Grexit μέσα στο ‘19

Grexit μέσα στο ‘19

AUDIO

Είναι δύο θέματα που τα επαναλαμβάνουμε συνέχεια. Το ένα είναι αν διαμέσου της ΕΕ η Ελλάδα  υποδουλώνεται σε ξένη δύναμη και συγκεκριμένα στην Γερμανία. Το δεύτερο είναι αν η συμμετοχή στην ΕΕ και την Ευρωζώνη ήταν και εξακολουθεί να είναι οικονομικά επιζήμια για την Ελλάδα. Και τα δύο είναι βέβαια.

Το πρώτο το έχουν ήδη παραδεχτεί μέσα στην αφέλεια τους επανειλημμένα ευρώδουλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι. Η υπέρμετρη αυτοπεποίθηση τους έκανε απρόσεκτους. Πολλές φορές έχουν πει ότι περιμένουμε κάποιες εσωτερικές εξελίξεις στην Γερμανία όπως εκλογές των κρατιδίων ή της Ομοσπονδίας για να δούμε τι θα αποφασίσουν να κάνουν οι Γερμανοί με τα προβλήματα της Ελλάδας.

Το άλλο το έχει παραδεχτεί πλάγια πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο Καραμανλής. Όταν είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει μέσα στην ΕΕ για λόγους εθνικής ασφαλείας εννοούσε ότι είναι οικονομικά ασύμφορο. Αλλιώς θα πρόσθετε στους λόγους εθνικής ασφαλείας και οικονομικούς λόγους.

Ο Μητσοτάκης οφείλει να κάνει άμεσα δύο πράγματα. Δεν έπρεπε να χρειαστεί να το επισημάνουμε εμείς. Έπρεπε να το κάνει από μόνος του. Αυτή είναι η δουλειά του. Το πρώτο είναι να κάνει ένα διάγγελμα στον ελληνικό λαό. Να πει πως διαπίστωσε ότι η ΕΕ δεν είναι Ένωση ισότιμων κρατών και η συμμετοχή μας σε αυτή καθιστά την Ελλάδα υπό την Γερμανία δηλαδή υπόδουλο έθνος. Να συμπληρώσει πως η συμμετοχή μας στην ΕΕ είναι οικονομικά επιζήμια.

Το δεύτερο που πρέπει να κάνει είναι καταγγελία στα αρμόδια όργανα της ΕΕ την οποία θα δημοσιοποιήσει. Με αυτή θα τους επαναλαμβάνει με πιο τυπικό τρόπο όσο θα πει στον ελληνικό λαό και θα ζητάει να γίνουν άμεσες διορθώσεις. Θα τους λέει ότι σε περίπτωση που δεν λυθούν και τα δύο αυτά προβλήματα σε εύλογο χρονικό διάστημα, η Ελλάδα θα αποχωρήσει από την ΕΕ.

Δεν μπορούν να γίνουν ενέργειες από την ΕΕ σε μια βδομάδα αλλά σε ένα το πολύ δύο μήνες θα πρέπει να έχουν γίνει. Αυτό είναι ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Το αργότερο μέχρι το τέλος του 2019 θα πρέπει να έχει λυθεί το ζήτημα. Αν δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες, η Ελλάδα θα πρέπει να αποχωρήσει από τη ΕΕ.

Δημιουργούνται και άλλα δύο ζητήματα, αν μπορούν και αν θέλουν να κάνουν κάτι. Για το πρώτο, την υποδούλωση της χώρας στην Γερμανία σίγουρα μπορούν. Ίσως όμως να μην θέλουν. Οι Γερμανοί προσπάθησαν δεκαετίες για να καταφέρουν ότι δεν κατάφεραν σε δύο παγκόσμιους πολέμους, να κυριαρχήσουν στην Ευρώπη. Δεν θα το εγκαταλείψουν τόσο εύκολο.

