Η Ρωσία ανήκει στην Ευρώπη

Η Ρωσία ανήκει στην Ευρώπη

Οι Νεοταξίτες ή είναι τελείως αμόρφωτοι ή γνωρίζουν και εσκεμμένα αγνοούν βασικές πληροφορίες γεωγραφίας και ιστορίας επειδή έτσι τους βολεύει. Είτε στην μία είτε στην άλλη περίπτωση δεν πρέπει να τους εμπιστεύεστε. Όχι μόνο αυτό, πρέπει να τους πολεμάτε διότι υπόγεια και ύπουλα συνωμοτούν σε βάρος όλων των υπολοίπων. Οι Νεοταξίτες είναι η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει ο πλανήτης στην σημερινή εποχή. Πρέπει οπωσδήποτε να αντιμετωπισθούν διότι το μέλλον της γης θα είναι εξαιρετικά δυσοίωνο, αν κατορθώσουν να επικρατήσουν.

Οι Σλάβοι χωρίζονται σε Ανατολικούς, Δυτικούς και Νότιους κυρίως λόγω διαφορών στην γλώσσα. Συνδέονται φυλετικά μεταξύ τους. Σχεδόν σε όλη την Ανατολική Ευρώπη, οι κάτοικοι είναι Σλαβικής καταγωγής δηλαδή φυλετικά και πολιτισμικά συγγενείς με τους Ρώσους. Ανατολικές Σλαβικές γλώσσες είναι τα Ρωσικά, Ουκρανικά, Λευκορωσικά. Ανατολικές Σλαβικές φυλές εγκαταστάθηκαν στις περιοχές της σημερινής Ρωσίας, Ουκρανίας, Λευκορωσίας τους πρώτους αιώνες μΧ.

Μεταξύ 9ου και 13ου αιώνα μΧ, δημιουργήθηκε το κράτος των Ρως ή Ρως του Κιέβου που περιλάμβανε Ρωσία - Λευκορωσία - Ουκρανία και είχε πρωτεύουσα το Κίεβο. Από τότε ονομαζόταν από διάφορους Ρωσία. Η πρώτη Ρωσία περιελάμβανε εκτός από την σημερινή Ρωσία, Λευκορωσία και Ουκρανία και είχε πρωτεύουσα το Κίεβο. Η προσάρτηση της Σιβηρίας ξεκίνησε το 1580 μΧ και κράτησε δύο αιώνες. Μέχρι τότε, η Ρωσία ήταν μόνο ευρωπαϊκή.

Η σημερινή Ρωσία χωρίζεται σε ευρωπαϊκή και ασιατική. Τις χωρίζουν τα Ουράλια όρη που είναι το σύνορο μεταξύ Ευρώπης και Ασίας. Το ασιατικό τμήμα είναι η Σιβηρία. Η ευρωπαϊκή Ρωσία, χωρίς το ασιατικό τμήμα, είναι η μεγαλύτερη και η πιο πολυπληθής χώρα της Ευρώπης. Το 15% του ευρωπαϊκού πληθυσμού μένει στην Ρωσία και η μεγαλύτερη σε πληθυσμό ευρωπαϊκή πόλη είναι η Μόσχα με 12 εκατομμύρια κατοίκους.

Οι πιο πολυπληθείς ευρωπαϊκές πόλεις είναι σε εκατομμύρια: Κωνσταντινούπολη 15.8, Μόσχα 12.6, Λονδίνο 8.8, Αγία Πετρούπολη 5.4, Βερολίνο 3.7, Μαδρίτη 3.3, Κίεβο 3, Ρώμη 2.7, Βουκουρέστι 2.2, Παρίσι 2.1, Μινσκ 2, Βιέννη 2. Η Κωνσταντινούπολη έχει ευρωπαϊκό και ασιατικό τμήμα και δεν βρίσκεται όλος ο πληθυσμός στο ευρωπαϊκό. Η πρώτη και η τρίτη μεγαλύτερη (σε πληθυσμό) ευρωπαϊκή πόλη βρίσκονται στην Ρωσία. Το 75% του πληθυσμού της Ρωσίας βρίσκεται στην Ευρώπη όπως και οι μεγαλύτερες ρωσικές πόλεις. Το 85% του πληθυσμού στο ασιατικό τμήμα της Ρωσίας είναι ευρωπαϊκής καταγωγής.

