Κατάντια Γνωστικισμού

Κατάντια Γνωστικισμού

Υποστηρίζεται πως στον Γνωστικισμό υπάρχουν στοιχεία από την αρχαία ελληνική φιλοσοφία. Ισχύει πως υπάρχουν, μόνο που δεν τα πήραν από τους Έλληνες. Οι Έλληνες ανέπτυξαν τον γραπτό λόγο, ήταν οι πρώτοι που κατέγραψαν πάρα πολλά. Όμως δεν τα ανακάλυψαν όλα, παρόλο που ανακάλυψαν πάρα πολλά.

Έμαθαν πολλά πράγματα από την Μέση Ανατολή όπως έκανε ο Πυθαγόρας. Πολλοί Έλληνες φιλόσοφοι ταξίδεψαν στην Μέση Ανατολή. Από τα πλέον κοντινά φιλοσοφικά ρεύματα στον Γνωστικισμό θεωρείται ο Πυθαγοριανισμός. Ο Πυθαγόρας ήταν από την Σάμο και έζησε στην Αίγυπτο για να βελτιώσει τις γνώσεις του. Στην μεταφυσική φιλοσοφία του υπάρχουν κοινά στοιχεία με Μανδαίους - Εσσαίους.

Οι πρώτοι Γνωστικιστές δηλαδή φύλακες των κρυμμένων γνώσεων και τελετουργικών θεωρούνται οι Μανδαίοι που έχουν κοινά με τον Βουδισμό. Όμως οι Μανδαίοι από κάπου αλλού τα πήραν, πιθανώς από τους Πέρσες. Δεν ξέρουμε αν οι Πέρσες τα πήραν από τους Βουδιστές ή το αντίστροφο. Η προέλευση των «κρυμμένων γνώσεων και τελετουργικών», κατά την άποψη αυτών που τα ακολουθούν, χάνεται στα βάθη των αιώνων. Η κρυμμένη γνώση δεν είναι και τόσο κρυμμένη. Πολλά από αυτά που θεωρούνται κρυμμένη γνώση, είναι φανερά και ανοιχτά στον Βουδισμό κυρίως ή στον Ινδουϊσμό.

Απλά αυτά είναι εκτός των μονοθεϊστικών θρησκειών αλλά περιλαμβάνονται στον αποκρυφισμό (Χριστιανικό, Μουσουλμανικό, Ιουδαϊκό). Είναι θέματα όπως αύρα, ενέργεια, αστρικό ταξίδι, τρίτο μάτι, τηλεπάθεια κλπ με τα οποία ασχολείται ανοιχτά ο Βουδισμός (και ο Ινδουϊσμός) αλλά απόκρυφα κάποιοι κύκλοι εσωτερισμού στις μονοθεϊστικές θρησκείες. Αναφέρω αυτές τις δύο θρησκείες γιατί συγκαταλέγονται στις Μεγάλες θρησκείες και μάλιστα είναι τρίτος ο Ινδουϊσμός (15%) και τέταρτος ο Βουδισμός (7%) μετά τον Χριστιανισμό (32%) και τον Μουσουλμανισμό (24%).

Βέβαια δεν περιέχεται όλη η «κρυμμένη γνώση» στον Βουδισμό και στον Ινδουϊσμό αλλά σίγουρα όλη η «κρυμμένη γνώση» είναι φανερή, μόνο που χρειάζεται να ψάξει κανείς για να την βρει. Μπορεί κάποια στοιχεία να βρίσκονται σε παγανιστικές ή άλλες θρησκείες. Τότε γιατί λέγεται κρυμμένη γνώση; Για πολλούς αιώνες, στην Ευρώπη τα πράγματα ήταν πολύ αυστηρά σχετικά με την θρησκεία. Δεν επιτρεπόντουσαν γραπτά που περιείχαν την «κρυμμένη γνώση» και οτιδήποτε παρέκκλινε από την Χριστιανική διδασκαλία.

