Μονοψήφια για ΝΔ

Μονοψήφια για ΝΔ

Η Μεγάλη Βρετανία είναι πλέον εκτός ΕΕ και οι ΗΠΑ δεν ήταν ποτέ εντός. Ακόμη και όταν η Μεγάλη Βρετανία ήταν εντός ΕΕ, το Συντηρητικό κόμμα δεν ανήκε στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα αλλά στους Ευρωπαίους Συντηρητικούς και Μεταρρυθμιστές. Αυτό το Ευρωπαϊκό πολιτικό γκρουπ περιλάμβανε ή είχε σχέσεις με σημαντικά κεντροδεξιά κόμματα σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία, Ισλανδία, Ισπανία, Σουηδία, Κολομβία, Αρμενία, Τουρκία, Γεωργία, Ισραήλ, Κένυα κλπ.

Μπορεί να αποτελέσει μια καλή βάση για ένα παγκόσμιο συνασπισμό κομμάτων. Ενώ τα περισσότερα κόμματα θεωρούνται κεντροδεξιά, κάποια τείνουν προς την άκρα δεξιά. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην δώσει δικαιώματα να «βαφτιστεί» από τους αντιπάλους του ακροδεξιό. Η άκρα δεξιά έχει στις περισσότερες χώρες μικρή απήχηση ενώ η κεντροδεξιά πολύ μεγάλη.

Το έχουμε ξαναπεί και θα το λέμε συνέχεια. Δεν υπάρχουν αμερικανόφιλοι και αγγλόφιλοι μέσα στην ΝΔ. Όλοι είναι γαλλόδουλοι και γερμανόδουλοι. Ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) που ελέγχεται από την Γερμανία και την Γαλλία. Είναι κάποιοι πονηροί σαν τον Μητσοτάκη που παριστάνουν τους αμερικανόφιλους και τους αγγλόφιλους για να πάρουν την στήριξη κέντρων, παραγόντων, ΜΜΕ και να υπηρετήσουν τελικά τα γαλλικά και τα γερμανικά συμφέροντα μέσα από το ΕΛΚ. Αυτό θα σταματήσει.

Η ΝΔ πήρε στις εκλογές του 2019 2,25 εκατομμύρια ψήφους. Ένα μέρος από αυτούς ήταν εκσυγχρονιστές του ΠΑΣΟΚ και αποτελούν περιστασιακούς ψηφοφόρους λόγω της συμμαχίας Μητσοτάκη με Σημίτη - Βενιζέλο, κάτω από τις ευλογίες Βερολίνου - Παρισιού. Είναι αμφίβολο αν θα ψηφίσουν πάλι το κόμμα στις επόμενες εκλογές. Την τελευταία δεκαετία, η ΝΔ κινείται μεταξύ 1,2 και 1,8 εκατομμυρίων ψηφοφόρων. Είναι όλοι αυτοί ψηφοφόροι της ΝΔ; Όχι βέβαια! Σε καμία περίπτωση.

Αυτοί είναι κεντροδεξιοί ψηφοφόροι που πέφτουν στην παγίδα «το μη χείρον βέλτιστον». Ξέρουν ότι η ΝΔ είναι μια κακή επιλογή αλλά ως κεντροδεξιοί την θεωρούν λιγότερο κακή από τον ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ (όπως λέγεται κάθε φορά). Βέβαια υπάρχουν και άλλοι τόσοι και περισσότεροι κεντροδεξιοί ψηφοφόροι που δεν ψηφίζουν πια ή ψηφίζουν άλλα κόμματα. Και οι δύο κατηγορίες θα ήθελαν να δημιουργηθεί μια αξιόλογη εναλλακτική στη κεντροδεξιά. Κόμματα έχουν φτιαχτεί πολλά αλλά τίποτα αξιόλογο, κατά την άποψη των ψηφοφόρων.

Λέμε ότι για να κατέβουμε σε εκλογές με το ευρύτερο κεντροδεξιό σχήμα, θα πρέπει να έχουμε εξασφαλίσει τουλάχιστον την είσοδο στην Βουλή. Αυτός είναι ο χαμηλότερος στόχος, όχι ο ψηλότερος. Σε βάθος χρόνου, ο στόχος είναι να γίνει η κυρίαρχη δύναμη στην κεντροδεξιά. Ένα κόμμα που θα συνεργάζεται με τα κεντροδεξιά κόμματα σε ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Καναδά, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, έχει όλα τα προσόντα να το καταφέρει.

Οι ψηφοφόροι το κέντρου και της δεξιάς είναι απογοητευμένοι, αηδιασμένοι, αγανακτισμένοι με την ΝΔ. Ξέρουν πολύ καλά τα ψέματα που έχουν πει. Ξέρουν ότι κατέστρεψαν την χώρα μαζί με το ΠΑΣΟΚ. Ξέρουν ότι η συμμετοχή στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη αποδείχθηκαν καταστροφικές για την Ελλάδα. Είδαν όλοι οι Έλληνες πως ο δρόμος αυτός οδήγησε στην χρεοκοπία, την υποδούλωση, την εξαθλίωση και το μεγαλύτερο χρέος σε όλο τον κόσμο. Οι ψηφοφόροι του κέντρου και της δεξιάς θέλουν ένα πολιτικό σχήμα που θα πάρει ένα διαφορετικό δρόμο, ένα δρόμο που θα οδηγήσει σε οικονομική απογείωση και ανεξαρτησία.

Εμείς προσπαθούμε από το 2014 να δημιουργήσουμε μια αξιόλογη εναλλακτική απέναντι στην ΝΔ. Βέβαια δεν είμαστε μόνο εμείς. Το ευρύτερο νέο σχήμα θα ευθυγραμμίζεται με τα κεντροδεξιά κόμματα σε ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Καναδά, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία. Αυτά ξεκινούν από το κέντρο και φθάνουν μέχρι τις παρυφές της άκρας δεξιάς. Επομένως ενώ σε ένα πολυσυλλεκτικό σχήμα χωρούν κόμματα και οργανώσεις που θεωρούνται αρκετά προς τα δεξιά, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αποτελέσουν την κεντρική ιδεολογία.

Στους Ευρωπαίους Συντηρητικούς και Μεταρρυθμιστές ανήκουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (εκτός Ευρωκοινοβουλίου τώρα) και η Ελληνική Λύση. Θα πρέπει να πείσουν ότι δεν είναι γερμανόδουλοι και γαλλόδουλοι γιατί υπάρχουν υποψίες ότι μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Γενικά χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί μπορεί κάποιοι ευρώδουλοι να προσπαθήσουν να καπελώσουν το εγχείρημα. Όποιοι έχουν κόκκινη γραμμή την έξοδο από την ΕΕ, δεν έχουν θέση. Όποιοι είναι υπέρ της παραμονής αλλά συζητούν την έξοδο, έχουν θέση. 

Αν κάποια στιγμή γίνει πραγματικότητα το νέο ευρύτερο πολιτικό σχήμα, θα πάρει με βεβαιότητα την θέση της ΝΔ ως κυρίαρχη δύναμη στην κεντροδεξιά. Τότε η ΝΔ θα πέσει κάτω από το 5%. Ακόμη και αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο, σε κάθε περίπτωση, θα έχει μονοψήφια ποσοστά. Θα της μείνουν μόνο λίγοι «βαμμένοι» γαλάζιοι, οι γαλλόδουλοι και οι γερμανόδουλοι.

Scroll to Top