Κόμμα του 1780 η ΝΔ

Κόμμα του 1780 η ΝΔ

AUDIO

Εσύ που τελείωσες το Κολέγιο, θα ψηφίσεις τον Κυριάκο του Κολεγίου. Εσύ που ανήκεις στο ανώτερο 5% θα ψηφίσεις τον Κυριάκο των πλουσίων. Εσύ που πήγαινες στα πάρτι του Καίσαρη στο  Εκάλη Κλαμπ θα ψηφίσεις τον Κυριάκο της Εκάλης. Εσύ που είσαι βαμμένο κομματόσκυλο και Μητσοτακικός θα ψηφίσεις Κυριάκο. Εσύ που είσαι παρακμιακός θα ψηφίσεις τον Κυριάκο της παρακμής. Εσύ που είσαι διαπλεκόμενος θα ψηφίσεις τον Κυριάκο του συστήματος. Εσύ που δεν είσαι τίποτα από όλα αυτά, τι δουλειά έχεις ρε άνθρωπε να ψηφίσεις τον Μητσοτάκη; Ψήφος στον Μητσοτάκη ισούται με αυτοκτονία.

Η ΝΔ δεν είναι κόμμα για κανονικούς ανθρώπους. Είναι κόμμα για Κολεγιόπαιδα, πλουσιόπαιδα, τζάκια. Εμείς θέλουμε να φτιάξουμε ένα κόμμα για κανονικούς ανθρώπους ούτε για Κολεγιόπαιδα ούτε για πλουσιόπαιδα ούτε για τζάκια. Ένα κόμμα που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα της μεσαίας τάξης είτε είναι μικρομεσαίοι είτε είναι μεγαλομεσαίοι. Η ΝΔ δεν είναι και ούτε ήταν ποτέ τέτοιο κόμμα. Απλά όσο περνούν τα χρόνια γίνεται διαρκώς χειρότερο.

Ο μόνος που ήταν μεσαίας ή χαμηλότερης καταγωγής ήταν ο ιδρυτής Κωνσταντίνος Καραμανλής. Πολλοί τον αντιπαθούν ειδικά σε άλλα κόμματα. Όμως παραμένει γεγονός ότι ο πατέρας του ήταν δάσκαλος και αγρότης και αυτός δικηγόρος σε επαρχιακή πόλης. Όλοι οι πρόεδροι του κόμματος της Νέας Φεουδαρχίας ήταν από τζάκια. Ο παππούς του Ράλλη ήταν εκλεγμένος πρωθυπουργός και ο πατέρας του διορισμένος πρωθυπουργός από τις ναζιστικές κατοχικές δυνάμεις. Ο Αβέρωφ καταγόταν από πολύ πλούσια οικογένεια που είχε υπουργό, διπλωμάτη και συγγενική σχέση εξ αγχιστείας με την οικογένεια Παπάγου. Οι Μητσοτάκηδες είναι το μεγαλύτερο και παλαιότερο πολιτικό τζάκι της χώρας. Ο Έβερτ ήταν βαυαρικής καταγωγής και ο πατέρας ήταν Διοικητής της Αστυνομίας πόλεων της Αθήνας κατά τη διάρκεια της Κατοχής. Ο Κώστας Καραμανλής είναι ανιψιός του ιδρυτή. Ο Σαμαράς προέρχεται από πολιτικό τζάκι και την πολύ πλούσια οικογένεια Μπενάκη. Ο αδελφός του είναι πρόεδρος του Κολλεγίου. Ο Μεϊμαράκης κατάγεται επίσης από πολιτικό τζάκι. Μια γρήγορη ματιά στους τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας δείχνει τζάκια και Κολεγιόπαιδα: Μπακογιάννη, Κεφαλογιάννη, Βαρβιτσιώτης, Καραμανλής, Βορίδης κλπ.

Σε ποια αναπτυγμένη χώρα συμβαίνουν αυτά τα πράγματα με τα τζάκια και τη οικογενειοκρατία; Οι Νεοφεουδάρχες είναι Ευρωπαίοι αλα καρτ, εκεί που τους συμφέρει. Ο πατέρας του Ομπάμα ήταν οικονομολόγος, του Τραμπ επιχειρηματίας, της Μέι και της Μέρκελ παπάς, του Κλίντον και του Ρέγκαν πωλητής, του Κάμερον χρηματιστής, του Μπλερ καθητητής, του Κολ στρατιωτικός και δημόσιος υπάλληλος, του Σιράκ στέλεχος αεροπορικής εταιρείας και του Μιτεράν μηχανικός, του Μακρόν και του Ολάντ γιατροί. Ο πατέρας του Σρόιντερ πέθανε στο πόλεμο και η μητέρα του δούλευε εργάτρια στους αγρούς. Ο πατέρας της Θάτσερ είχε δύο μανάβικα.

