Χρυσόπουλος & Σερεμέτης

Χρυσόπουλος & Σερεμέτης

Ο Βασίλης Χρυσόπουλος είχε σχέσεις με το Συνδικάτο των Εκτελεστών, στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και ήταν συνοδοιπόρος του Δημήτρη Καπετανάκη. Ο Παρασκευάς Σερεμέτης, για πρώτη φορά συνελήφθη για ληστείες το 1993. Τον Μάρτιο του 1995, συνελήφθη ξανά σε διαμέρισμα επί της οδού Πατησίων αρ. 283 που ήταν στο όνομα της μητέρας του και έμενε με την γυναίκα του.

Είχε κάνει 16 ληστείες με την πιο πρόσφατη στο υποκατάστημα της Τράπεζας Κρήτης στην οδό Πατησίων. Τον Νοέμβριο του 1995, πρωτοστάτησε στην εξέγερση κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλού. Ήταν από αυτούς που απέδρασαν. Λίγες μέρες αργότερα συνελήφθη μαζί με τον Παύλο Κερεμίδη και τον Βασίλη Παλαιοκώστα, κοντά στο σπίτι της μητέρας του. Ήταν επίσης συνεργάτης του Ρομπέν των Τραπεζών Κώστα Πολύδωρου.

Στις 30 Οκτωβρίου 1997, ο Βασίλης Χρυσόπουλος, λήστεψε την Εθνική Στεγαστική Τράπεζα, στην οδό Αχιλλέως στο Παλαιό Φάληρο. Μαζί με συγγενή του άρπαξαν 36 εκατομμύρια δραχμές την ώρα που γινόταν ο εφοδιασμός των ΑΤΜ. Τραυμάτισε κατά λάθος τον συνεργό του, έγινε καταδίωξη και συνελήφθηκαν. Καταδικάστηκε σε 18 χρόνια κάθειρξη. Το 2002 είχε εμπλακεί σε υπόθεση προστασίας νυχτερινών κέντρων.

Στις 17 Ιουνίου 2009, επί της Δημητρακοπούλου 2 στα Πατήσια, δολοφονήθηκε από την Σέχτα Επαναστατών ο αστυνομικός Νεκτάριος Σάββας. Οι δράστες τον γάζωσαν μέσα σε αυτοκίνητο που ήταν χαλασμένο και δεν έπαιρνε μπροστά. Βρέθηκαν 24 κάλυκες των 9mm από όπλο που είχε χρησιμοποιήσει η Σέχτα Επαναστατών. Αργότερα ανέλαβε την ευθύνη. Ο αστυνομικός φρουρούσε την βασική μάρτυρα κατηγορίας κατά του ΕΛΑ Σοφία Κυριακίδου, πρώην σύζυγο του Αγγελέτου Κανά.

Ήταν προστατευόμενη μάρτυρας από τον Ιούνιο του 2002, πριν σκάσει η βόμβα στα χέρια του Σάββα Ξηρού, στις 29 Ιουνίου. Ο Παρασκευάς Σερεμέτης έμενε κοντά στο σημείο και είχε θεωρηθεί ύποπτος. Τον Οκτώβριο του 2009, συνελήφθησαν Χρυσόπουλος και Σερεμέτης, στην λεωφόρο Μαρκόπουλου, μετά από καταδίωξη της Αντιτρομοκρατικής. Οδηγός ήταν ο Σερεμέτης. Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν όπλα, αλεξίσφαιρα γιλέκα, φορητοί ασύρματοι και εργαλεία διάρρηξης. Υπήρχαν ενδείξεις ότι οι δύο τους τροφοδοτούσαν με όπλα οργανώσεις αντάρτικου πόλης.

Περίπου στις 10 το πρωί της 15ης Ιουνίου 2012, ο συνιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας στην Κρήτη, Αθηναγόρας Αδριανάκης βρισκόταν στο διαμέρισμα του, στον πρώτο όροφο της οδού Ήρας αρ. 18 στην Βουλιαγμένη. Παρέλαβε ένα φυτό σε γλάστρα, σε συσκευασία δώρου και ένα λευκό φάκελο με το ονοματεπώνυμο και την διεύθυνση του. Όταν το άνοιξε, εξερράγη η χειροβομβίδα που είχε τοποθετηθεί μέσα.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που έσπασαν τζαμαρίες σε κοντινά διαμερίσματα. Είχαν χτυπηθεί κεντρικές αρτηρίες των ποδιών και έχανε πολύ αίμα. Μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο Ασκληπιείο Βούλας και μετά στον Ερυθρό. Επέζησε αλλά ακρωτηριάστηκαν δάχτυλα των ποδιών του. Στην υπόθεση ενεπλάκησαν επτά άτομα, ανάμεσα τους και ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης. Φέρεται να οργάνωσε την επίθεση για λόγους ερωτικής αντιζηλίας επειδή ο ξενοδόχος είχε δεσμό με την πρώην γυναίκα του.

