Οι διώκτες του Θεού

Οι διώκτες του Θεού

Συνελήφθη ο Πέτρος Τατσόπουλος μετά από μήνυση του Φίλιππου Καμπούρη. Και οι δύο είναι δημοσιογράφοι, συγγραφείς και πολιτικοί. Ο δεύτερος θα πολιτευτεί με την Ελληνική Λύση στις επόμενες εκλογές. Η ιστορία έχει ως εξής. Ο Καμπούρης είχε πάει σε κάποιο μοναστήρι για ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει η αδελφή του και έγινε σχετική ανάρτηση με φωτογραφίες. Ο Τατσόπουλος το σχολίασε με άσχημο τρόπο. Γενικότερα ο Τατσόπουλος, δηλωμένος άθεος, καταφέρεται εναντίον των Χριστιανών, της θρησκείας και του Θεού. Μάλιστα οι φίλοι της θρησκείας λένε πως τον τελευταίο χρόνο, ίσως εν όψει εκλογών, το έχει τερματίσει το θέμα.

Σίγουρα καθένας έχει δικαίωμα σε οποιοαδήποτε πίστη όπως βέβαια καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την άποψη του. Καθώς δεν είμαι νομικός και δεν γνωρίζω ακριβώς τα σχόλια του Τατσόπουλου, δεν μπορώ να κρίνω κατά πόσο στέκει νομικά η μήνυση. Μάλλον ο Καμπούρης θα συμβουλεύτηκε κάποιον δικηγόρο πριν κάνει την μήνυση. Κατά την άποψη μου, πέρα από τις όποιες ποινικές επιπτώσεις υπάρχουν, είναι ένα τεράστιο πολιτικό ζήτημα. Η Νέα Δημοκρατία στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στις ψήφους των πιστών. Πιστός δεν είναι μόνο όποιος πηγαίνει κάθε Κυριακή στην εκκλησία. Πιστός είναι όποιος πιστεύει πως υπάρχει Θεός, αντίθετα με τον Τατσόπουλο που πιστεύει πως δεν υπάρχει.

Η σύλληψη Τατσόπουλου και η δημοσιοποίηση της υπόθεσης από τα ΜΜΕ δίνει μια ευκαιρία να εξετασθεί το τεράστιο πολιτικό ζήτημα που υπάρχει. Ο Τατσόπουλος ξεκίνησε από τον ΣΥΡΙΖΑ και πέρασε από το Ποτάμι αλλά με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία το 2019. Έχει δηλώσει κεντροαριστερός και θαυμαστής του Μητσοτάκη.

Ο Ιησούς Χριστός δεν πήγε και Σταυρώθηκε μόνος Του. Κάποιοι Τον Σταύρωσαν και άλλοι όπως ο Τατσόπουλος φανερά και μάλλον ο Μητσοτάκης κρυφά, εξακολουθούν να Τον Σταυρώνουν. Διώκτες του Θεού υπήρχαν και πριν έλθει ο Χριστός στη γη. Αν ερχόταν πάλι στη γη, αυτοί που θα πρωταγωνιστούσαν στην Σταύρωση Του, θα ήταν κάτι τύποι σαν τον Τατσόπουλο και τον Μητσοτάκη. Βέβαια, αν στηριχτούμε στις Γραφές, στη Δευτέρα Παρουσία δεν θα επιτρέψει να Τον Σταυρώσουν πάλι αλλά θα κρίνει ζώντας και νεκρούς γιατί της βασιλείας Του ουκ έσται τέλος.

Ο Τατσόπουλος δεν είναι μόνο διώκτης του Θεού επειδή είναι άθεος αλλά και επειδή αντιτίθεται στον ηθικό κώδικα που εκφράζεται μέσα από την Αγία Γραφή. Σε τέτοιους ανθρώπους δεν αρέσουν εντολές όπως ου κλέψεις, ου φονεύσεις, ου ψευδομαρτυρήσεις, ου μοιχεύσεις. Κατά δική του ομολογία έχει πάει με την μισή Αθήνα. Κάποιοι τον χαρακτηρίζουν ομοφυλόφιλο, κάτι που ο ίδιος αρνείται. Το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Η μισή Αθήνα μπορεί να είναι και άντρες και γυναίκες. Μπορεί κανείς να έχει πάει με πολλές γυναίκες αλλά και με άντρες.

Ας δεχτούμε αυτά που λέει πως δηλαδή έχει συνευρεθεί ερωτικά με πάρα πολλές γυναίκες αλλά όχι με άντρες. Αυτός δεν είναι ο δρόμος του Θεού αλλά της ακολασίας. Εντάξει δεν λέμε κανείς να έχει πάει μόνο με μια γυναίκα στη ζωή του, αυτή που θα παντρευτεί. Κάποιοι ιερείς το υποστηρίζουν αλλά εγώ δεν αναφέρομαι σε κάτι τέτοιο. Ας έχει κανείς κάποιες σχέσεις, μέχρι να βρει την κατάλληλη κι αν τελικά αποδειχθεί πως δεν είναι η κατάλληλη, ας την χωρίσει. Το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες.

Ένας από τους βασικούς σκοπούς του ανθρώπου είναι να κάνει οικογένεια και αυτό διδάσκει η θρησκεία, άλλοι με πιο αυστηρή στάση και άλλοι με πιο χαλαρή. Κάποιοι σαν τον Τατσόπουλο πιστεύουν πως ο σκοπός του ανθρώπου είναι οι ακολασίες. Δικαίωμα του να το πιστεύει και να το ακολουθεί. Το θέμα είναι τι κάνουν οι ψηφοφόροι που δεν το πιστεύουν. Εκεί βρίσκεται το πιο σημαντικό από όλα κι όχι στην νομική έκβαση της μήνυσης του Καμπούρη.

Αυτό που έχει σημασία είναι το εξής. Αν έχετε πίστη σε μια ανώτερη δύναμη, ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Ακόμη κι αν δεν πιστεύετε σε μια ανώτερη δύναμη, αν πιστεύετε πως ένας βασικός σκοπός του ανθρώπου είναι να κάνει οικογένεια, ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Ακόμη κι αν ούτε αυτό το πιστεύετε, αν ο αξιακός σας κώδικας είναι παρεμφερής με τον Χριστιανικό, ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Αν πιστεύετε πως δεν υπάρχει τίποτα άλλο εκτός από αυτά που βλέπουμε, ΨΗΦΙΣΤΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Αν πιστεύετε πως βασικός σκοπός της ζωής είναι οι ακολασίες, ΨΗΦΙΣΤΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Αν πιστεύετε πως πρέπει να κλέβετε, να ψευδομαρτυρείτε, να απατάτε τον ή την σύντροφο σας, ακόμα και να σκοτώνετε, τότε ΨΗΦΙΣΤΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Αθανάσιος

Scroll to Top