Κυνηγοί Νεοταξιτών

Κυνηγοί Νεοταξιτών

Πάρτε τα λεφτά σας

Δηλαδή στο τέλος θα βγείτε κερδισμένοι. Θα πάρετε πίσω όσα χάσατε και πολύ περισσότερα. Επιπλέον της οικονομικής ζημιάς θα αποζημιωθείτε για ψυχική οδύνη και προβλήματα υγείας. Όσοι δεν είναι πλέον στην ζωή δεν μπορούν να επωφεληθούν. Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως δεν πρέπει κανείς να αυτοκτονεί ούτε να σκάει πολύ για οτιδήποτε επειδή δεν ξέρει τι ευχάριστες εκπλήξεις μπορεί να επιφυλάσσει το μέλλον.

Τα ψυχικά προβλήματα υγείας διαπιστώνονται πιο δύσκολα από τα σωματικά. Για αυτό λέω παίξτε το τρελοί. Πως θα το παίξετε τρελοί; Bγείτε με μαγιό το χειμώνα στο Σύνταγμα (στο κέντρο της πόλης ή του χωριού) ή με παλτό το καλοκαίρι. Αν βγείτε με μαγιό σε καύσωνα μπορεί να μην σας περάσουν για τρελό αλλά για τολμηρό. Φορέστε δύο διαφορετικά παπούτσια. Μιλάτε σε ένα αόρατο συνομιλητή. Γελάτε και κλαίτε ταυτόχρονα. Κάνω και λίγο χιούμορ αλλά υπάρχουν πολλές δυνατότητες για να το παίξει κανείς τρελός.  

Για να μην τρέχουν όλοι οι Έλληνες στα δικαστήρια, η Αντίσταση (η μετανεοταξική ελληνική κυβέρνηση) θα αποφασίσει μια ελάχιστη αποζημίωση για όλους, πολλών χιλιάδων. Όσοι πιστεύουν πως δικαιούνται περισσότερα, θα πρέπει να πάνε στα δικαστήρια, σε δίκες εξπρές, για να τους δοθεί μεγαλύτερο ποσό. Βέβαια άλλο το ποσό που θα εκδικάσει το δικαστήριο και άλλο τι θα πάρετε τελικά από αυτό.

Το τι θα πάρετε εξαρτάται από το ποσό που θα κατασχεθεί συνολικά από όλους τους Νεοταξίτες. Όμως η οφειλή τους δεν θα τελειώσει ποτέ. Ας πούμε πως για κάποιον εκδικάζονται διακόσιες χιλιάδες αποζημίωση για αυτά που του προκάλεσαν οι Νεοταξίτες και από την περιουσία των Νεοταξιτών που θα κατασχεθεί σε πρώτη φάση του αναλογούν ογδόντα χιλιάδες. Οι υπόλοιπες εκατόν είκοσι χιλιάδες δεν είναι οριστικά χαμένες.

Όποτε βρίσκεται και κατάσχεται περιουσιακό στοιχείο Νεοταξιτών θα παίρνει κάτι. Επίσης θα γίνει κάτι αντίστοιχο με το μη εισπράξιμο χρέος. Μπορούν να αγοραστούν για ένα ποσοστό της συνολικής οφειλής. Ας πούμε πως έρχεται κάποιος ιδιώτης ή εταιρεία και σας δίνει σαράντα χιλιάδες για να αγοράσει την απαίτηση των εκατόν είκοσι χιλιάδων.

Βέβαια δεν θα είναι κανείς υποχρεωμένος να πουλήσει την απαίτηση που έχει στους Νεοταξίτες. Αν θέλει την κρατάει για πάντα και κάθε φορά που θα ανακαλύπτεται και θα κατάσχεται περιουσιακό στοιχείο Νεοταξίτη θα παίρνει κάτι. Προαιρετικό είναι να πουλήσετε την απαίτηση. Ας πούμε πως το κάνετε. Εσείς δεν έχετε πλέον καμία απαίτηση.

Αυτοί τώρα πιθανώς θα αγοράσουν την απαίτηση και από άλλους. Ας πούμε πως έχουν μαζέψει απαιτήσεις δέκα εκατομμυρίων και από άλλους εκατό σαν εσάς. Θα ψάχνουν σε όλο τον κόσμο για περιουσιακά στοιχεία των Νεοταξιτών. Όποιος βρει πρώτος κάτι, θα κάνει την προσημείωση. Θα υπάρχει πρώτος επισπεύδων, δεύτερος επισπεύδων, τρίτος επισπεύδων κλπ.

