Κτηνωδία ή κοροϊδία;

Κτηνωδία ή κοροϊδία;

Πάντοτε όταν χάνεται μια ανθρώπινη ζωή είναι ένα τραγικό γεγονός, ακόμη κι αν φταίει αυτός που έχασε την ζωή του. Αυτό που συνέβη στο λιμάνι του Πειραιά, όπου ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του προσπαθώντας να επιβιβαστεί στο πλοίο Blue Horizon, αποτελεί ένα τραγικό γεγονός, ανεξάρτητα από το ποιος ευθύνεται. Όμως επειδή κάποιος πέθανε, σε ένα περιστατικό που εμπλέκονται και άλλοι δεν σημαίνει πως πρέπει να επιρρίπτουμε τις ευθύνες στους άλλους αλλά να εξετάζουμε προσεκτικά ποιος ευθύνεται.

Το μιντιακό και πολιτικό σύστημα πάλι «έδωσαν τα ρέστα» τους στην παραπληροφόρηση, την διαστρέβλωση της αλήθειας και την δημιουργία ψευδαισθήσεων. Το πλοίο είχε λύσει τα σχοινιά και επρόκειτο να αναχωρήσει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, όταν ο άτυχος Αντώνης ανέβηκε στην μπουκαπόρτα. Όταν αναχωρεί το πλοίο, η μπουκαπόρτα είναι ένα πολύ επικίνδυνο σημείο γιατί ανεβαίνει. Tο ανέβασμα της μπουκαπόρτας, μαζί με την κίνηση του πλοίου, μπορεί να κάνουν κάποιον που στέκεται πάνω της να χάσει την ισορροπία του και να πέσει μέσα στην θάλασσα.

Δεν γνωρίζω αν είναι η σωστή διαδικασία να ανεβαίνει η μπουκαπόρτα με την αναχώρηση του πλοίου αλλά επειδή έχει τύχει να ταξιδέψω πολλές φορές με πλοίο που έχει μπουκαπόρτα, μπορώ να πω ανεπιφύλακτα πως αυτή είναι η συνηθισμένη διαδικασία. Την έχω δει πάρα πολλές φορές. Δεν είναι κάτι ασυνήθιστο να ανεβαίνει η μπουκαπόρτα με την αναχώρηση το πλοίου.

Στα βίντεο που δόθηκαν στην δημοσιότητα, φαίνεται τα μέλη του πληρώματος να σπρώχνουν τον άνδρα δύο φορές προς την προβλήτα. Πρέπει να καταλάβουμε πως η αποβάθρα είναι το ασφαλές σημείο και η μπουκαπόρτα είναι το επικίνδυνο σημείο. Δηλαδή τα μέλη του πληρώματος τον έσπρωχναν μακριά από τον κίνδυνο, προς την ασφάλεια.

Για λόγους ασφαλείας δεν μπορεί να μπει κανείς στο πλοίο, όταν έχει λύσει τα σχοινιά και είναι έτοιμο να αναχωρήσει. Ο Αντώνης, όπως λεγόταν ο άτυχος άνδρας, είχε κάποιες ιδιαιτερότητες. Και αυτό το είπαν τα ΜΜΕ. Αφού του ζήτησαν να φύγει και δεν έφευγε, αναγκάστηκαν να τον σπρώξουν διότι δεν υπήρχε χρόνος να του εξηγήσουν πόσο επικίνδυνο είναι να στέκεται στην μπουκαπόρτα.

Πάραυτα αυτός επέμενε να ανέβει και όπως σηκώθηκε η μπουκαπόρτα, έχασε την ισορροπία του, πιάστηκε από την μπουκαπόρτα και τελικά έπεσε μέσα στην δίνη που δημιουργούσαν οι μηχανές του πλοίου. Τα νεοταξικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για κτηνωδία, δολοφονία και πως τον πέταξαν στην θάλασσα ενώ φαίνεται καθαρά στο βίντεο πως τον έσπρωχναν προς την ασφάλεια τις προβλήτας.

Έχουν μάθει τόσο πολύ στην διαστρέβλωση της αλήθειας που δεν μπορούν να μην το κάνουν. Η αλήθεια τους αρρωσταίνει, πρέπει να την παραποιήσουν με κάποιο τρόπο, γιατί αλλιώς δεν θα μπορέσουν να κοιμηθούν ήσυχα το βράδυ. Μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας. Ενώ βλέπουμε καθαρά πως δεν τον πετάνε στην θάλασσα αλλά τον σπρώχνουν στην προβλήτα, μας λένε πως τον πέταξαν στην θάλασσα.

Δεν πρέπει να πιστεύετε τίποτα από όσα λένε. Όλα είναι ψέματα, όλα είναι κοροϊδία, όλα είναι διαστρέβλωση της αλήθειας και δημιουργία ψευδαισθήσεων. Αυτό συμβαίνει από το πιο μεγάλο ως το πιο μικρό, από την οικονομική καταστροφή της χώρας εξαιτίας της ευρωπαϊκής πορείας, μέχρι το ατύχημα στο λιμάνι του Πειραιά. Ενώ βιώνουμε κάθε μέρα στο πετσί μας την οικονομική καταστροφή που προκάλεσαν η ΕΕ και οι ευρωπαϊστές που κυβερνούσαν, προσπαθούν να μας πείσουν πως δεν υφίσταται.

