Να κάψουμε τον Καραμανλή;

Να κάψουμε τον Καραμανλή;

Ο πατριωτικός χώρος είναι από την άκρα αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά. Που είναι η διαφορά μεταξύ αριστεράς-κεντροαριστεράς από την μία και κεντροδεξιάς-δεξιάς από την άλλη; Στην πρώτη ευρεία παράταξη, ο πατριωτικός χώρος είναι μειοψηφικός ενώ στην δεύτερη πλειοψηφικός. Όσο προχωράμε από τα αριστερά προς τα δεξιά, σε γενικές γραμμές, το ποσοστό του πατριωτικού χώρου μεγαλώνει.

Έτσι ενώ στην κεντροαριστερά μπορεί να είναι πχ 30%, στην κεντροδεξιά μπορεί να είναι 70%. Το κέντρο ενδεχομένως να είναι 50-50. Τα νούμερα είναι ενδεικτικά, κατ’ εκτίμηση, για να γίνει κατανοητό. Αφορούν την βάση. Στην κορυφή δηλαδή την ηγεσία ισχύουν άλλα.

Το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ ήταν ένα σημαντικό μέρος του ΠΑΣΟΚ, καθόλου αμελητέο. Όμως είναι κατανοητό στην κεντροαριστερά να έχουν επικρατήσει αυτοί που είναι πλειοψηφία, οι διεθνιστές ή οπαδοί της παγκοσμιοποίησης. Είναι αδιανόητο, στον χώρο που η συντριπτική πλειοψηφία είναι πατριώτες, να έχουν επικρατήσει οι δαίμονες της ακραίας παγκοσμιοποίησης.

Να εξηγήσουμε κάτι που το αντιλαμβάνεται πλέον και ο Τραμπ. Για να σταματήσουμε την ακραία παγκοσμιοποίηση της Νέας Τάξης, μια minimum παγκοσμιοποίηση είναι αναπόφευκτη. Σε οικονομικό επίπεδο μπορεί να δημιουργηθούν γκρουπ συνεργασίας. Η διατήρηση της ανεξαρτησίας και της πολιτισμικής ταυτότητας είναι όμως κόκκινη γραμμή. Ο πατριωτικός χώρος είναι συνήθως και παραδοσιακός.

Δυστυχώς βλακεία υπάρχει σε όλο το πολιτικό φάσμα. Οι αριστεροί κατακρίνουν τους παραδοσιακούς ενώ και οι ίδιοι είναι παραδοσιακοί. Έχουν κι αυτοί πλήρη σύγχυση. Το ρεμπέτικο και το έντεχνο ελληνικό τραγούδι είναι δύο είδη μουσικής που αρέσουν στην αριστερά. Αν κάποιος θέλει αυτά τα είδη να διατηρηθούν όπως να διατηρηθεί και η ελληνική κουζίνα, τότε είναι παραδοσιακός. Δεν είναι μόνο η διατήρηση των δημοτικών τραγουδιών που κάνει κάποιον παραδοσιακό. Εξίσου παραδοσιακοί είναι και αρκετοί αριστεροί και παριστάνουν ότι είναι κάτι άλλο.

Έχει γραφτεί ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι ο Καραμανλής. Πράγματι ισχύει, όχι μόνο γιατί οδήγησε την χώρα στην χρεοκοπία και μαζί με τον Σημίτη την κατέστρεψαν και την υποδούλωσαν. Οι Καραμανλήδες υποτίθεται ότι είναι πατριώτες αλλά τελικά μάλλον είναι πατριώτες μαϊμού. Έχουν εμμονή σε σημείο ψυχοπάθειας με την ΕΕ που είναι μέρος της Νέας Τάξης και τελείως ασύμβατη με τον πατριωτισμό. Σε κάθε περίπτωση, είχαν πείσει τους ψηφοφόρους και εξέφραζαν το πατριωτικό κομμάτι του κόμματος εξουσίας της κεντροδεξιάς. Εκεί ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα και στο γεγονός ότι ένας διεθνιστής όπως ο Μητσοτάκης ηγείται σε ένα πατριωτικό κόμμα όπως η Νέα Δημοκρατία.

Οι Βενιζελικοί της ΝΔ (Μητσοτάκηδες κλπ) δεν πέρναγαν ποτέ για πατριώτες. Αυτοί εξέφραζαν το μικρό διεθνιστικό ποσοστό της κεντροδεξιάς που είναι υπέρ της ακραίας παγκοσμιοποίησης. Όσο τσίμπαγαν κάποιους ψήφους από αυτούς που θα πήγαιναν στο ΠΑΣΟΚ, καλό έκαναν. Όμως αυτοί ήθελαν και αρχηγιλίκια και πρωθυπουργιλίκια. Ο χώρος της κεντροδεξιάς είναι στην πλειοψηφία του πατριωτικός. Ο διεθνιστικός των Μητσοτάκηδων είναι πολύ μικρό ποσοστό, ουσιαστικά είναι άλλος πολιτικός χώρος, παραπλήσιος μεν αλλά διαφορετικός δε. Δεν μπορεί ένας διεθνιστής να είναι αρχηγός του πρώτου κόμματος της κεντροδεξιάς που είναι πατριωτικό.Δεν πρέπει να ξαναγίνει ποτέ των ποτών.

Να είναι αρχηγός ο Μητσοτάκης της διεθνιστικής σέκτας για να τσιμπάει ψήφους που θα πήγαιναν στο ΠΑΣΟΚ, έχει κάποια λογική. Αυτό όμως εγκυμονεί και τον τεράστιο κίνδυνο που τελικά πραγματοποιήθηκε. Δεν αρκέστηκαν απλά να είναι επικεφαλής της μειοψηφικής σέκτας αλλά ήθελαν αρχηγιλίκια και πρωθυπουργιλίκια. Έκαναν το πρώτο κόμμα της κεντροδεξιάς διεθνιστικό ενώ ο χώρος της κεντροδεξιάς είναι στην συντριπτική του πλειοψηφία πατριωτικός. Τους Βενιζελικούς ίσως πρέπει να τους διώξουμε με τις κλωτσιές και να τους στείλουμε στο ΠΑΣΟΚ που ανήκουν. Με τους Καραμανλήδες τι θα κάνουμε;

Μήπως τελικά πρέπει να τον κάψουμε τον Καραμανλή οριστικά και αμετάκλητα; Είναι μια άποψη που κερδίζει συνεχώς έδαφος. Δυσκολευόμαστε να το κάνουμε. Η πράξη είναι εύκολη, γίνεται ανά πάσα στιγμή. Η απόφαση είναι πολύ δύσκολη. Εκεί κολλάμε, στην απόφαση. Ίσως μέσα του ο Καραμανλής να είναι πατριώτης, ένας πολύ-πολύ μπερδεμένος πατριώτης που βρίσκεται σε πολύ μεγάλη σύγχυση. Εμείς που λέμε ότι είμαστε πατριώτες δεν θέλουμε να κάψουμε έναν πατριώτη. Αν συνεχίσει όμως τις εμμονές του με την ΕΕ που κατέστρεψε και υποδούλωσε την χώρα, δεν θα μας αφήσει άλλη επιλογή. Θα τον κάψουμε για να εκφράσει ένας αληθινός πατριώτης τον πατριωτικό χώρο. 

Απόστολος 

Scroll to Top