Κόμμα Johnson

Κόμμα Johnson

Λέγαμε πως η Ελλάδα είναι μπουρδέλο έτσι όπως την κατάντησαν τα ευρώδουλα κόμματα της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Σε αυτό το μπουρδέλο που λέγεται Ελλάδα, το 2015 οι Έλληνες ψηφοφόροι αποφάσισαν με μεγάλη πλειοψηφία ΟΧΙ στα Μνημόνια. H ΕΕ – ΝΤΠ και οι υπηρέτες τoυς στην Ελλάδα έκαναν ΝΑΙ το ΟΧΙ.

Λέγαμε πως η Βρετανία είναι σοβαρή χώρα και πως αποκλείεται σε μια σοβαρή χώρα να αναστρέψουν την απόφαση του Βρετανικού λαού για Brexit που μάλιστα επισφραγίστηκε με τα αποτελέσματα των εκλογών του 2019. Έδωσαν στον Johnson μεγάλη πλειοψηφία να εφαρμόσει το Brexit. Φαίνεται όμως πως και την Βρετανία την έχουν κάνει επίσης μπουρδέλο οι Βρετανοί Νεοταξίτες.

Για να μην έχει καταθέσει υποψηφιότητα ο Johnson τρεις ώρες πριν την λήξη της προθεσμίας που είναι 2μμ την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022, σημαίνει πως δυσκολεύεται να συγκεντρώσει τον αριθμό των εκατό βουλευτών να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του. Την στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο είναι περίπου τρεις ώρες πριν την λήξη της προθεσμίας.

Μπορεί τελικά να είναι ο Johnson επίσης υποψήφιος. Όμως το γράφω μήπως πει κανείς σε αυτούς τους ηλίθιους τι πρόκειται να συμβεί αν τελικά επικρατήσει ο Sunak με αυτό τον τρόπο. Ας κάνουμε αυτή την υπόθεση. Θα είναι το τέλος της Βρετανίας. Θα υποβαθμιστεί σε μπουρδελοχώρα όπως η Ελλάδα. Γιατί αυτό που θα συμβεί (αν δεν είναι υποψήφιος ο Johnson) είναι κοινοβουλευτικά πραξικόπημα. Η κοινοβουλευτική ομάδα των Συντηρητικών απέπεμψε τον εκλεκτό του λαού, τον Τζόνσον που κέρδισε τις εκλογές με μεγάλη πλειοψηφία.

Στην συνέχεια απέπεμψε την εκλεκτή της βάσης του κόμματος Truss που κέρδισε τον Sunak, με μεγάλη επίσης πλειοψηφία. Θα βάλουν στην θέση τους τον εκλεκτό της ΝΤΠ – ΕΕ. Το σχέδιο πιθανώς είναι να μην απομακρυνθεί η Βρετανία πολύ από την ΕΕ δηλαδή να μην προχωρήσει το Brexit ο Sunak ώστε να έρθουν κάποια στιγμή οι Εργατικοί, να κάνουν νέο δημοψήφισμα, με την ελπίδα αυτή την φορά να κερδίσει το Bremain ή μάλλον να επανέλθει η Βρετανία στην ΕΕ με επανένταξη.

Όμως αυτά τα πουλημένα τομάρια, οι Βρετανοί Νεοταξίτες, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Τι θα έκανα εγώ στην θέση του Johnson; Αυτό που είχαν προτείνει στον Trump και το σκεφτόταν σοβαρά. Θα έκανα ένα νέο κόμμα Brexit, αν ήμουν στην θέση του Johnson. Αυτό πλέον οφείλει να το κάνει για την Βρετανία και όχι για τον εαυτό του. Γιατί αν δεν το κάνει, η Βρετανία θα υποβαθμιστεί σε μπουρδελοχώρα, μια μπανανία όπου μια απειροελάχιστη μειοψηφία Νεοταξιτών κάνει ότι θέλει ενάντια στις επιθυμίες και τις εντολές του Βρετανικού λαού.

Μπορεί να είναι δύσκολα αν έρθει στην διακυβέρνηση πάλι ο Johnson αλλά θα είναι ακόμα πιο δύσκολα για τους Συντηρητικούς αν έλθει ο Sunak. To κόμμα του Johnson θα πάρει περισσότερους ψήφους απ’ ό,τι απομείνει από τους Συντηρητικούς. Πρέπει να εξαφανίσει τους Νεοταξίτες από τον συντηρητικό χώρο όπως έκανε και ο Τραμπ στις ΗΠΑ.

Αν το δούμε βραχυχρόνια, κάτι τέτοιο είναι κακό διότι οι ψήφοι των Συντηρητικών θα διασπαστούν. Όμως θα δώσει την ευκαιρία στον Johnson να κερδίσει ψήφους από τους Εργατικούς. Σίγουρα δεν θα μπορέσει να πάρει την πρώτη θέση στις επόμενες εκλογές. Όμως μακροχρόνια, αυτό που θα απομείνει από τους Συντηρητικούς θα εξαφανιστεί όπως έγινε στις ΗΠΑ με τους Νεοταξίτες Ρεπουμπλικάνους.

Ούτως ή αλλιώς, έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, είναι δύσκολο για τους Συντηρητικούς να κερδίσουν τις επόμενες εκλογές. Πρέπει να στοχεύουν στις μεθεπόμενες. Το κόμμα Johnson θα μπορούσε να κερδίσει τις μεθεπόμενες εκλογές και να στείλει όλα αυτά τα πουλημένα τομάρια, τους κοινοβουλευτικούς πραξικοπηματίες ενάντια στην βούληση του Βρετανικού λαού, στο σπίτι τους. Αρκετά με αυτούς τους ξεφτιλισμένους ανθρώπους και στην Ελλάδα και στην Βρετανία και παντού σε όλο τον κόσμο!

Σταμάτης    

Scroll to Top