Να βοηθηθεί

Να βοηθηθεί

Ας υποθέσουμε πως η 24χρονη Γεωργία άλλαξε κάπως τα γεγονότα στην καταγγελία της. Για κάποια πράγματα συμφωνούν όλοι. Πράγματι ήταν στο ξενοδοχείο και μίλαγε ή κατά άλλους «φλέρταρε» με τον βασικό κατηγορούμενο. Και οι ίδιος παραδέχεται την ερωτική συνεύρεση. Το ερώτημα είναι αν έγινε συναινετικά και αν συμμετείχαν και άλλοι.

Ας υποθέσουμε πως η κοπέλα λόγω του τραγικού χτυπήματος της μοίρας, παρασύρθηκε στην πορνεία. Ας υποθέσουμε πως εξαιτίας της πολύ δύσκολης κατάστασης στην οποία βρέθηκε λόγω του θανάτου τεσσάρων δικών της ανθρώπων, πάνω στην απελπισία της άλλαξε λίγο τα γεγονότα στην καταγγελία της.

Υποθέσεις κάνουμε διότι η Αλήθεια ελπίζω να διαπιστωθεί. Τι πρέπει να γίνει σε αυτή την περίπτωση; Πιθανώς θα αντιμετωπίσει κατηγορίες για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδορκία που είναι σοβαρές. Βέβαια έχει το δικαιολογητικό πως σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες ήταν πολύ μεθυσμένη και ενδεχομένως να μην θυμόταν σωστά τα γεγονότα. Πάραυτα η ψευδορκία και η συκοφαντική δυσφήμιση υφίστανται, με ελαφρυντικά. Πρέπει αυτή η κοπέλα να καταδικαστεί;

Η Δικαιοσύνη πρέπει να έχει κατανόηση και ανθρωπισμό. Αυτά που έχει περάσει δεν συμβαίνουν σε οποιαδήποτε. Το χτύπημα της μοίρας ήταν πολύ βαρύ. Τέσσερις δικοί της άνθρωποι πέθαναν σε μικρό χρονικό διάστημα, γονείς, αρραβωνιαστικός, θεία. Αυτή η κοπέλα πρέπει να βοηθηθεί ακόμα κι αν παρασύρθηκε στην πορνεία και άλλαξε λιγάκι τα γεγονότα στην κατάθεση της. Μάλιστα ένας λόγος παραπάνω να βοηθηθεί, αν έχει παρασυρθεί στην πορνεία. Όλοι αυτοί οι υποκριτές που βγαίνουν και την υποστηρίζουν, να την βοηθήσουν.

Βέβαια την υποστηρίζουν δεχόμενοι ως αληθή την καταγγελία της, για βιασμό. Ακόμα και να μην βιάστηκε, το χτύπημα της μοίρας ήταν ακόμη πιο βαρύ. Επιπλέον αυτά τα κακομαθημένα πλουσιόπαιδα να την βοηθήσουν οικονομικά. Να της δώσουν εκατό χιλιάδες ευρώ ή παραπάνω, να πάρει η κοπέλα ένα σπίτι, ένα αυτοκίνητο και να της μείνουν λεφτά στην άκρη. Για αυτούς δεν είναι τίποτα αυτό το ποσό, ό,τι είναι για εμάς τους υπόλοιπους κανονικούς ανθρώπους μερικές χιλιάδες ευρώ.

Εγώ πήρα την χειρότερη περίπτωση. Δεν αποκλείω την περίπτωση όλα όσα έχει καταγγείλει να είναι αληθινά. Αυτό μένει να διαπιστωθεί. Αν είναι αληθινά, να τιμωρηθούν αυστηρά οι δράστες. Όμως επειδή δεν μπορώ να ξέρω τι αποτελέσματα θα έχει η έρευνα, λέω προκαταβολικά τι πρέπει να γίνει, κατά την άποψη μου, σε περίπτωση που τα αποτελέσματα της έρευνας δεν είναι θετικά για την κοπέλα.

Δεν πρέπει όλοι αυτοί οι υποκριτές να της γυρίσουν την πλάτη, έστω και αν άλλαξε λίγο τα γεγονότα ή παρέλειψε ένα μέρος της αλήθειας. Είναι μια κοπέλα που χρειάζεται βοήθεια και βρέθηκε σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Αυτό ενδεχομένως την ανάγκασε να κάνει ενέργειες που δεν θα έκανε κάτω από κανονικές συνθήκες, αν δεν είχε δεχτεί αυτό το χτύπημα της μοίρας. Πέρα από την περίπτωση της Γεωργίας που δεν ξέρουμε αν αναγκάσθηκε να εκπορνευτεί, υπάρχουν χιλιάδες άλλες κοπέλες που παρόλο που δεν είχαν τέτοιο χτύπημα από την μοίρα, αναγκάσθηκαν να εκπορνευτούν είτε περιστασιακά είτε συστηματικά.

Υπάρχουν υπεύθυνοι για αυτό και κυκλοφορούν ελεύθεροι. Δεν εννοώ αυτούς που τυχόν τις εξώθησαν στην πορνεία που σίγουρα έχουν και αυτοί ευθύνη. Εννοώ αυτούς που πρόδωσαν την Ελλάδα και έφεραν πολλές ελληνικές οικογένειες σε απελπιστική κατάσταση ώστε να αναγκάζονται να εκπορνεύονται τα κορίτσια τους ή τα αγόρια τους. Αυτούς που έβαλαν τα γαλλικά και τα γερμανικά συμφέροντα και την επιτυχία του πειράματος της ΕΕ πάνω από τα συμφέροντα των Ελλήνων, καταστρέφοντας την ελληνική οικονομία.

Και αυτές οι κοπέλες (και τα αγόρια) πρέπει να βοηθηθούν. Και για αυτά τα παιδιά υπήρξε κτύπημα της μοίρας, όχι τόσο βαρύ όσο στην περίπτωση της 24χρονης Γεωργίας. Το προκάλεσαν αυτοί που ο ελληνικός λαός τους εμπιστεύτηκε την διακυβέρνηση της χώρας, θεωρώντας λανθασμένα πως υπερασπίζονται τα συμφέροντα του. Αυτά τα παιδιά θα βοηθηθούν μόνο αν ανατραπεί το Καθεστώς ΕΕ-ΝΤΠ που τόσα δεινά έφερε στον τόπο. Θα μπορέσουν επιτέλους να βρουν αξιοπρεπείς δουλειές να επιβιώσουν.   

Ελένη

Scroll to Top