Μας έβαλαν με τους ηττημένους

Μας έβαλαν με τους ηττημένους

Ο γιος Μητσοτάκης, όπως ο πατέρας, τάζει σε όλους. Στο τέλος, ο πατέρας τους δυσαρέστησε όλους και τον έριξαν οι δικοί του άνθρωποι. Το ίδιο θα γίνει και με τον γιο. Πήγε να βάλει τρίποντο, Γερμανία - Αμερική - Παγκόσμιος Εβραϊσμός και αστόχησε. Αυτοί που χτυπούν Τραμπ και Τζόνσον, υμνούν τον Μητσοτάκη. Λέτε να μην τον έχουν καταλάβει Τραμπ και Τζόνσον ότι ο Μητσοτάκης είναι με τους άλλους, τους ακραίους παγκοσμιοποιητές; Ανεπίσημα, υπάρχει δυσαρέσκεια με τον Μητσοτάκη, σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην Ελλάδα και στην ηπειρωτική Ευρώπη, οι οπαδοί της ακραίας παγκοσμιοποίησης υπερισχύουν. Η ΕΕ είναι ένα τμήμα της ακραίας παγκοσμιοποίησης. Είναι ένα πείραμα. Με βάση την ΕΕ θα δημιουργηθούν Αμερικανική, Ασιατική και Αφρικανική Ένωση. Αυτές θα μπουν κάτω από μια φασιστική παγκόσμια κυβέρνηση. Θα την ελέγχει μια ψευτοελίτ που θα έχει συγκεντρώσει όλο τον πλούτο της υφηλίου με νόμιμους, ανήθικους ή παράνομους τρόπους. Θα εξαπατά τον κόσμο με προπαγάνδα και θα εκμεταλλεύεται όλους τους ανθρώπους της γης που θα έχουν πολύ χαμηλό βιοτικό επίπεδο.

Η ακραία παγκοσμιοποίηση δεν θα κερδίσει γιατί δεν την θέλουν οι άνθρωποι ούτε στις αναπτυγμένες ούτε στις λιγότερο αναπτυγμένες χώρες. Στις αναπτυγμένες δεν την θέλουν διότι θα κατεβάσει πάρα πολύ το βιοτικό τους επίπεδο. Στις μη αναπτυγμένες επίσης δεν την θέλουν. Θα ανεβάσει ελάχιστα το βιοτικό τους επίπεδο αλλά θα εξαφανίσει την κουλτούρα τους και την θρησκεία τους. Η ακραία παγκοσμιοποίηση είναι ένας αχταρμάς από όλα τα στραβά της αριστεράς και της δεξιάς.

Οι ακραίοι παγκοσμιοποιητές ήταν πίσω από τον Χίτλερ. Ήθελαν να πετύχουν την παγκοσμιοποίηση δια μέσου του επεκτατικού εθνικισμού της Γερμανίας. Ο Χίτλερ ήταν ένας πάμφτωχος, αμφιφυλόφιλος, αριστερός, μποέμ ζωγράφος, γιος του νόθου παιδιού ενός 19χρονου Εβραίου και της οικογενειακής υπηρέτριας. Πως αναδείχθηκε; Από τα κέντρα της παγκοσμιοποίησης. Ήταν ένα ολόκληρο σύστημα πίσω από τον Χίτλερ.

Ο υπόλοιπος κόσμος θα ήταν υπόδουλος στις δυνάμεις του Άξονα και στους συμμάχους τους, αν κέρδιζαν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αν ο Μεταξάς δεν ήταν αγγλόφιλος, θα ήμαστε με τους ηττημένους. Τώρα Καραμανλήδες - Σημίτης - Μητσοτάκης και λοιποί, μας έχουν βάλει με την πλευρά των ηττημένων ενώ ο Ερντογάν έχει βάλει την Τουρκία με την πλευρά των νικητών, της ήπιας εναλλακτικής παγκοσμιοποίησης.

Είναι με ερωτηματικό τι στάση θα κρατήσει ο Μπάιντεν, αν θα εκλεγεί. Μέχρι στιγμής είναι με τους ακραίους παγκοσμιοποιητές. Τους έχουν όμως πλέον πάρει χαμπάρι που το πάνε το θέμα και υπάρχει μεγάλη αντίδραση από τους ψηφοφόρους. Οι Αμερικάνοι είχαν βάλει χωροφύλακα την Γερμανία στην Ευρώπη επειδή μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο είχαν βάση και επιρροή εκεί. Οι Γερμανοί όμως σήκωσαν δικό τους μπαϊράκι όταν ισχυροποιήθηκαν ως ηγέτες της Ευρώπης. Μάλιστα, εκτός από τους Αμερικάνους, οι Γερμανοί έριξαν και τους Γάλλους που ήθελαν να μοιραστούν μαζί τους την ηγεμονία της Ευρώπης. Οι Γερμανοί τους έκαναν πέρα.

Οι Αμερικάνοι βλέπουν πως το παλιό μοντέλο της παγκοσμιοποίησης ίσως να μην τους συμφέρει και αναζητούν ένα νέο. Με το παλιό, θα δημιουργηθεί Αμερικανική Ένωση και η επιρροή τους περιορίζεται εκεί. Οι Γερμανοί θα κυριαρχούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα αγνοούν τους Αμερικάνους. Οι Κινέζοι θα κυριαρχούν στην Ασιατική Ένωση. Αυτό δεν αρέσει σε Τουρκία, Ισραήλ, Ρωσία. Η Τουρκία και η Ρωσία θέλουν ηγετικό ρόλο στην περιοχή και να μην έχουν από πάνω τους την Κίνα. Το Ισραήλ θέλει να είναι στην σφαίρα επιρροής των ΗΠΑ και όχι της Κίνας και να μην είναι μαζί με τους εχθρούς του.

Η Τουρκία θα είναι με τους νικητές και η Ελλάδα με τους ηττημένους και αυτό θα έχει άσχημες εξελίξεις. Κατάφερε ο Ερντογάν να τα έχει καλά με σχεδόν όλους. Με την Γερμανία έχουν οικονομικές σχέσεις, παραδοσιακή συμμαχία και επίσης υπάρχει ισχυρή τουρκική μειονότητα. Τους άλλους όμως τους κέρδισε επειδή όλοι υποστηρίζουν μια εναλλακτική παγκοσμιοποίηση (Ρωσία, Ισραήλ, ΗΠΑ, Βρετανία). Εμάς, με την πολιτική Καραμανλήδων - Σημίτη - Μητσοτάκη, μας έχει μείνει μισή Γαλλία. Μισή γιατί ξέρουμε καλά ότι στα σημαντικά θέματα δεν μας υποστηρίζουν. Προτίμησαν να εξαθλιώσουν τον ελληνικό λαό για να σώσουν τις τράπεζες τους.

Γιάννης

Scroll to Top