Καταργείται το ΚΙΝΑΛ

Καταργείται το ΚΙΝΑΛ

Ο Κάλαχαν (Χρυσοχοΐδης), αν θέλει να προσκυνήσει τον Τραμπ δηλαδή να υιοθετήσει την πολιτική Τραμπ, ας μείνει στον χώρο της κεντροδεξιάς. Το πρόβλημα δεν είναι προσωπικό αλλά πολιτικό καθώς αλλοιώνουν τον χαρακτήρα της παράταξης. Δεν μπορεί να είναι η κεντροδεξιά κόκες, παρτούζες, οικολογία και ανοιχτά σύνορα. Υπάρχουν όμως και άλλα ζητήματα.

Κάποιοι έχουν αγωνιστεί όλη τους την ζωή για την Νέα Δημοκρατία και περιμένουν μια ανταμοιβή. Έρχεται ουρανοκατέβατος ο Κάλαχαν που μια ζωή αγωνιζόταν κατά της Νέας Δημοκρατίας και γίνεται υπουργός. Αυτό εξοργίζει τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας. Να τον έβαζε προεκλογικά υποψήφιο έχει μια λογική.

Μπορούσε να φέρει ψήφους από το ΠΑΣΟΚ. Και πάλι όμως παραμένει το ζήτημα της αλλοίωσης του χαρακτήρα της παράταξης. Ο Κάλαχαν ήταν από τους σημαντικότερους υπουργούς του Σημίτη. Αν έφερνε πολλούς ψήφους του ΠΑΣΟΚ, είχε μια λογική να τον ανταμείψει κάνοντας τον υπουργό. Όμως δεν ήταν προεκλογικά υποψήφιος. Επομένως γιατί τον έκανε υπουργό; Τον Σημίτη ανταμείβει δια μέσου του Κάλαχαν που τον βοήθησε να γίνει αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.

Όταν η Θεοδώρα ζήτησε την βοήθεια της φίλης της Δωροθέας, αυτή έδωσε διαταγή στον Σημίτη να κάνει το Κούλι πρωθυπουργό ώστε δια μέσου αυτού να κυβερνήσει επιτέλους η Θεοδώρα την Ελλάδα. Προτίμησαν τον Κάλαχαν από τους άλλους υπουργούς του Σημίτη επειδή κατά κάποιο τρόπο είναι της οικογένειας, είχε σχέση με την Αλεξία Μπακογιάννη. Μετά έχουν βάλει και οι Δημοκρατικοί των ΗΠΑ κάποιους δικούς τους καθώς βοήθησαν και αυτοί το Κούλι να γίνει πρωθυπουργός. Όμως οι κεντροδεξιοί ψηφοφόροι που κατέβηκαν στις κάλπες και έδωσαν αυτοδυναμία στην Νέα Δημοκρατία δεν ήξεραν ότι ψήφιζαν Σημιτικό ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικούς των ΗΠΑ.

Τις προάλλες είχα συναντήσει έναν ΠΑΣΟΚΟ γνωστό μου. Για να είναι στο ΠΑΣΟΚ, έχει πλήρη σύγχυση στα πολιτικά ζητήματα αλλά δεν είναι κακός άνθρωπος. Θα έλεγα δεν ανήκει ούτε στο αριστερό ούτε στο κεντρώο ΠΑΣΟΚ αλλά στο ενδιάμεσο. Είναι από αυτούς που δεν πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά παρέμεινε στο ΚΙΝΑΛ. Μου είπε το εξής:

«Καταλαβαίνω απόλυτα ότι δεν θέλετε τον Σκυλακάκη, τους Μητσοτάκηδες και όλους όσους προέρχονται από τον χώρο μας όπως τον Χρυσοχοΐδη και την Μενδώνη. Όμως ούτε εμείς τους θέλουμε διότι αλλοιώνουν και τον χαρακτήρα του δικού μας κόμματος. Με αυτούς της Δράσης και τους Μητσοτάκηδες έχουμε διαφορές σημαντικές στα οικονομικά ζητήματα».

Είναι σεβαστό! Επειδή δεν τους θέλουν από εκεί πρέπει να τους φορτωθούμε εμείς;

Είχαμε προβλέψει πριν χρόνια το αδιέξοδο του Μητσοτάκη και πως θα έκανε την Νέα Δημοκρατία, Νέα Δράση. Πήρε τους ψήφους της πατριωτικής κεντροδεξιάς και αλλοίωσε τον χαρακτήρα του κόμματος, μετατοπίζοντας το στον δικό του πολιτικό χώρο, της Δράσης και του ALDE. Το αδιέξοδο του Μητσοτάκη είναι τεράστιο. Μπορεί να βρεθεί τώρα στο γκρουπ του Τραμπ, με Σαλβίνι, Λεπέν και Όρμπαν; Δεν μπορεί! Στο ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ) δεν τους θέλουν. Άρα τι γίνεται;

Ο Μητσοτάκης είναι άνθρωπος του Μπάιντεν. Έχει πολύ καλή σχέση μαζί του και ταύτιση σε αρκετά ζητήματα. Οι Δημοκρατικοί των ΗΠΑ μαζί με τους Σημιτικούς τον έκαναν αρχηγό στην Νέα Δημοκρατία και πρωθυπουργό. Μην ξεχνάμε ότι αυτοί (Δημοκρατικοί και Σημιτικοί) ανήκουν στον ίδιο πολιτικό χώρο, της κεντροαριστεράς. Ο Μητσοτάκης πρέπει να είναι στο γκρουπ του Μπάιντεν. Βέβαια η Νέα Δημοκρατία ως κόμμα εξουσίας της κεντροδεξιάς δεν μπορεί να είναι στην αριστερή πολυκατοικία της Δύσης.

Μία λύση είναι το Νέο Ποτάμι. Δηλαδή όλοι αυτοί οι ανεπιθύμητοι που δεν τους θέλουν ούτε στην κεντροδεξιά αλλά ούτε στην κεντροαριστερά, να κάνουν ένα νέο κεντρώο κόμμα που θα είναι στην γραμμή του Μπάιντεν και θα συμμετέχει στο γκρουπ του Μπάιντεν. Βέβαια και εκεί αλλόκοτο θα είναι να βρίσκεται μαζί, όχι τόσο με την Γεννηματά αλλά με τον Τσίπρα. Ή με τον Τσίπρα θα είναι μαζί ο Μητσοτάκης ή με την Λεπέν, τον Σαλβίνι και τον Όρμπαν. Δεν έχει άλλη επιλογή.

Αν κάνουν το Νέο Ποτάμι, τότε δεν έχει νόημα να υπάρχει και το ΚΙΝΑΛ. Το αριστερό κομμάτι θα πρέπει να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ και το κεντρώο στο Νέο Ποτάμι. Σε τελική βέβαια το τι θα κάνουν είναι δικό τους θέμα. Αν θέλουν μπορούν να δέσουν μια πέτρα στο λαιμό τους και να πάνε να πνιγούν. Αυτό πραγματικά θα ήταν ένα ονειρεμένο σενάριο αλλά δεν είναι στο χέρι μας. Δεν μπορούν όμως να βρίσκονται στην κεντροδεξιά και να ακολουθούν την γραμμή Μπάιντεν. Αυτό είναι και δικό μας θέμα και δεν θα τους το επιτρέψουμε. Θα τους πολεμήσουμε με κάθε τρόπο.

Στέφανος

Scroll to Top