Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος

Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος

AUDIO

Την Ελλάδα την κυβερνούσαν σε όλη την μεταπολίτευση η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Στην ΕΕ μας έβαλε ο Καραμανλής και στην Ευρωζώνη ο Σημίτης. Όλοι οι πρωθυπουργοί, με εξαίρεση τον Ανδρέα Παπανδρέου, ήταν φανατικά υπέρ της ΕΕ. Για την καταστροφή της οικονομίας ευθύνονται από κοινού ΕΕ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ένα μεγάλο μέρος των πολιτικών που εφαρμόζονταν προέρχονταν από την ΕΕ. Μέσα στην ΕΕ κουμάντο έκανε ο γερμανογαλλικός άξονας και κυρίως οι Γερμανοί.

Το ελληνικό ΑΕΠ είναι το 1,7% του συνόλου της ΕΕ δηλαδή ελάχιστο. Να το πούμε αλλιώς, της ΕΕ είναι εξήντα (60) φορές μεγαλύτερο. Ήταν πολύ εύκολο να μην περάσουμε αυτά που περάσαμε. Οι Γερμανοί όμως επέλεξαν να τιμωρήσουν παραδειγματικά τους Έλληνες πολίτες που ήταν οι μόνοι που δεν έφταιγαν για την καταστροφή της χώρας. Από αυτό βγάζουμε το συμπέρασμα ότι μάλλον δεν μας συμπαθούν. Αν μας συμπαθούσαν θα φρόντιζαν να μην υποφέρουμε τόσο πολύ. Στο χέρι τους ήταν. Δεν είναι μόνο θέμα συμπάθειας. Εκτός αυτού είναι τελείως άδικο.

Με ποια λογική έπρεπε να πληρώσουν τα λάθη ΕΕ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ τις κλεψιές, τις σπατάλες, την κακοδιαχείριση, την αποτυχία του Ευρωπαϊκού πειράματος οι Έλληνες πολίτες; Ενώ η πλειοψηφία των Ελλήνων υποφέρει, μια μικρή ευρώδουλη και ευρωκατευθυνόμενη μειοψηφία που είναι υπεύθυνη για την καταστροφή ευημερεί. Είναι το αντάλλαγμα τους επειδή είναι καλά παιδιά και κάνουν αυτό που τους λένε οι Γερμανοί. Υποδουλώνουν την χώρα και εξαθλιώνουν τους πολίτες. Ενδεχομένως και η οικονομική καταστροφή να ήταν προσχεδιασμένη για μπορέσουν να υποδουλώσουν την χώρα.

Η ΕΕ είναι μια μεγάλη επιτυχία και μια μεγάλη αποτυχία. Εξαρτάται από ποια σκοπιά το βλέπει κανείς, για ποια χώρα. Οι Γερμανοί, ελέγχοντας την ΕΕ, φρόντισαν να είναι μεγάλη επιτυχία για αυτούς και μεγάλη αποτυχία για άλλες χώρες. Η χειρότερη περίπτωση είναι η Ελλάδα.

Ενώ υποτίθεται ότι είμαστε εταίροι και έχουμε κοινά συμφέροντα, οι Γερμανοί φροντίζουν τα δικά τους συμφέροντα σε βάρος των δικών μας και επιπλέον βρήκαν την ευκαιρία να καταφέρουν ότι δεν κατάφεραν σε δύο παγκόσμιους πολέμους δηλαδή να κυριαρχήσουν στην Ευρώπη. Η Ελλάδα, μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο ήταν στην σφαίρα επιρροής της Βρετανίας και των ΗΠΑ. Και ο Μεταξάς, παρότι ήταν δικτάτορας, στην σφαίρα επιρροής της Βρετανίας ανήκε. Αυτός ίσως να ήταν ένας λόγος που η Ελλάδα βρέθηκε στο πλευρό των Συμμάχων. Στην μεταπολίτευση και μετά τη είσοδο στην ΕΕ, η Ελλάδα βρέθηκε στην σφαίρα επιρροής του γερμανογαλλικού άξονα. Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν μέσα στην ΕΕ και οι ΗΠΑ την υποστήριζαν.

Εν τω μεταξύ έχει αλλάξει το παγκόσμιο σκηνικό. Στις ΗΠΑ εξελέγη ο Τραμπ και το Ηνωμένο Βασίλειο βγήκε εκτός ΕΕ. Από πριν οι Αμερικάνοι έβλεπαν σκεπτικά την κυριαρχία της Γερμανίας στην ΕΕ και την προσπάθεια της να αποτελέσει παγκόσμια δύναμη δια μέσου της ΕΕ. Η ΕΕ είναι ένα πείραμα, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά. Είναι ένα κομμάτι της κακής παγκοσμιοποίησης που εφαρμόζεται τις τελευταίες δεκαετίες. Εμείς δεν είμαστε κατά της παγκοσμιοποίησης αλλά κατά του κακού τρόπου που γίνεται. Ελπίζουμε ότι θα δημιουργηθεί το νέο οικονομικό μπλοκ και πως δεν θα επαναληφθούν τα λάθη της ΕΕ.

Εμείς δεν λέμε ότι αξίζει να βγούμε από την ΕΕ για να μπούμε σε κάτι αντίστοιχο αλλά σε κάτι διαφορετικό που θα μας εξασφαλίζει ανεξαρτησία και ελευθερία να λύσουμε μόνοι μας τα προβλήματα μας. Αυτός είναι ο βασικός λόγος. Όλοι τα συμφέροντα τους κοιτάζουν και εμείς θα πρέπει να κοιτάξουμε τα δικά μας. Βρετανοί, Αυστραλοί, Νεοζηλανδοί, Καναδοί, Αμερικάνοι ήταν παραδοσιακά σύμμαχοι και κανονικά πρέπει μας συμπαθούν, σε αντίθεση με τους Γερμανούς που μας έχουν άχτι γιατί τους αντισταθήκαμε. Σε αυτές τις χώρες ο Ελληνισμός είναι ισχυρός και μπορεί να επηρεάσει τις πολιτικές των κυβερνήσεων σε ένα βαθμό. Όταν λοιπόν λέμε για την απελευθέρωση εννοούμε την απεξάρτηση από την ΕΕ όπου είμαστε υπόδουλοι στην Γερμανία και οικονομικά κατεστραμμένοι.

συνέχεια

Scroll to Top