Μποϊκοτάζ εδώ και τώρα

Μποϊκοτάζ εδώ και τώρα

boycott signΘέλετε περισσότερη δημοκρατία; Θέλετε περισσότερη ελευθερία; Θέλετε περισσότερη ανεξαρτησία; Θέλετε λιγότερη λογοκρισία και προπαγάνδα; Θέλετε οικονομική άνεση πάνω από όλα; Τι κάνετε για όλα αυτά; Κάθεστε στον καναπέ μπροστά στην τηλεόραση και περιμένετε; Δεν θα έρθουν ποτέ έτσι!

«Ναι αλλά εμένα δεν είναι ο τύπος μου να βγω στους δρόμους να διαδηλώσω και να αρχίσω να σπάω και να καίω» μπορεί να σκέφτονται αρκετοί. Κατ’ αρχάς η διαδήλωση δεν συνδέεται απαραίτητα με σπάσιμο και κάψιμο. Ας δεχτούμε ότι πολλοί δεν είναι οι τύποι που θα διαδηλώσουν. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι που ίσως είναι καλύτεροι.

Όλα όσα προανέφερα είναι εφικτά. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αναλάβουν τη διακυβέρνηση έντιμοι και ικανοί άνθρωποι που θα κάνουν σωστά την δουλειά τους. Η δουλειά των πολιτικών είναι το συμφέρον της χώρας και των πολιτών και όχι το συμφέρον της τσέπης τους. Έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα πολιτικό - μιντιακό - οικονομικό που σκοπό έχει το ίδιον όφελος σε βάρος των υπολοίπων και της χώρας.

Το εμπόδιο στο να αναδειχτούν ικανοί και έντιμοι άνθρωποι στην εξουσία που θα πάνε την χώρα μπροστά είναι τα μίντια και διάφοροι οικονομικοί παράγοντες. Μαζί με το πολιτικό σύστημα έτρωγαν με «χρυσά κουτάλια» και θέλουν να συνεχίσουν να το κάνουν. Το «μαζί τα φάγαμε» ισχύει για το σύστημα. Μαζί τα φάγανε τα λεφτά των υπολοίπων. Για να αποκτήσετε όλα αυτά που θέλετε και δικαιούστε, πρέπει να πολεμήσετε το σύστημα που ζει πολύ καλά σε βάρος σας. Δεν θέλετε να βγείτε στους δρόμους να διαδηλώσετε; Μην το κάνετε!

Ο Τσαρλς Μπόικοτ ήταν εκπρόσωπος ενός μεγαλογαιοκτήμονα. Κατά τον πόλεμο της γης, στην Ιρλανδία το 1880, οι καλλιεργητές του αρνήθηκαν κάθε υπηρεσία, καθ’ υπόδειξη του ηγέτη ενός κόμματος που υποστήριζε τα συμφέροντα τους. Από τότε ο Τσαρλς Μπόικοτ έδωσε το όνομα του στο μποϊκοτάρισμα. Αυτή είναι ακόμα πιο καλή λύση από τις διαδηλώσεις.

Κλείστε τις τηλεοράσεις και ακόμα καλύτερα βγάλτε τες από το σπίτι, χαρίστε τες ή πουλήστε τες. Ο καλύτερος τρόπος για να μη βλέπει κανείς τηλεόραση είναι να μην έχει μία μέσα στο σπίτι. Με αυτό τον τρόπο δεν θα σας κάνουν πλέον πλύση εγκεφάλου. Πολιτικά μηνύματα περνούν και μέσα από εκπομπές ελαφρές, όχι μόνο πολιτικές και ειδήσεις. Επιπλέον με αυτό τον τρόπο αγωνίζεστε για δημοκρατία, ελευθερία, ανεξαρτησία, ελευθεροτυπία και οικονομική ευημερία! Ναι με αυτόν τον τρόπο, όσο παράξενο και αν ακούγεται. Χτυπάτε οικονομικά αυτούς που σας εμποδίζουν να τα αποκτήσετε.

Για κάποιους που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση ίσως να μην είναι εύκολο να απαλλαγούν ολοκληρωτικά από την τηλεόραση. Είναι μια δωρεάν διασκέδαση που βέβαια έχει ένα πολύ βαρύ τίμημα. Αν δεν μπορείτε να απαλλαγείτε τελείως, ελαττώστε τη στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Όταν πέφτει η τηλεθέαση, πέφτουν και τα έσοδα. Όταν δεν βλέπετε τηλεόραση, τους χτυπάτε εκεί που πονούν περισσότερο, στα οικονομικά.

Το μποϊκοτάζ πρέπει να αρχίσει από την τηλεόραση αλλά δεν χρειάζεται να μείνει μόνο εκεί. Μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα συστημικά μίντια και σε επιχειρήσεις μιντιαρχών και στυλοβατών του συστήματος. Κάποιοι καναλάρχες έχουν αθλητικές ομάδες. Αν δεν σας είναι απαραίτητο, σταματήστε να παρακολουθείτε τα παιχνίδια αυτών των ομάδων. Για τους φανατικούς είναι κάτι δύσκολο. Αν το δουν όμως σαν μέρος του αγώνα για μια καλύτερη ζωή και μια καλύτερη χώρα, μπορεί ακόμα και αυτοί οι φανατικοί να το καταφέρουν.

Μποϊκοτάρετε ότι επιχειρήσεις έχουν οι στυλοβάτες του συστήματος, βενζινάδικα, φάρμακα κλπ ό,τι τέλος πάντων έχουν. Για να έχει αποτέλεσμα το μποϊκοτάζ πρέπει να γίνει μαζικά. Διαδώστε το μέσα από τα social media. Έτσι θα φτιάξει η ζωή σας και θα πραγματοποιηθούν τα περισσότερα από τα όνειρα σας. Με το να κάθεστε στον καναπέ, μπροστά στην τηλεόραση δεν καταφέρνετε τίποτα.

Σίμος

Scroll to Top