Αρχικά αναζητείτο κάποιος να εκτελέσει τον ξενοδόχο με πιστόλι. Το συμβόλαιο είχε οριστεί στις 50 χιλιάδες ευρώ. Ο Χρυσόπουλος το ανέλαβε αλλά δεν του δόθηκε η συμφωνημένη προκαταβολή των 25 χιλιάδων ευρώ και δεν το προχώρησε. Αυτός που το ανέλαβε τελικά, ήταν μάλλον γνωστός του. Μαζί με δύο άλλα άτομα σε βοηθητικούς ρόλους, έναν άνδρα και μία γυναίκα, πήγαν σε ανθοπωλείο στη Βούλα.

Στις αρχές Απριλίου του 2013, γείτονες ειδοποίησαν την Αστυνομία πως από το διαμέρισμα του Σερεμέτη ερχόταν έντονη δυσοσμία. Εκεί βρέθηκε νεκρός, από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και υπνωτικών χαπιών. Λίγο καιρό αργότερα έγιναν οι συλλήψεις για την βομβιστική ενέργεια. Ο Αδριανάκης αρχικά κατονόμασε τον Λαυρεντιάδη αλλά μετά αναίρεσε και δεν εμφανίστηκε στην δίκη. Όλοι απαλλάχτηκαν.

Την πρώτη Ιανουαρίου 2014, είχε κλαπεί ένα Όπελ Άστρα από την Κερατέα, την ίδια μέρα με την απόδραση του Χριστόφορου Χρυσού. Μερικές μέρες αργότερα εντοπίστηκε στην οδό Αγίας Κυριακής, στο Παλαιό Φάληρο, με κλεμμένες πινακίδες. Ήταν γεμάτο ρουκέτες, εκτοξευτήρες, καλάσνικοφ, σφαίρες, χειροβομβίδες και άλλο βαρύ οπλισμό. Τότε ήταν κυβέρνηση Σαμαρά και στόχος θα ήταν μάλλον τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού ή/και κάποια εφοπλιστική εταιρεία. Ο Λαυρεντιάδης αποφυλακίστηκε λίγες μέρες αργότερα με εγγύηση 100 εκατομμύρια ευρώ.

Φημολογείται ότι η πληροφορία ήταν αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση του και ο Χρυσόπουλος ήταν στον κύκλο των πληροφοριοδοτών. Την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018, δύο μέρες μετά την δολοφονία του φαρμακοποιού Βασίλη Φλώρου στο Νέο Ψυχικό, ο Χρυσόπουλος είχε ραντεβού κοντά στο Κέντρο Ερευνών Δημόκριτος. Υπήρχε ένταλμα σύλληψης από το 2013 για απόπειρα ανθρωποκτονίας, συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και διακίνηση ναρκωτικών.

Διέμενε στη Λούτσα με μία συγγενή του και δήλωνε ότι εργαζόταν σε διαφημιστική εταιρεία στα Βριλήσσια. Τελευταία εργαζόταν σε λαϊκές αγορές. Σύμφωνα με πληροφορίες ασχολείτο μεθοδικά με την διακίνηση ναρκωτικών και είχε επεκτείνει τις δραστηριότητες στην Μύκονο. Είχε εμπλοκή σε απόπειρες ανθρωποκτονίας, ληστείες, εμπόριο ναρκωτικών, είσπραξη οικονομικών οφειλών, αγοροπωλησίες όπλων.

Ήρθε στο ραντεβού με ένα FIAT που ήταν στο όνομα 60χρονης γυναίκας, λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ. Έκανε αναστροφή μπροστά στο Νεκροταφείο της Αγίας Παρασκευής, επί της οδού Νεαπόλεως και σταμάτησε. Οι δράστες τον περίμεναν με μία μηχανή άσπρου χρώματος. Τον πλησίασαν και ο συνοδηγός πυροβόλησε ενώ ο Χρυσόπουλος καθόταν στην θέση το οδηγού. Δέχτηκε έξι σφαίρες 9mm, τις δύο στο κεφάλι. Γεννημένος το 1967, ήταν 51 ετών.

Scroll to Top