Μονόδρομος η Ρωσία;

Μονόδρομος η Ρωσία;

Όλοι οι Καθεστωτικοί έχουν «ξεσαλώσει» κατά της Ρωσίας. Θέλω να δω τι θα κάνουν όταν η Ελλάδα βρεθεί στην ίδια «Ένωση» με την Ρωσία. Το Ένωση το βάζω σε εισαγωγικά διότι δεν θα έχει καμία σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα είναι ένα γκρουπ συνεργασίας, σίγουρα σε οικονομικό επίπεδο και ενδεχομένως να έχει στρατιωτική και πολιτική προέκταση.

Η Ρωσία βρίσκεται ήδη σε μία Κοινοπολιτεία με υπόλοιπα μέλη Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Καζακστάν, Κιργιζία, Μολδαβία, Τατζικιστάν, Ουζμπεκιστάν. Βέβαια δεν σημαίνει πως αυτές οι χώρες θα βρίσκονται στο γκρουπ που θα είναι τελικά η Ρωσία. Μπορεί να γίνουν αρκετές καραμπόλες και να καταλήξουν λίγες ή καμία από αυτές.

Γίνεται ξανά λόγος τελευταία για την συμμετοχή της Τουρκίας στην ΕΕ ενώ το θέμα είχε παγώσει. Υπάρχουν διάφορα ενδεχόμενα. Το πιθανότερο είναι πως τους κοροϊδεύουν για να τους πάρουν με το μέρος τους, τώρα που έχει ξεσπάσει η κρίση με την Ρωσία και φοβούνται μήπως η Τουρκία συνταχθεί τελικά με την Ρωσία.

Δηλαδή ή δεν θα βάλουν την Τουρκία ποτέ στην ΕΕ ή θα είναι τόσο αργή η διαδικασία ώστε μέχρι να μπει θα έχει διαλυθεί η ΕΕ ή θα έχει διασπαστεί σε διάφορα γκρουπ. Η ΕΕ και ιδίως οι κυρίαρχες χώρες, Γαλλία, Γερμανία την έχουν «φέρει» σε όλους, Αμερικάνους, Βρετανούς, Ρώσους, Έλληνες κλπ. Γιατί να μην την φέρουν και στους Τούρκους; Είναι πιο ξύπνιοι από τους άλλους;

Ας υποθέσουμε πως δεν τους κοροϊδεύουν και πως η ένταξη της Τουρκίας θα γίνει σχετικά σύντομα. Ακόμη και η σοβαρή προοπτική της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, θα δημιουργήσει μεγάλες αντιδράσεις σε διάφορες χώρες, πόσο μάλλον αυτή καθ’ αυτή η ένταξη. Δηλαδή από την μία θα μπαίνει η Τουρκία και από την άλλη θα βγαίνουν άλλες χώρες. Πιθανώς να ενδυναμωθούν η Λεπέν, ο Σαλβίνι κλπ.

Πάντως για να είμαστε ειλικρινείς, η θέση της Τουρκίας είναι μαζί με την Γερμανία. Στο Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν μαζί. Στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Τουρκία είχε ουδέτερη στάση αλλά βοηθούσε με εξοπλισμό και προμήθειες την Γερμανία. Στο τέλος του πολέμου πήγε με την πλευρά των Συμμάχων ενώ κατά την διάρκεια του ήταν ουδέτερη που έκλινε περισσότερο προς τον Άξονα. Επίσης στην Γερμανία υπάρχει πολύ ισχυρή τουρκική μειονότητα.

Ανεξάρτητα με το τι θα κάνει η Τουρκία, η θέση της Ελλάδας είναι ή με την AUKUS ή με την Ρωσία. Με αυτούς πολεμήσαμε μαζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στην AUKUS υπάρχει ισχυρή ελληνική ομογένεια και στην Ρωσία είναι ομόδοξοι. Αν «φάμε πόρτα» από την AUKUS δηλαδή μας υποδεικνύουν παραμονή στην ΕΕ, τότε η Ρωσία είναι μονόδρομος.

Βέβαια έχει σημασία και τι θέση έχουν αυτοί που θα κυβερνήσουν στην συνέχεια σε ΗΠΑ, Βρετανία, Αυστραλία. Αν «φάμε πόρτα» από τους Συντηρητικούς της Βρετανίας, είναι δύσκολο να αλλάξει η στάση της χώρας όταν θα έρθουν οι Εργατικοί, κάτι που αργά ή γρήγορα θα γίνει. Παρομοίως στις ΗΠΑ αργά ή γρήγορα θα έρθουν οι Ρεπουμπλικάνοι όπου αυτή την στιγμή κυριαρχεί ο Τραμπ.

Επομένως αν δεν είναι ο ίδιος ο Τραμπ Πρόεδρος, τότε θα είναι κάποιος άνθρωπος του Τραμπ δηλαδή κάποιος ή κάποια που θα έχει την στήριξη του Τραμπ και θα έχει παραπλήσιες πολιτικές θέσεις. Αν «φάμε πόρτα» από τους Δημοκρατικούς και τον Μπάιντεν, υπάρχει καλή πιθανότητα να αλλάξει αυτό όταν θα έρθει ο Τραμπ ή κάποιος άνθρωπος του.

Ας πούμε πως «τρώμε πόρτα» και από τους Ρεπουμπλικάνους. Τότε η Ρωσία αποτελεί πλέον μονόδρομο. Βέβαια η αλλαγή πορείας θα είναι πιο δύσκολη (σε σχέση με αλλαγή προς AUKUS) αλλά θα γίνει, ανεξάρτητα με το τι βλακωδώς πιστεύουν στο Καθεστώς ΕΕ - ΝΤΠ. Όλοι αυτοί είναι τελειωμένοι αλλά αρνούνται πεισματικά να το δεχτούν. Σήμερα είναι στην εξουσία και αύριο θα είναι στην φυλακή ή σε αυτοεξορία.

Ας είναι λοιπόν πολύ προσεκτικοί όλοι οι Καθεστωτικοί γιατί οι πιθανότητες να είμαστε με την Γερμανία είναι ελάχιστες για να μην πως μηδενικές. Το αν θα είμαστε με την Ρωσία εξαρτάται από την στάση της AUKUS. Αν μας «ρίξει πόρτα» η AUKUS, τότε οι πιθανότητες να είμαστε στο ίδιο γκρουπ με την Ρωσία είναι πολύ μεγάλες, σχεδόν υπάρχει βεβαιότητα.   

Παναγιώτης

Scroll to Top