Η Αμερική, η Αγγλία, η Γαλλία, η Γερμανία, είναι χώρες που υπάρχει αξιοκρατία. Σε αυτές τις χώρες ο κανόνας είναι ότι όποιος πέτυχε το κατάφερε με την αξία του, τις ικανότητες του και την προσπάθεια του. Και εκεί υπάρχουν εξαιρέσεις που κάποιοι πέτυχαν χωρίς να το αξίζουν. Απόλυτη αξιοκρατία δεν υπάρχει πουθενά. Η διαφορά είναι στο βαθμό. Εάν 10 είναι η απόλυτη αξιοκρατία και οι χώρες αυτές, Αμερική Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία βαθμολογούνται με  8 ή 9 και η Ελλάδα με 2 ή 3.

Έτυχε και ένας Μπους που ο πατέρας του ήταν και αυτός πολιτικός και πρόεδρος. Ήταν όμως η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Στην Ελλάδα είναι ο κανόνας. Δεν λέμε ποτέ να μην γίνει αρχηγός και πιθανός πρωθυπουργός κάποιο παιδί ή ανήψι αρχηγού κόμματος. Τέτοια φαινόμενα όμως που παρατηρούμε στο κόμμα της Νέας Φεουδαρχίας δεν υπάρχουν ούτε στις πιο τριτοκοσμικές χώρες. Ο Καραμανλής έγινες αρχηγός 17 χρόνια μετά το θείο του. Ήταν πολύ μικρό το διάστημα. Καλώς η κακώς έγινε. Ο Μητσοτάκης έγινε πρόεδρος 6 χρόνια μετά τον Καραμανλή. Δηλαδή η κατάσταση συνεχώς χειροτερεύει αντί να καλυτερεύει. Δε λέμε να μην γινόταν ποτέ αλλά θα έπρεπε να γίνει αφού περάσουν 30-40 χρόνια δηλαδή μετά το 2040. Πέντε - έξι οικογένειες έχουν το κόμμα σαν μαγαζάκι τους και από πίσω ακολουθούν εκατομμύρια βόδια και πρόβατα. Είναι ένα κόμμα αναχρονιστικό που μας γυρίζει στην εποχή της φεουδαρχίας. Υπάρχει ιδιοκτησιακή νοοτροπία. Οι Καραμανλήδες έχουν το 40%, οι Μητσοτάκηδες το 30% και οι υπόλοιποι το 30%. Οι διαφορές τους είναι για τις καρέκλες.

Η ΝΔ είναι ένα κόμμα ντροπή για την Ελλάδα και την ελληνική κεντροδεξιά. Είναι ένα κόμμα με νοοτροπία του 1780, πριν την Γαλλική Επανάσταση. Τότε γινόταν βασιλιάς ή αυτοκράτορας ο διάδοχος ακόμα και εάν ήταν τελείως ηλίθιος ή ψυχοπαθής. Το ίδιο συμβαίνει και με τη ΝΔ. Αυτό όμως έχει τραγικές συνέπειες για τη χώρα. Στις ανώτερες θέσεις της χώρας δηλαδή τις υπουργικές πρέπει να βρίσκονται οι ικανότεροι και οι καταλληλότεροι. Επί κυβερνήσεων ΝΔ βρίσκονται οι γόνοι.

Ειδικά τώρα είναι πραγματικά αίσχος που έγινε αρχηγός ένας Μητσοτάκης. Το σάπιο πολιτικό σύστημα κατέστρεψε τη χώρα. Κανονικά έπρεπε να γίνει αρχηγός κάποιος έξω από το σύστημα και όχι ο πλέον συστημικός. Στη Γαλλία δεν πέρασαν οικονομική καταστροφή, χρεοκοπία και μνημόνια. Η οικονομία της Αμερικής πήγαινε σχετικά καλά. Μπορεί να προέρχοντα από το σύστημα με τη γενικότερη έννοια καθώς ο Μακρόν ήταν τραπεζίτης και ο Τραμπ επιχειρηματίας αλλά δεν είναι από το πολιτικό σύστημα.

Το καλομαθημένο πλουσιόπαιδο δεν κόπιασε για τίποτα στη ζωή του. Όλα του τα έδωσαν στο πιάτο. Είναι η προσωποποίηση της αναξιοκρατίας. Τον έβαλε ο Σημίτης σε διευθυντική θέση στην Εθνική Τράπεζα όχι γιατί το άξιζε αλλά επειδή είναι γιος του Μητσοτάκη. Ακόμη και τη θέση του αρχηγού του κόμματος του την έδωσαν στο πιάτο. Κινδυνεύουμε να καθίσει στο τιμόνι της χώρας, ένας άνθρωπος που δεν προσπάθησε ποτέ για τίποτα. Ακόμη και στη γειτονική Τουρκία υπάρχει μεγαλύτερη αξιοκρατία. Ο Ερντογάν ξεκίνησε από πολύ χαμηλά. Σιγά σιγά θα μας ξεπεράσουν σε όλα οι Τούρκοι.

Scroll to Top