Ιωάννα και Καρολάιν

Ιωάννα και Καρολάιν

Έχει πάρει μία διαφορετική τροπή η υπόθεση της Ιωάννας Παλιοσπύρου που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι από την Έφη Καρακάντζουλα. Ένας 40χρονος άνδρας που αναφέρεται ως Νώντας αλλά δεν έχει αποκαλυφθεί το επώνυμο του, θεωρείται να είναι το μήλον της έριδος μεταξύ των δύο γυναικών και η αιτία της επίθεσης. Δήλωσε μέσω του δικηγόρου Δημήτρη Γκαβέρα του ότι υπάρχει άλλο πρόσωπο και πως καμία από τις δύο γυναίκες δεν αναφέρει την πραγματική αιτία.

Δηλαδή από όσα λέει, υπάρχει εκτός από άλλο πρόσωπο και άλλη αιτία, όχι η ερωτική αντιζηλία ανάμεσα στις δύο γυναίκες. Επιπλέον ο δικηγόρος του 40χρονου ισχυρίστηκε πως θα αποκαλυφθεί στην ακροαματική διαδικασία και πως ο εντολέας του δεν έχει λάβει κλήση να καταθέσει ως μάρτυρας. Στην συνέχεια ο δικηγόρος της Ιωάννας δήλωσε πως «όποιος ψελλίσει το παραμικρό για το ήθος και τον χαρακτήρα της θα βρεθεί κατηγορούμενος». Γιατί όμως αναφέρει το ήθος και το χαρακτήρα; Είναι σαν να φοβάται πως αυτά που θα βγουν, αληθινά ή ψεύτικα, θα είναι επιβαρυντικά του ήθους και του χαρακτήρα της Ιωάννας.

Να ξεκινήσω πως σε ανθρώπινο επίπεδο, συμπονώ απεριόριστα την Ιωάννα. Ακόμα και να είναι κακού χαρακτήρα και χαμηλής ηθικής, κάτι που δεν το ισχυρίζομαι, κανένας δεν έχει δικαίωμα να κάνει αυτό που έκανε. Επιπλέον θεωρώ πως η ποινή έπρεπε να είναι πολύ πιο αυστηρή, τουλάχιστον δεκαπέντε χρόνια πραγματικής κάθειρξης. Όμως η αλήθεια είναι πάνω από όλα. Αν υπάρχει κάτι που δεν έχει βγει, πρέπει να αποκαλυφθεί, ακόμη κι αν είναι επιβαρυντικό του ήθους και του χαρακτήρα μιας κοπέλας που όλοι συμπονούμε.

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι μπορεί να έχει συμβεί και τι υπαινίσσεται ο 40χρονος μέσω του δικηγόρου του. Απλά θα αναφέρω κάποια γεγονότα. Έχει γραφτεί πως η Ιωάννα ήταν γνωστή στην αστυνομία και είχε επισκεφθεί αστυνομικά τμήματα. Οι δύο γυναίκες, θύμα και δράστις, είναι συνομήλικες, με ένα χρόνο διαφορά και από διπλανά χωριά της Αμφιλοχίας. Ακόμη και να μην γνωρίζονται μεταξύ τους, είναι πολύ πιθανό να έχουν κοινούς γνωστούς.

Στην περιοχή εκείνη υπάρχει μία εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείται και στην Αθήνα. Η Ιωάννα έκανε πολλά ταξίδια σε όλο τον κόσμο και πήγαινε συχνά στο Ντουμπάι. Η δουλειά της και η οικογένεια της δεν δικαιολογούν κάτι τέτοιο. Δηλαδή ούτε από την δουλειά της ούτε από την οικογένεια της είχε χρήματα που να δικαιολογούν τα ταξίδια και τα ακριβά ρούχα που φόραγε.

Η Καρολάιν και ο πιλότος είχαν μόλις γυρίσει από ταξίδι στο Ντουμπάι, πριν την δολοφονία. Το Ντουμπάι συνδέεται με βίζιτες και κυκλώματα ναρκωτικών. Κάποιοι από τους μεγαλύτερους ναρκέμπορους μένουν στο Ντουμπάι. Εκτός αυτού, πορνεία και ναρκωτικά συνδέονται μεταξύ τους. Συχνά είναι η ίδιες εγκληματικές οργανώσεις που ασχολούνται και με τα δύο. 

Υποστηρίχτηκε πως ο πιλότος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δολοφόνησε την Καρολάιν επειδή θα τον άφηνε. Δεν στέκει, ειδικά επειδή δεν έγινε εν βρασμώ ψυχής. Πάνω σε ένα καυγά, όταν του είπε ότι θα τον άφηνε, μπορούσε να δικαιολογηθεί. Δεν έγινε όμως έτσι. Έγινε με ψυχραιμία και ο πιλότος δείχνει ένας άνθρωπος με μεγάλο αυτοέλεγχο. Ένας συνηθισμένος τρόπος μεταφοράς ναρκωτικών στα τουριστικά νησιά είναι με κότερα και ελικόπτερα.

Η Ιωάννα ήταν μία αρκετά όμορφη και ελκυστική κοπέλα, πριν δεχτεί την επίθεση. Όμως και η δράστις, η Έφη Καρακάντζουλα είναι μια όμορφη κοπέλα, από φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει. Σίγουρα θα έχει πολλές κατακτήσεις. Μία γυναίκα που έχει αρκετές εναλλακτικές, δύσκολα διαπράττει έγκλημα ερωτικής αντιζηλίας, εκτός αν είναι ψυχοπαθής.  

Κάποια κακής εμφάνισης που βρήκε έναν άντρα και δύσκολα θα βρει κάποιον άλλο, μπορεί να διαπράξει αν κάποια άλλη της τον πάρει. Η Καρακάντζουλα θα είχε κι άλλους στην σειρά να περιμένουν ακόμη κι αν η Ιωάννα της πήρε τον άντρα. Μπορούσε απλά να πάει στον επόμενο, «φύγε εσύ - έλα εσύ», αντί να σχεδιάσει και να διαπράξει ένα τέτοιο αποτρόπαιο έγκλημα.

Το έγκλημα που διέπραξε ήταν πάρα πολύ σοβαρό, σχεδόν σαν δολοφονία. Όπως και με τον πιλότο, ένα σοβαρό έγκλημα διαπράττεται για έναν πολύ σοβαρό λόγο. Ψάχνουμε λοιπόν να βρούμε ποιος μπορεί να είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος που θα οδηγήσει κάποιον σε ένα σοβαρό έγκλημα. Και στις δύο περιπτώσεις, της Καρολάιν και της Ιωάννας, το ερωτικό κίνητρο δεν στέκει, στην πρώτη πως θα τον άφηνε και στην δεύτερη ότι της πήρε τον άντρα.

Δηλώνω κατηγορηματικά πως ΔΕΝ ΥΠΑΙΝΙΣΣΟΜΑΙ απολύτως τίποτα (κε Αλεξανδρή & κε Λύτρα) αλλά σίγουρα υπάρχει κάποιος πολύ σοβαρός λόγος, αν δεν ισχύει το ερωτικό κίνητρο που μάλλον δεν ισχύει και στις δύο περιπτώσεις. Ελπίζω να λάμψει η αλήθεια και στις δύο περιπτώσεις και εκφράζω την απεριόριστη συμπαράσταση μου στην Ιωάννα, ανεξαρτήτως ήθους και χαρακτήρα.

Ζώης

Scroll to Top