Λάθη στο Μάτι

Λάθη στο Μάτι

Μάτι φωτιάΑς υποθέσουμε ότι οι πολεοδομικές συνθήκες στο Μάτι ήταν σωστές και τα άλλα γινόντουσαν έτσι όπως ακριβώς έγιναν. Τη στιγμή που γράφεται το άρθρο οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες για το τι συνέβη και παίρνουμε το πιθανότερο σενάριο. Η φωτιά δεν αντιμετωπίσθηκε σωστά στην έναρξη της και αφέθηκε να περάσει την λεωφόρο Μαραθώνος. Επίσης δεν υπήρχε κάποιο σχέδιο εκκένωσης ή αντιμετώπισης της κατάστασης. Και πάλι θα είχαμε θρηνήσει δεκάδες θύματα που ενδεχομένως να ήταν λιγότερα. Από την άλλη, εάν η φωτιά είχε αντιμετωπισθεί στην έναρξη της και δεν πέρναγε την λεωφόρο Μαραθώνος ακόμη και με αυτές τις πολεοδομικές συνθήκες που υπάρχουν στο Μάτι, δεν θα είχαμε ούτε ένα θύμα.

Να δεχτούμε ότι ήταν ανθρωπίνως αδύνατον να εμποδιστεί η φωτιά να περάσει την Μαραθώνος, κάτι που βέβαια δεν αποδεικνύεται. Εάν υπήρχε σχέδιο εκκένωσης και αντιμετώπισης της κατάστασης, θα είχαμε πιθανώς κάποια θύματα αλλά πολύ λιγότερα. Ακούστηκε στα ΜΜΕ ότι δεν μπορούσαν να εκκενώσουν τόσες χιλιάδες κόσμο με δεδομένες τις πολεοδομικές συνθήκες και την μορφολογία του εδάφους. Σχέδιο εκκένωσης θα μπορούσε να είναι και αυτό που οι απλοί άνθρωποι σκέφτηκαν με κοινή λογική, χωρίς να είναι αρμόδιοι. Τι σκέφτηκαν;

Να πάνε στην παραλία να σωθούν. Τρόπος διαφυγής δεν είναι μόνο ο οδικός αλλά και ο θαλάσσιος. Εάν λοιπόν όλοι αυτοί οι άχρηστοι που μας κυβερνάνε και δεν αναφερόμαστε μόνο στην τωρινή κυβέρνηση, είχαν προβλέψει να κάνουν ότι σκέφτηκε ο απλός πολίτης με την κοινή λογική, ενδεχομένως να μην είχαμε καθόλου θύματα ακόμη και με αυτές τις πολεοδομικές συνθήκες. Μπορούσαν να κατευθύνουν στην οδική διαφυγή όσους κατοίκους ήταν δυνατό χωρίς να φρακάρουν οι δρόμοι και τους υπόλοιπους να τους οδηγήσουν βάσει σχεδίου στην παραλία. Εκεί θα γινόταν άμεσα και πάλι βάσει σχεδίου ότι έγινε πολλές ώρες αργότερα. Θα τους παραλάμβαναν βάρκες, πλοιάρια, πολεμικά και εμπορικά πλοία και θα κινητοποιούνταν άμεσα ελικόπτερα και σκάφη για να ψάξουν όσους τυχόν είχε παρασύρει η θάλασσα. Τότε θα είχαμε πολύ λίγα θύματα, ίσως και κανένα.

Υπήρξαν πολλοί λόγοι για την τραγωδία και οι πολεοδομικές συνθήκες είναι ο τελευταίος. Ακόμη και με αυτές τις πολεοδομικές συνθήκες ήταν δυνατό να είχαμε λίγα ή καθόλου θύματα με το σωστό σχεδιασμό και σωστή αντιμετώπιση. Αυτό που είναι πραγματικά ανήθικο από την πλευρά της κυβέρνησης είναι να μετατοπίσει τις δικές της ευθύνες στους ανθρώπους που κάηκαν, για τις κακές πολεοδομικές συνθήκες που πραγματικά υπήρχαν στην περιοχή και αποτέλεσαν τον τελευταίο και μικρότερο παράγοντα της τραγωδίας.

Να το πάμε ακόμα παραπέρα. Ας δεχτούμε λοιπόν την λογική της κυβέρνησης ότι για την τραγωδία ευθύνεται η αυθαίρετη δόμηση, κάτι που είναι τελείως λανθασμένο. Να μας απαντήσει ο κος Τσίπρας που είναι μηχανικός, σε περίπτωση ενός μεγάλου σεισμού, πόσες πολυκατοικίες θα καταρρεύσουν στην Αθήνα; Πόσα θύματα θα έχουμε τότε; Όχι λιγότερα από εκατό όπως είναι ο αριθμός των θυμάτων αυτή τη στιγμή αλλά εκατοντάδες.

Το Σεπτέμβριο του 1999, στο σεισμό της Πάρνηθας που ήταν μόλις 5,9 Ρίχτερ, σκοτώθηκαν 143 άνθρωποι, πολύ περισσότεροι από τους 88 (επίσημος αριθμός την ώρα της δημοσίευσης του άρθρου) του Ματιού. Στην Ελλάδα τα τελευταία 200 χρόνια έχουμε πολλούς σεισμούς πάνω από 7 Ρίχτερ, με το μεγαλύτερο να έχει καταγραφεί στα 8,2 Ρίχτερ, το 1856 στη Ρόδο.

Γιατί δεν γκρεμίζει όλες τις πολυκατοικίες που θα καταρρεύσουν σε περίπτωση ενός μεγάλου σεισμού; Γιατί είναι η μισή Αθήνα και το ίδιο ισχύει σε όλες τις ελληνικές πόλεις. Και η μισή Ελλάδα είναι κτισμένη με αυθαίρετα. Εάν γκρεμίσει τα αυθαίρετα στη βάση της λογικής «να αποφευχθεί μια άλλη μεγάλη τραγωδία», πρέπει να γκρεμίσει και τις μισές πολυκατοικίες της Ελλάδας γιατί με αυτό τον τρόπο θα αποφευχθεί μια ακόμη μεγαλύτερη τραγωδία.

Τάσος

error: Content is protected !!
Scroll to Top