Να ελεγχθούν μιντιάρχες

Να ελεγχθούν μιντιάρχες 

Οι μάσκες έπεσαν. Ο Μητσοτάκης ετοιμάζεται για αμυντική συμφωνία μαμούθ με την Γαλλία. Και να μην το κάνει τώρα, μπορεί να το κάνει αργότερα. Τον ευχαριστούμε πολύ τον Μητσοτάκη γιατί επιβεβαιώνει με τρανό τρόπο αυτά που τόσο καιρό ισχυριζόμαστε. Η ΝΔ είναι από το 1974 μέχρι σήμερα, ένα κόμμα δοσμένο ολόψυχα στον Γαλλογερμανικό Άξονα, πρώτα στην Γαλλία και μετά στην Γερμανία. Όλοι μέσα στην ΝΔ, είναι πρώτα και πάνω από όλα γαλλόφιλοι και γερμανόφιλοι. Για το ΠΑΣΟΚ αυτό έγινε είκοσι δύο χρόνια αργότερα, από τότε που ο Σημίτης ανέλαβε. Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν ήταν τόσο ένθερμος υποστηρικτής της ΕΕ.

Τον Σημίτη, τον τοποθέτησαν οι Γερμανοί και τον ανιψιό Καραμανλή οι Γάλλοι για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα του Γαλλογερμανικού Άξονα. Τα αποτελέσματα φάνηκαν στο τέλος της διακυβέρνησης Καραμανλή, χρεοκοπία, οικονομική καταστροφή και υποδούλωση. Τον Μητσοτάκη τον στηρίζουν ο Σημίτης και ο Καραμανλής γιατί κινείται στον ίδιο ακριβώς δρόμο που αυτοί χάραξαν. Ο δρόμος της ΝΔ, χαράχτηκε από τον θείο Καραμανλή.

Κάποτε, πριν πολλά χρόνια, υπήρχε μεγάλος ενθουσιασμός με την ΕΕ και η Μεγάλη Βρετανία ήταν εντός. Βέβαια το Συντηρητικό Κόμμα βρισκόταν σε διαφορετικό ευρωπαϊκό γκρουπ από την Νέα Δημοκρατία. Τώρα πλέον η Μεγάλη Βρετανία είναι εκτός ΕΕ. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, έχει αδιάφορη στάση προς την ΕΕ. Μπορεί να μη συμφωνούν όλοι στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα αλλά ο Τραμπ κέρδισε τις εσωκομματικές εκλογές και εξελέγη Πρόεδρος των ΗΠΑ. Φαίνεται πως ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία πηγαίνουν για μια πολιτική και οικονομική συμμαχία μαζί με τις υπόλοιπες αγγλόφωνες αλλά και άλλες χώρες που θα είναι ανταγωνιστική στην ΕΕ.

Γνωστό είναι πως μέρος της εξωτερικής πολιτικής, ειδικά μεγάλων δυνάμεων, είναι οι σχέσεις με κύκλους φιλικά διακείμενους προς αυτές. Δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα αλλά και παντού. Ο Μητσοτάκης έχει στηριχθεί σε όλη του την πολιτική καριέρα από αμερικανόφιλους και αγγλόφιλους κύκλους.

Στην Ελλάδα υπάρχουν μιντιάρχες και οικονομικοί παράγοντες του φιλοαμερικανικού και φιλοαγγλικού κύκλου. Συνήθως αμερικανόφιλοι και αγγλόφιλοι πηγαίνουν μαζί όπως πηγαίνουν μαζί γαλλόφιλοι και γερμανόφιλοι. Οι μιντιάρχες και παράγοντες δείχνουν φιλική στάση προς τις ΗΠΑ και την Μεγάλη Βρετανία και η φιλική στάση ανταποδίδεται. Μέχρι εδώ δεν υπάρχει πρόβλημα. Κάτι ανάλογο γίνεται, όχι μόνο με την Γερμανία και την Γαλλία αλλά και με την Ρωσία, την Κίνα κλπ.

Αυτοί οι παράγοντες και μιντιάρχες ενεργούν σε βάρος των συμφερόντων της Ελλάδας. Αυτό κατανοητό είναι πως δεν ενοχλεί πολύ τις ΗΠΑ και την Μεγάλη Βρετανία. Κάθε χώρα ενδιαφέρεται για τα δικά της συμφέροντα. Όμως, αν το εξετάσει κανείς πιο προσεκτικά, ενεργούν σε βάρος των συμφερόντων των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας, όπως και οι δήθεν αμερικανόφιλοι και αγγλόφιλοι πολιτικοί.

Μιντιάρχες και παράγοντες παριστάνουν δήθεν τους φίλους επιφανειακά σε ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία ενώ σε ένα πιο βαθύ επίπεδο, υπηρετούν τα συμφέροντα της Γαλλίας και της Γερμανίας. Δηλαδή κάνουν στα ψέματα τους φίλους, η στάση αυτή ανταποδίδεται, και στην συνέχεια με την εύνοια ΗΠΑ και Μεγάλης Βρετανίας, υπηρετούν τα συμφέροντα της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Όλοι σχεδόν υποστήριξαν την ΝΔ που υπακούει πιστά τον Γαλλογερμανικό Άξονα. Όλοι σχεδόν υποστηρίζουν φανατικά την ΕΕ που ελέγχεται από τον Γερμανογαλλικό Άξονα. Στην Ελλάδα, υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια με την ΕΕ από το 2010. Η ευρωφιλία συντηρείται με πλύση εγκεφάλου από ΜΜΕ που οι ιδιοκτήτες τους θεωρούνται αμερικανόφιλοι και αγγλόφιλοι.

Στην Μεγάλη Βρετανία και στις ΗΠΑ, βρίσκονται στην κυβέρνηση κεντροδεξιά κόμματα που έχουν εκλεγεί νόμιμα και δημοκρατικά. Θα πρέπει να δώσουν πολύ μεγάλη προσοχή στους δήθεν αμερικανόφιλους και αγγλόφιλους κύκλους που αν τους κρίνουμε βάσει των ενεργειών τους είναι γαλλόφιλοι και γερμανόφιλοι. Αυτή η κοροϊδία πρέπει να σταματήσει. Κοροϊδεύουν τις ΗΠΑ και την Μεγάλη Βρετανία όπως το κάνει και ο Μητσοτάκης. Λέμε στον Τραμπ και τον Τζόνσον. Μην τους αφήνετε να σας κοροϊδεύουν.

Να διαλέξουν με ποιους είναι, καθαρά και έντιμα. Ή είναι με τον Άξονα ή είναι με τους Συμμάχους. Ας επιλέξουν τον Άξονα. Αν επιλέξουν τον Άξονα δεν θα μπορούν να παριστάνουν τους φίλους σε ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία. Αν όμως επιλέξουν τους Συμμάχους δεν μπορούν να υπηρετούν τον Άξονα.

Scroll to Top