Για τις καρέκλες

Για τις καρέκλες

AUDIO

Έχουμε ζητήσει από τον Μητσοτάκη να μας εξηγήσει πρώτα από όλα γιατί η Νέα Δημοκρατία χρεοκόπησε την χώρα. Δεν θα το κάνει ποτέ. Είχαμε ζητήσει να ερευνήσουν γιατί καταστράφηκε η χώρα. Η χρεοκοπία είναι μόνο ένα μέρος, η οικονομική καταστροφή είναι ευρύτερη. Ούτε αυτό θα το κάνουν ποτέ. Την απάντηση την ξέρουν όλοι, μέχρι τον τελευταίο βουλευτή και δημοσιογράφο. Όμως δεν την λένε στον κόσμο, γιατί λένε μόνο την δική τους παραποιημένη αλήθεια.   

Όλα όσα περάσαμε τα τελευταία δέκα χρόνια, όλα όσα περνάμε σήμερα και όλα όσα θα περάσουμε για αρκετές δεκαετίες, έγιναν για έναν και μόνο λόγο. Για να πάρουν τις καρέκλες και να γεμίσουν τους λογαριασμούς τους με λεφτά. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν τους ενδιαφέρει αν αυτοκτόνησαν δεκάδες χιλιάδες, δεν τους ενδιαφέρει που οι νέοι είναι άνεργοι, δεν τους ενδιαφέρει που οι νέοι φεύγουν στο εξωτερικό, δεν τους ενδιαφέρει που υπάρχουν άνθρωποι μεσήλικες μακροχρόνια άνεργοι που δεν θα ξαναδουλέψουν ποτέ, δεν τους ενδιαφέρει που άνθρωποι έχασαν και θα χάσουν τα σπίτια τους, δεν τους ενδιαφέρει που συμπολίτες μας έτρωγαν από τα σκουπίδια, δεν τους ενδιαφέρει που οι μισθοί και οι συντάξεις είναι πείνας. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το τομάρι τους, να πάρουν τις καρέκλες και να γεμίσουν τους λογαριασμούς τους με λεφτά. Εμείς περιγράφουμε την συμπεριφορά και την στάση. Εσείς βάλτε ότι χαρακτηρισμό θέλετε, παλιάνθρωποι, τομάρια, κτήνη, ελεεινοί, τρισάθλιοι, βρωμερά σκουλήκια.  

Πολλοί από αυτούς είναι άσχετοι από οικονομικά. Όμως μέσα και στα δύο κόμματα, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, υπήρχαν και υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίζουν καλά οικονομικά. Δεν μπορεί να μην ήξεραν που πηγαίνει η χώρα. Δεν μπορεί να μην έβλεπαν ότι οι επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες, έκλειναν η μια μετά την άλλη ή μετέφεραν την δραστηριότητα τους σε άλλες χώρες ενώ δεν αντικαθίσταντο από άλλες, μικραίνοντας την παραγωγική βάση. Δεν μπορεί να μην καταλάβαιναν που θα οδηγήσει αυτό. Είμαστε πλέον μια χώρα που δεν παράγει τίποτα. Είμαστε πλέον μια οικονομικά κατεστραμμένη χώρα.

Δεν τους ενδιαφέρει καθόλου αυτό. Δεν τους ενδιαφέρει τι θα απογίνει η χώρα και τι θα απογίνουν οι Έλληνες. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τι θα απογίνουν αυτοί. Δεν τους ενδιαφέρει αν η Ελλάδα θα γίνει Κογκό. Τους ενδιαφέρει αυτοί να έχουν τους λογαριασμούς τους γεμάτους με λεφτά. Ακόμα και στο Κογκό που είναι στις τρεις πιο φτωχές χώρες του πλανήτη, οι πλούσιοι περνούν καλά. Πάντοτε έχουν την εναλλακτική, αν ζορίσουν τα πράγματα, να πάρουν ένα αεροπλάνο και να φύγουν για το εξωτερικό. Τα λεφτά τους είναι ασφαλή στο εξωτερικό. Είναι μια παρασιτική μειοψηφία που σαν σκοπό έχει την εξουσία για ίδιον όφελος. Αποτελείται από πολιτικούς, δημοσιογράφους, μιντιάρχες, μεγαλοπρομηθευτές δημοσίου, δημόσιους υπαλλήλους, τραπεζίτες κλπ. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εκμεταλλευτούν την χώρα και τους πολίτες όσο μπορούν.