Σχετικά με την έκταση, μόνο το ευρωπαϊκό τμήμα της Ρωσίας είναι το 40% της Ευρώπης. Μάλιστα είναι περισσότερο από έξι φορές μεγαλύτερο (μόνο το ευρωπαϊκό τμήμα) από την δεύτερη σε μέγεθος ευρωπαϊκή χώρα που είναι η Ουκρανία. Πιο συγκεκριμένα, ως ποσοστό % επί της συνολικής έκτασης της Ευρώπης είναι: Ευρωπαϊκή Ρωσία 39.7, Ουκρανία 6.0, Γαλλία 5.5, Ισπανία 5, Σουηδία 4.5, Νορβηγία 3.9, Γερμανία 3.6, Φινλανδία 3.4, Πολωνία 3.1, Ιταλία 3, Βρετανία 2.4, Ρουμανία 2.4. Η Ευρωπαϊκή Ρωσία είναι 7,2 φορές μεγαλύτερη από την μεγαλύτερη σε έκταση χώρα της ΕΕ που είναι η Γαλλία. Βέβαια, στις βόρειες χώρες, ένα μεγάλο τμήμα είναι πάγοι.

Ποια συμπεράσματα βγαίνουν από τα παραπάνω; Πρώτον είναι αδύνατο να διαχωριστεί η Ουκρανία από την Ρωσία. Δεύτερον, είναι αδύνατο να διαχωριστεί η Ευρώπη από την Ρωσία. Τρίτον, οι Νεοταξίτες είναι παλιάνθρωποι και μεγαλοαπατεώνες. Οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί είναι μαζί από τους πρώτους αιώνες μΧ. Και πριν μαζί βρισκόντουσαν, πριν μεταναστεύσουν στις περιοχές που βρίσκονται σήμερα, σε διαφορετικές εκτάσεις. Μαζί ξεκίνησαν την μετανάστευση και μαζί έζησαν στην περιοχή που βρίσκονται σήμερα για πολλούς αιώνες.

Οι Ρώσοι θα πρέπει να είναι πολύ ηλίθιοι ή πολύ αδύναμοι για να δεχτούν να είναι χωριστά η Ουκρανία από την Ρωσία. Επομένως τι νόημα έχει να στέλνουν τανκς στην Ουκρανία; Το μέλλον της Ουκρανίας είναι μόνο με την Ρωσία και δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Εγώ, αν ήμουν στην θέση της ηγεσίας της Ρωσίας, θα έφθανα μέχρι και παγκόσμιο πόλεμο για το δικαίωμα αυτό, Ρώσοι, Ουκρανοί και Λευκορώσοι να είναι μαζί. Δεν ξέρω αν σκοπεύουν να το κάνουν οι ηγέτες της Ρωσίας αλλά θα έπρεπε. Είναι σα να θέλουν να διαχωρίσουν Έλληνες από Κύπριους. Επομένως η αποστολή τανκς στην Ουκρανία, μας φέρνει πιο κοντά σε παγκόσμιο πόλεμο.

Πάμε στο δεύτερο συμπέρασμα. Δεν μπορεί να αφήνουν απέξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την μεγαλύτερη σε έκταση, πιο πολυπληθή χώρα της Ευρώπης (μόνο το ευρωπαϊκό τμήμα της Ρωσίας) που μάλιστα έχει την πρώτη και την τρίτη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη. Το ΝΑΤΟ, ήταν κατά την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, η αντίπαλη συμμαχία στο Σύμφωνο της Βαρσοβίας όπου συμμετείχαν όλες οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Το Σύμφωνο της Βαρσοβίας υπερείχε οπλικά, εκτός από την θάλασσα. Στα υποβρύχια είχε επίσης υπεροπλία. Χώρες του πρώην Συμφώνου της Βαρσοβίας, αν μπουν στην ΕΕ, μπαίνουν και στο ΝΑΤΟ. Δεν μπορεί να βάλουν όλες τις χώρες του Συμφώνου της Βαρσοβίας στο NATO και να αφήσουν απέξω την Ρωσία. Ή δεν θα βάλουν καμία χώρα (του πρώην Συμφώνου της Βαρσοβίας) ή θα τις βάλουν όλες, συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας.

Αυτό βέβαια δημιουργεί προβλήματα στις ΗΠΑ, αν η Ρωσία είναι εντός της ΕΕ (με τις ΗΠΑ εκτός) και δύσκολα μπορούν να το δεχτούν. Έτσι καταλήγουμε στην συμβιβαστική λύση, την τριχοτόμηση ΕΕ - Ευρώπης. Ένα τμήμα της Ανατολικής Ευρώπης θα είναι με την Ρωσία και οπωσδήποτε Ουκρανία και Λευκορωσία. ένα άλλο τμήμα θα είναι με ΗΠΑ - Βρετανία και το υπόλοιπο θα είναι μια Ένωση μικρότερη από την σημερινή ΕΕ που θα ονομάζεται κάπως αλλιώς.

Βασίλης

Scroll to Top