Τότε ήταν πραγματικά κρυμμένη γνώση στην Ευρώπη. Έπρεπε να ταξιδέψει κανείς σε άλλες περιοχές για να την ανακαλύψει, όπως σε βουδιστικές χώρες. Κατά τις Σταυροφορίες, οι Ναΐτες και άλλα τάγματα μοναχών πολεμιστών, ανακάλυψαν την θρησκεία Εσσαίων - Μανδαίων που εμπεριέχει στοιχεία Βουδισμού. Κατά μία άποψη ανακάλυψαν και τα λείψανα του Ιησού. Το μυστικό των Ναϊτών ήταν ή η «κρυμμένη γνώση» από την Ευρώπη ή πως ο Ιησούς δεν είχε θεία φύση. Κατά τις Σταυροφορίες ενώθηκε η Ευρώπη και από εκεί ξεκίνησε η ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Οι Ναΐτες ακολουθούσαν την θρησκεία των Εσσαίων - Μανδαίων κρυφά ενώ φανερά ήταν Χριστιανικό Τάγμα μοναχών - πολεμιστών. Είχαν κρυφούς χώρους λατρείας γιατί τότε τα πράγματα ήταν πολύ αυστηρά. Επίσης οι Εβραίοι είχαν προβλήματα σε διάφορες περιόδους. Άλλοτε αντιμετωπίζονταν με ανοχή αλλά υπήρξαν και περίοδοι διωγμών. Η θρησκεία των Εσσαίων - Μανδαίων εξαπλώθηκε στην Ευρώπη, όχι μόνο από τους Ναΐτες αλλά και από διάφορες θρησκευτικές ομάδες όπως πχ τους Καθαρούς. Υπήρξαν πολλές τέτοιες ομάδες.

Και αυτοί συνήθως είχαν κρυφούς χώρους θρησκευτικής λατρείας. Εξαρτιόταν από την χώρα και την εποχή, πόσο φανερά έδειχναν την πίστη τους. Έτσι δημιουργήθηκε μια μυστική κλίκα, αρχικά για θρησκευτικούς και μόνο λόγους. Επειδή οι Εσσαίοι ήταν Εβραίοι, η θρησκεία των Ναϊτών, των Καθαρών κλπ μπορεί να θεωρηθεί αίρεση του Ιουδαϊσμού. Υπήρχε μια επικοινωνία με τους Εβραίους. Οι Γνωστικιστές Εβραίοι θεωρούνταν αιρετικοί από τους υπόλοιπους όμως όλοι οι Εβραίοι είχαν πολύ στενές σχέσεις μεταξύ τους. Οι Γνωστικιστές Εβραίοι είχαν επίσης στενές σχέσεις με τους υπόλοιπους Γνωστικιστές και ήταν ο ενδιάμεσος κρίκος.

Δηλαδή δημιουργήθηκε ένας κύκλος Γνωστικιστών - Εβραίων με ενδιάμεσους τους Γνωστικιστές Εβραίους. Επειδή πράγματι υπήρχε μεγάλη στενομυαλιά από την πλευρά της Εκκλησίας εκείνα τα χρόνια, οι κρυφοί κύκλοι των Γνωστικιστών ήταν πνευματικά και καλλιτεχνικά κέντρα. Επίσης επειδή διάφορες σέκτες του Γνωστικισμού είχαν ανεκτική στάση στο σεξ και στην «αμαρτία» σύμφωνα με τον Χριστιανισμό και τις άλλες Μονοθεϊστικές θρησκείες, μαζεύτηκαν στους κύκλους αυτούς ομοφυλόφιλοι, έκφυλοι και γενικά άνθρωποι ελευθέρων ηθών.  

Δηλαδή είχαμε ένα περίεργο «πάντρεμα» τελείως ετερόκλητων πραγμάτων που δεν είχαν καμία σχέση μεταξύ τους, την θρησκεία των Εσσαίων - Μανδαίων, πνευματική και καλλιτεχνική ελευθερία, ελεύθερα ήθη και Ευρωπαϊκή Ένωση. Έως εκεί, όλα καλά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μέχρι που προχώρησαν στην συνωμοσία τα καθάρματα. Συνέβαλλαν στην Αναγέννηση και τον Διαφωτισμό και μετά πήραν την κάτω βόλτα, άρχισε η παρακμή. Στην Ιστορία, πολλά πράγματα ξεκινάνε σωστά και καταλήγουν πολύ στραβά και αυτό είναι ένα τρανταχτό παράδειγμα.

Κάποιοι κύκλοι που ξεκίνησαν για θρησκευτική, πνευματική, καλλιτεχνική, σεξουαλική ελευθερία πήραν πολύ στραβό δρόμο. Τώρα τα καθάρματα θέλουν να κάνουν στους άλλους, αυτό για τους οποίους τους κατηγορούσαν. Θέλουν να εγκαθιδρύσουν Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια δικτατορία και να επιβάλλουν τις απόψεις τους και την θρησκεία τους. Να δημιουργήσουν μια Νεοταξική ψευτοελίτ που θα καταπιέζει, θα εξαπατά και θα εκμεταλλεύεται τους ανθρώπους. Δηλαδή οι κύκλοι ελευθερίας εξελίχθηκαν σε κύκλους καταπίεσης, εκμετάλλευσης και εξαπάτησης των υπολοίπων. Τα «θύματα» μεταμορφώθηκαν σε τυράννους, δια μέσου των αιώνων. 

Άγγελος

Scroll to Top