Να ξεριζώσουμε το κακό

Να ξεριζώσουμε το κακό

Κάποιος σε σακατεύει στο ξύλο και σε αφήνει στην κυριολεξία σακάτη. Αν τιμωρηθεί πολύ αυστηρά δεν πρόκειται να γίνεις καλά. Όμως θα αποδοθεί δικαιοσύνη, θα αισθανθείς καλά ψυχολογικά ότι οι υπεύθυνοι τιμωρήθηκαν. Από το 2009 «τρώμε πολύ ξύλο» και θα συνεχίσουμε να τρώμε. Οι υπεύθυνοι δεν έχουν τιμωρηθεί. Όλοι ξέρουμε ποιοι είναι οι υπεύθυνοι.

Είναι οι κυβερνήσεις Σημίτη και Καραμανλή με πρώτους τους πρωθυπουργούς και τους υπουργούς οικονομικών. Δεν τίθεται ερώτημα. Δεν υπάρχει αμφιβολία για το ποιοι φταίνε. Αυτοί φταίνε κατά 99%. Δεν είναι δύσκολο να το καταλάβει κανείς. Αφήνουμε 1% πιθανότητα μήπως προκύψουν ελαφρυντικά για κάποιους στο δικαστήριο. Αν δεν φταίνε αυτοί που κυβερνούσαν μήπως φταίνε αυτοί που δεν κυβερνούσαν. Μήπως φταίει το ΚΚΕ και ο ΛΑΟΣ;

Έχει καταστραφεί κόσμος, έχουν πεινάσει και μείνει άστεγες οικογένειες, έχουν αυτοκτονήσει συνάνθρωποι μας εξαιτίας αυτών των καθαρμάτων και δεν έχει ανοίξει ούτε μύτη από αυτούς. Δε τους έχουν πάρει ούτε μισό ευρώ. Γιατί δεν έχει πληρώσει κανένας τους; Γιατί είναι οι ίδιοι, ένα κόμμα, το κόμμα της Νέας Τάξης, το κόμμα της προδοσίας.

Δεν είναι μόνο η δικαίωση. Αν καταδικαστούν σε θάνατο κάποιοι, δεν θα τολμήσουν ποτέ να ξανακάνουν τα ίδια. Θα κατασχεθεί όλη η περιουσία όλων των κυβερνήσεων Σημίτη και Καραμανλή. Αυτό περιλαμβάνει από μεγαλοϋπουργούς μέχρι διευθυντές και προέδρους οργανισμών. Αν την βγάλουν όλοι λάδι, όπως έχει συμβεί μέχρι στιγμής, θα συνεχίσουν να κάνουν τα ίδια μέχρι να καταστρέψουν ολοσχερώς την χώρα. Η χώρα θα καταστρέφεται ενώ αυτοί θα πλουτίζουν ολοένα και περισσότερο.

Τους αξίζουν πολύ χειρότερα. Τους αξίζει να τους βαράνε από το πρωί μέχρι το βράδυ, να τους αφήνουν να κοιμούνται και μετά να τους ξαναβαράνε. Κι αυτό να συνεχιστεί μέχρι να πεθάνουν. Και είναι πολύ λίγο για το συνολικό πόνο που προκάλεσαν. Ο πόνος αθροίζεται. Δεν είναι το ίδιο ο πόνος σε έναν, σε δέκα, σε εκατό ή σε χίλιους. Αυτοί προκάλεσαν απίστευτο πόνο σε εκατομμύρια. Καταστράφηκαν ολοσχερώς οι ζωές εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.

Θα έχουν την δυνατότητα να απολογηθούν. Δεν θα μπορέσουν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Τι θα πουν; Έπρεπε να ακολουθούμε τα κελεύσματα της Νέας Τάξης γιατί αυτή μας έβαλε και αν δεν τα ακολουθούσαμε θα μας έβγαζε. Σε όλους θα δοθεί η ευκαιρία να απολογηθούν και να στηρίξουν την αθωότητα τους ή να ελαφρύνουν την θέση τους. Δεν μπορεί όμως να μην φταίει κανένας. Αυτό δεν γίνεται. Αν δεν φταίνε οι πρωθυπουργοί και οι υπουργοί των οικονομικών υπουργείων, τότε ποιοι φταίνε;

Γράφτηκε ότι τρεις θα καταδικαστούν σε θάνατο, Σημίτης, Παπαντωνίου, Καρμανλής. Γιατί να μην καταδικαστούν σε θάνατο οι υπουργοί οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας; Ο Παπαθανασίου έμεινε για πολύ λίγο. Ο Αλογοσκούφης είχε πολλές φορές προειδοποιήσει τον Καραμανλή. Πιθανότατα θα μπορέσει να το στηρίξει στο δικαστήριο με μάρτυρες ή με άλλο τρόπο. Επομένως η ποινή του θα είναι μικρή. Βέβαια θα κατασχεθεί και αυτού όλη του η περιουσία. Ο Παπαντωνίου έχει κάνει πάρα πολλά. Ήταν υπεύθυνος για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου. Επίσης η ένταξη στην ΟΝΕ ήταν ένας από τους βασικούς λόγους της καταστροφής.

Η δύναμη τους είναι η Νέα Τάξη που τους στηρίζει. Εάν η Νέα Τάξη ηττηθεί, δεν θα έχουν πλέον καμία δύναμη. Θα τους φυσάς και θα πέφτουν. Όλοι θα τρέχουν να σώσουν το τομάρι τους και θα τα ξερνάνε όλα για να τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης. Έχουν διαπράξει πολλά και βαριά αδικήματα σε βάρος του ελληνικού λαού. Νόμος είναι η λαϊκή βούληση. Τέλος. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Αν ο λαός θέλει, αυτοί οι παλιάνθρωποι θα τιμωρηθούν όσα χρόνια και να έχουν περάσει.

Αυτοί μας κατάκλεψαν και μας «σακάτεψαν» οικονομικά, ψυχολογικά και ηθικά. Κανονικά πρέπει να επιστρέψουν όλα τα κλεμμένα και να δώσουν και επιπλέον αποζημίωση. Και τι λέμε; Κρατήστε και λίγα από τα κλεμμένα και απλά φύγετε. Σταματήστε να καταστρέφετε την χώρα και τους Έλληνες. Και τα καθάρματα το σκέφτονται από ότι μαθαίνουμε. Δεν ξέρω τι είναι προτιμότερο;

Από την μία, βραχυχρόνια είναι καλύτερη μια ομαλή αλλαγή. Να παραδώσουν οι νεοταξίτες ένα μεγάλο μέρος από τα κλεμμένα και από την εξουσία. Μακροχρόνια ίσως είναι καλύτερα να φύγουν μετά από περίοδο ταραχής. Αυτοί και το συνάφι τους είναι άκρως επικίνδυνοι για την χώρα. Είναι οι ίδιοι που πρόδωσαν την χώρα στην Kατοχή. Αν δεν βγάλουμε το κακό από την ρίζα, θα έρθουν πάλι και θα κάνουν τα ίδια.

Σταμάτης

Scroll to Top