Για το δεύτερο, την οικονομική ζημιά, ίσως να μην μπορούν να κάνουν κάτι. Ακόμη και να μπορούν ίσως να μην θέλουν. Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα κάνουν τίποτα και έτσι η Ελλάδα θα βγει από την ΕΕ, μέσα στο 2019. Ακόμη και αν διορθώσουν και τα δύο προβλήματα, κάτι μάλλον απίθανο, δεν μας υποχρεώνει κανείς να μείνουμε στην ΕΕ. Μπορούμε να φύγουμε αν έχουμε μια καλύτερη επιλογή με την δημιουργία μιας Νέας Ένωσης.

Αυτά έπρεπε να τα είχαν κάνει ο Σημίτης και ο Καραμανλής. Τους ενδιάμεσους πρωθυπουργούς δεν τους αθωώνουμε. Θεωρούμε ότι δεν είχαν περιθώρια κινήσεων λόγω συνθηκών. Πάραυτα δεν έχουμε αντίρρηση να ελεγχθούν και αυτοί. Επειδή λανθασμένα δεν τα έκαναν ο Σημίτης και ο Καραμανλής δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τα κάνει και ο Μητσοτάκης. Φημολογείται ότι ο Καραμανλής τα έλεγε στον κύκλο του. Μπορεί να τα έλεγε στην Μέρκελ πίσω από κλειστές πόρτες. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα, είναι αστεία.

Δεν υπάρχουν αποδείξεις αλλά και να υπήρχαν δεν λέει τίποτα. Στο ελληνικό λαό έπρεπε να τα πει και να τα καταγγείλει επίσημα και ανοιχτά στην ΕΕ απαιτώντας να πάρουν άμεσα μέτρα ώστε η χώρα να μην είναι υπόδουλη στην Γερμανία και να μην ζημιώνεται οικονομικά από την συμμετοχή της στην ΕΕ. Αν δεν έπαιρναν τα απαιτούμενα μέτρα, όφειλε να βγάλει την Ελλάδα από την ΕΕ.  

Ο Μητσοτάκης, ο Σημίτης ή ο Καραμανλής μπορεί να πουν ότι ονειρευόντουσαν μια διαφορετική ΕΕ. Η δουλειά του πρωθυπουργού δεν είναι να ονειρεύεται μια διαφορετική ΕΕ από την σημερινή. Όποιος θέλει να ονειρεύεται να πάει σε ένα βουνό ή σε μια παραλία και να ονειρεύεται όσο θέλει. Δεν κάνει για πρωθυπουργός.

Η δουλειά του πρωθυπουργού είναι να προστατεύει σαν Κέρβερος τα συμφέροντα της χώρας. Πρέπει να εξασφαλίζει ότι η χώρα δεν θα υποδουλωθεί σε κάποια ξένη δύναμη με στρατιωτικά, οικονομικά ή πολιτικά μέσα. Επίσης να προσέχει ότι τα οικονομικά συμφέροντα της χώρας δεν ζημιώνονται με κανένα τρόπο.

Αν δεν κάνει ο Μητσοτάκης το διάγγελμα στον λαό και την καταγγελία στην ΕΕ, πρέπει να τον ρίξουμε. Αν τα κάνει δεν θα του εξασφαλίσει ότι θα διατηρήσει την καρέκλα του πρωθυπουργού. Αυτό που του εξασφαλίζει είναι ότι δεν θα βρεθεί απέναντι στα όπλα της Πολιτοφυλακής με τα μάτια σκεπασμένα και τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη. Μπορεί να καταδικαστεί για εσχάτη προδοσία. Σε περίπτωση που έχει περάσει η πρόταση για την δημιουργία Πολιτοφυλακής στο Δημοψήφισμα, τις εκτελέσεις δεν θα τις κάνει ούτε ο στρατός ούτε η αστυνομία αλλά η Πολιτοφυλακή.

Scroll to Top