Αφού δεν τους ενδιαφέρει τι θα γίνει η χώρα, γιατί κόπτονται τόσο πολύ να μείνει η χώρα στο Ευρώ και στην ΕΕ; Γιατί είναι αχυράνθρωποι κέντρων που θέλουν να πετύχει το ευρωπαϊκό πείραμα, σε βάρος των Ελλήνων κα άλλων λαών. Δεν το κάνουν για το συμφέρον της χώρας και των πολιτών αλλά γιατί αυτές τις εντολές έχουν από τα αφεντικά τους, αυτούς που τους έβαλαν σε αυτές τις θέσεις. Τα κέντρα αυτά έχουν οικονομικά ή άλλα συμφέροντα από την ύπαρξη της ΕΕ.

Βέβαια παριστάνουν ότι κάνουν καλό στην χώρα. Αν βγουν και πουν ότι «το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να πάρουμε τις καρέκλες και να γεμίσουμε τους λογαριασμούς μας με λεφτά» δεν θα τους ψηφίσει κανένας. Ξέρουν ότι ελέγχουν τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης και η Αλήθεια είναι η δική τους εκδοχή ενώ η πραγματική αλήθεια θάβεται. Πάλι με την βοήθεια των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης κατάφεραν να κοροϊδέψουν τους χαζούς και έτσι η Νέα Δημοκρατία είναι προ των πυλών της εξουσίας. Ξέρουν πολύ καλά ότι απευθύνονται σε ηλίθιους και υποανάπτυκτους που δεν είναι ικανοί να κάνουν απλές σκέψεις.

«Αυτοί δεν μας κατέστρεψαν; Τι μπορούμε να περιμένουμε από αυτούς που μας κατέστρεψαν; Μόνο την καταστροφή! Αυτοί δεν μας έχουν πει τόσα ψέματα; Τι μπορούμε να περιμένουμε από αυτούς που μας έχουν πει τόσα ψέματα; Μόνο ψέματα! Αυτοί δεν μας έλεγαν ότι θα μας κάνουν Γερμανία; Τι μας έκαναν τελικά; Μας έκαναν Τουρκία! Γιατί να πιστέψουμε έστω και μια λέξη από αυτά που λένε;»

Τόσο απλές σκέψεις χρειάζονται που δεν απαιτούν ούτε πτυχία ούτε μεταπτυχιακά και ούτε καμία μεγάλη ευφυΐα. Δεν είναι όλοι ηλίθιοι και υποανάπτυκτοι αλλά ένα κρίσιμο μέγεθος που κρίνει τις εκλογές. Δύο εκατομμύρια δεν είναι ικανοί να κάνουν αυτές τις απλές σκέψεις. Για την ακρίβεια είναι κάποιοι hard core Νεοδημοκράτες που έχουν όφελος αν η Νέα Δημοκρατία έρθει στην εξουσία και οι υπόλοιποι ανόητοι που πάλι τους κορόιδεψαν οι επιτήδειοι. Τι άλλο μπορεί να είναι εκτός από ανόητοι, αυτοί που θα ψηφίσουν το κόμμα που χρεοκόπησε και κατέστρεψε τη χώρα;

Έχουν απόλυτο δίκιο ότι απευθύνονται σε ηλίθιο και υποανάπτυκτο λαό. Πάλι κατάφεραν να κοροϊδέψουν τους χαζούς και η Νέα Δημοκρατία που χρεοκόπησε την χώρα, όχι μόνο θα κερδίσει τις εκλογές αλλά θα πιθανώς να έχει αυτοδυναμία και μεγάλη διαφορά από το δεύτερο κόμμα.

Scroll to Top