Μετά είπαν πως ο ένας ναυτικός (μέλος του πληρώματος) καθόταν και τον κοίταζε. Φαίνεται στο βίντεο πως παραπάτησε και παραλίγο να πέσει και αυτός. Αν είχε πέσει, πιθανώς να είχαμε δύο νεκρούς. Η μπουκαπόρτα, στην άκρη της έχει κλίση για να ανεβαίνουν τα αυτοκίνητα. Το κομμάτι με την κλίση έχει αρκετό μήκος. Δεν ξέρω ακριβώς πόσο μήκος έχει αλλά υπολογίζω πως είναι πάνω από δύο μέτρα. Στο κομμάτι με την κλίση δεν μπορεί να σταθεί κανείς διότι θα πέσει μέσα στην θάλασσα.

Ο ναυτικός στεκόταν στο πιο ακρινό σημείο του τμήματος της μπουκαπόρτας που δεν έχει κλίση διότι παραπέρα δεν μπορούσε να σταθεί. Μια εκπομπή έφτιαξε βίντεο με γραφικά που δείχνει να τον πετάνε απευθείας στο νερό και στην συνέχεια τον ναυτικό να στέκεται στο τμήμα της μπουκαπόρτας που έχει κλίση. Δηλαδή δύο μεγάλα λάθη. Μάλιστα ο παρουσιαστής αυτάρεσκα κοκορεύεται πως ξέρει από θάλασσα επειδή έχει ένα σκάφος. Πόση άλλη κοροϊδία από το νεοταξικό σύστημα;

Ο ναυτικός που στεκόταν στην μπουκαπόρτα δεν μπορούσε να απλώσει το χέρι του, δεν έφθανε ήταν πολύ μακριά. Το να πετάξει ένα σχοινί ή ένα σωσίβιο δεν εξυπηρετούσε σε τίποτα διότι ο Αντώνης, κρατιόταν από την μπουκαπόρτα για δευτερόλεπτα και μετά έπεσε στην δίνη του νερού που προκλήθηκε από τις μηχανές του πλοίου. Αμέσως ο ναυτικός άρχισε να μιλάει στον ασύρματο, φαντάζομαι για να ενημερώσει τον καπετάνιο.

Μέχρι να καταλάβει ο καπετάνιος τι γίνεται, θα πέρασαν αρκετά δευτερόλεπτα. Το πλοίο δεν έχει φρένα. Δεν ξέρω αν σταμάτησε τις μηχανές αλλά ακόμη κι αν συνέβη αυτό, θα είχε απομακρυνθεί αρκετά από το σημείο. Η απόσταση θα ήταν τέτοια που δεν θα μπορούσε να προσφέρει κάποια βοήθεια. Εκτός αυτού, αν γύριζε, μπορεί να χτυπούσε τον άνδρα που βρισκόταν στο νερό. Ίσως να μπορούσαν να ρίξουν μια βάρκα.

Όμως όπως φαίνεται στο βίντεο, υπήρχαν και άλλοι στην προβλήτα. Τα ΜΜΕ δεν μας λένε τι έγινε στην προβλήτα αφού έπεσε ο άνδρας στο νερό. Πιθανολογώ πως μόλις σταμάτησε η δίνη του νερού, θα προσπάθησαν αυτοί που βρισκόντουσαν στην προβλήτα να το ανασύρουν. Αν τυχόν είδαν από το πλοίο να τον ανασύρουν, μπορεί να συνέχισαν το ταξίδι τους, διότι δεν είχαν κάτι να προσφέρουν.

Δεν είναι εγκατάλειψη ναυαγού όπως είπε ο Γεωργιάδης, όταν κάποιοι άλλοι σπεύδουν να βοηθήσουν τον ναυαγό, αν θεωρείται ναυαγός σε αυτή την περίπτωση. Αν ανασύρθηκε από το νερό ο άνδρας, να μείνει να κάνει τι το πλοίο; Απλά να ταλαιπωρεί τους επιβάτες του; Το Λιμενικό τους ζήτησε να γυρίσουν πίσω, όχι για να βοηθήσουν αλλά για να δώσουν καταθέσεις.

Σωστά τους συνέλαβαν διότι ενδεχομένως να έχουν κάποια ευθύνη. Σύλληψη όμως δεν σημαίνει απαραίτητα προφυλάκιση και καταδίκη. Πολλοί συλλαμβάνονται και μετά αφήνονται ελεύθεροι. Το κατά πόσον έχουν ευθύνη ή όχι, τα μέλη του πληρώματος που κατηγορούνται, θα το κρίνουν οι αρμόδιοι, ο ανακριτής και στην συνέχεια το δικαστήριο.

Παναγιώτης

Scroll to Top