Πρώτα ικανοποιείται η απαίτηση του πρώτου επισπεύδοντα και μετά κατά σειρά του δεύτερου, του τρίτου κλπ. Ας πούμε πως η περιουσία του Νεοταξίτη που ανακαλύφθηκε είναι είκοσι εκατομμύρια. Αν η απαίτηση του πρώτου επισπεύδοντα είναι δέκα εκατομμύρια, θα τα πάρει και μετά δεν θα έχει άλλη απαίτηση. Για τους υπόλοιπους επισπεύδοντες θα μείνουν άλλα δέκα εκατομμύρια.

Αν όμως η περιουσία του Νεοταξίτη που θα ανακαλυφθεί είναι πέντε εκατομμύρια, θα πάρει μόνο τόσο και θα του μείνει απαίτηση άλλων πέντε εκατομμυρίων από τα δέκα που είχε αρχικά. Έτσι θα συνεχίσει να ψάχνει για περιουσία Νεοταξιτών σε όλο τον κόσμο. Αν η περιουσία του Νεοταξίτη είναι στην Ελλάδα, ακόμα και μέσω εταιρειών offshore, τα πράγματα είναι εύκολα.

Σε περίπτωση που βρίσκεται σε άλλη χώρα, τότε εξαρτάται από την χώρα αυτή τι θα κάνει, αν θα επιτρέψει δηλαδή στο μετανεοταξικό ελληνικό κράτος να την κατάσχει. Αν ο Νεοταξίτης βρίσκεται στις ελληνικές φυλακές, πάλι τα πράγματα είναι σχετικά εύκολα. Οι Νεοταξίτες θα αναγκαστούν να παραδώσουν ό,τι περιουσία τους ανακαλυφθεί στο εξωτερικό για να μπορέσουν να βγουν κάποια στιγμή από τις φυλακές.

Αν όμως ο Νεοταξίτης έχει διαφύγει στο εξωτερικό είναι δύσκολα τα πράγματα. Έχει αναφερθεί πως Έλληνες πράκτορες θα τους απαγάγουν για να τους φέρουν στην Ελλάδα και να δικαστούν για τα εγκλήματα τους κατά του ελληνικού λαού. Πιθανώς επίσης να τους απαγάγουν και όσοι κρατάνε μεγάλες οικονομικές απαιτήσεις σε βάρος των Νεοταξιτών. Αυτοί θα γίνουν κάτι σαν κυνηγοί Νεοταξιτών.  

Όσοι απαγάγουν Νεοταξίτες και τους φέρουν στην Ελλάδα, θα είναι ήρωες εδώ. Όμως η απαγωγή είναι παράνομη και αν συλληφθούν κατά την απαγωγή, μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα στην χώρα που θα την επιχειρήσουν. Βέβαια εξαρτάται από την χώρα και ποιοι θα είναι στην διακυβέρνηση. Στην Γαλλία θα είναι τελείως διαφορετικά αν είναι κάποιος Νεοταξίτης σαν τον Μακρόν από το να είναι κάποιος αντίΝεοταξίτης σαν την Λεπέν ή τον Μελανσόν.   

Αν φέρουν τους Νεοταξίτες στην Ελλάδα, τότε είναι πολύ πιθανό να παραδώσουν την περιουσία που έχουν στο εξωτερικό για να βγουν κάποτε από την φυλακή. Αυτοί λοιπόν που θα τους φέρουν θα έχουν το δικαίωμα να βάλουν πρώτοι την προσημείωση δηλαδή να είναι οι πρώτοι επισπεύδοντες, πέρα από μια αμοιβή που πιθανώς να υπάρχει. Την αμοιβή θα την πάρουν από τα λεφτά των Νεοταξιτών. Δηλαδή οι Νεοταξίτες θα χρηματοδοτήσουν το κυνήγι τους και της περιουσίας τους, την απαγωγή τους και εν μέρει την Ανατροπή τους. Βέβαια τα λεφτά τους δεν είναι δικά τους αλλά ανήκουν στα θύματα τους ως αποζημίωση.

Γαβριήλ

Scroll to Top