AUDIO

Οι φίλοι Αμερικάνοι πρέπει να καταλάβουν πως αισθάνεται ένας Έλληνας ή ένας πολίτης μιας χώρας που δεν είναι οικονομική και στρατιωτική υπερδύναμη. Περιπτώσεις σαν της Ελλάδας υπάρχουν και άλλες. Η Ελλάδα δεν είναι μια πανίσχυρη χώρα όπως οι ΗΠΑ. Έχει σοβαρό κίνδυνο ανατολικά και προβλήματα στα βόρεια. Μέσα στην ΕΕ οι Έλληνες αισθανόντουσαν κάποια ασφάλεια. Την πλήρωσαν όμως πολύ ακριβά, με οικονομική καταστροφή και υποδούλωση στην Γερμανία.

Ακόμη και για τους Βρετανούς ισχύει κάτι αντίστοιχο. Δεν έχουν βέβαια κάποια απειλή και είναι ισχυρή χώρα αλλά όχι πανίσχυρη όπως οι ΗΠΑ. Αρκετοί αισθάνονται περίεργα να είναι από τις λίγες χώρες της Ευρώπης που είναι εκτός ΕΕ. Ακόμα και οι ένθερμοι υποστηρικτές του Brexit είναι προβληματισμένοι για τις νέες εμπορικές και οικονομικές σχέσεις που θα δημιουργήσουν. Η διαφορά στο δημοψήφισμα για το Brexit δεν ήταν μεγάλη. Η δημιουργία του νέου μπλοκ είναι μια μέση λύση. Η Βρετανία διατηρεί την ανεξαρτησία της, κάτι που αποφάσισε ο Βρετανικός λαός αλλά ταυτόχρονα έχει οικονομικά οφέλη από την συμμετοχή στο νέο μπλοκ αντίστοιχα με αυτά της ΕΕ.

 Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος είναι πολύ διαφορετικός από τον Β’. Χρησιμοποιούνται όλα τα μέσα εκτός από τα όπλα. Πολλά γίνονται υπόγεια και είναι αόρατα. Δεν είναι ξεκάθαρα τα στρατόπεδα. Κάποιοι από αυτούς που επιφανειακά υποτίθεται ότι είναι εταίροι, υπόγεια μπορεί να είναι εχθροί. Παριστάνουν τους φίλους αλλά ο σκοπός τους είναι η υποδούλωση της χώρας. 

Όσον αφορά τον Χίτλερ, είναι γνωστό ότι κάποια κέντρα που ήθελαν την Ενωμένη Ευρώπη, είδαν ότι αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί από τον γερμανικό επεκτατικό εθνικισμό και υποστήριξαν τον Χίτλερ. Τώρα, δεν είναι σίγουρο αν τον έβαλαν να κάνει όλα όσα έκανε. Ενδεχομένως ξέφυγε εκτός ελέγχου και στράφηκε εναντίον κάποιων κέντρων που τον στήριξαν αρχικά.

Στην Γαλλία, σε αντίθεση με την Βρετανία, αυτά τα κέντρα ήταν ισχυρά και για αυτό έπεσε μέσα σε λίγες μέρες. Για να το θέσουμε καλύτερα, η άποψη της Ένωσης της Ευρώπης από τον Χίτλερ ήταν ισχυρή. Αρκετοί από τους συνεργάτες των Ναζί στην Ελλάδα ανήκαν σε αυτά τα κέντρα. Τα παιδιά τους, τα ανίψια τους και τα εγγόνια τους είναι από τους πλέον φανατικούς υποστηρικτές της ΕΕ και τους έχουν τοποθετήσει οι Γερμανοί σε πολύ σημαντικές θέσεις όπως έκαναν με τους προγόνους τους.

Οι Ναζί θεωρούσαν το Α’ Ράιχ την Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία (962 -1806) και το Β’ Ράιχ την Γερμανική Αυτοκρατορία (1871-1918). Το Γ’ Ράιχ ήταν η περίοδος των Ναζί (1933 – 1945). Οι Ναζί ήθελαν να φτιάξουν μια νέα Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία υπό την Γερμανία και με πρωτεύουσα το Βερολίνο. Πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο είχαν κάνει άλλον έναν παγκόσμιο πόλεμο. Η πραγματικότητα μιλάει από μόνη της. Ότι δεν κατάφεραν με δύο παγκόσμιους πολέμους, το κατάφεραν με την ΕΕ. Έκαναν μια νέα Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία υπό την Γερμανία, την ΕΕ ή αλλιώς Δ’ Ράιχ.

Ο σκοπός του Χίτλερ και των Ναζί επιτεύχθηκε μέσα από την ΕΕ. Ενδεχομένως να μην είχαν όλοι οι υποστηρικτές της ΕΕ αυτό το όραμα. Όμως είναι πλέον μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα. Η ιδεολογία είναι πλέον διαφορετική. Έχουν περάσει αρκετές δεκαετίες. Αρχικά η ιδεολογία του Χίτλερ και του Μουσολίνι ήταν πολύ δημοφιλείς. Θα έφτιαχναν έναν νέο κόσμο, μια νέα κοινωνία. Έτσι πίστευαν οι υποστηρικτές τους που ήταν πολλοί. Η ιδεολογία άλλαξε αλλά πολλές τακτικές παρέμειναν ίδιες με του Χίτλερ. Αντίστοιχη προπαγάνδα, πλύση εγκεφάλου, τεχνικές ελέγχου και χειραγώγησης εφαρμόζονται. Πίσω από τις δημοκρατικές διαδικασίες κρύβεται μια Δικτατορία.

Σε όποιον δεν αρέσει η μεταφυσική ονομασία Δυνάμεις του Κακού, ας βάλει καθάρματα, αρχιλαμόγια, παλιοτόμαρα, αποβράσματα, ανθρώπινα σκουπίδια και άλλα διακοσμητικά επίθετα. Τι είναι αυτοί που έχουν κατακλέψει, κατακοροϊδέψει, καταστρέψει ένα λαό που τους τίμησε εκλέγοντας τους στα ύψιστα αξιώματα; Τι είναι άνθρωποι που υπηρετούν άλλα συμφέροντα ενώ ο ελληνικός λαός του τοποθετεί σε ύψιστες θέσεις για να υπηρετούν τα συμφέροντα του; Ελεεινοί παλιάνθρωποι είναι, όλοι αυτοί και όλος ο παρακμιακός, παρασιτικός συρφετός του ευρώδουλου συστήματος εξουσίας που έχουν δημιουργήσει. Δεν έχει σημασία τι θέση κατέχουν. Ας είναι βουλευτές, υπουργοί, πρωθυπουργοί, μιντιάρχες, οικονομικοί μεγαλοπαράγοντες, μεγαλοδημοσιογράφοι. Ξέρουν και ξέρουμε ποιοι είναι. Η τιμωρία για τους προδότες και τους άρπαγες της εξουσίας του λαού πρέπει να είναι πολύ σκληρή. Αν θα είναι θάνατος ή ισόβια, θα το αποφασίσει ο λαός σε δημοψήφισμα.

προηγούμενο

Scroll to Top