Νέος Εμφύλιος στις ΗΠΑ

Νέος Εμφύλιος στις ΗΠΑ;

Η ακραία παγκοσμιοποίηση θέλει να κάνει παγκόσμια φασιστική κυβέρνηση και από κάτω θα έχει Ευρωπαϊκή, Αμερικανική, Ασιατική, Αφρικανική Ένωση. Θα είναι μια θρησκεία, ένα νόμισμα, μια κουλτούρα, μια φυλή. Θα υπερισχύει το τρίτο φύλο και οι ασέξουαλ. Τα σύνορα θα είναι ανοιχτά. Θα υπάρχει το ίδιο βιοτικό επίπεδο σε όλο τον κόσμο και θα είναι πολύ χαμηλό. Μια μικρή ψευτο-ελίτ θα συγκεντρώσει όλο τον πλούτο και θα ελέγχει τις μάζες με την προπαγάνδα και τη βία.

Ο Τραμπ εκφράζει ένα μεγάλο μέρος του Ρεπουμπλικάνικου κόμματος. Βέβαια και μέσα στο κόμμα υπάρχουν αυτοί που υποστηρίζουν την ακραία παγκοσμιοποίηση. Στους Δημοκρατικούς προηγείτο ο Σάντερς που και αυτός ήταν ενάντια στην ακραία παγκοσμιοποίηση. Και αυτός ήταν εκτός του «συστήματος». Εκλεγόταν ως ανεξάρτητος και όχι ως Δημοκρατικός αλλά είχε σχέσεις με τους Δημοκρατικούς. Έπεσε όλο το σύστημα των Δημοκρατικών και τον έφαγε.

Οι Αμερικανικές εκλογές δεν έχουν ακόμη κριθεί. Θα κριθούν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο που θα είναι η φουλ προεκλογική περίοδος. Οι ακραίοι παγκοσμιοποιητές πιστεύουν ότι με τον Μπάιντεν θα υπάρχει με μεγάλη ταχύτητα παγκοσμιοποίηση ώστε να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος επί Τραμπ. Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο, τον Αμερικανικό λαό που έχει αναμφισβήτητα στραβά αλλά και ιδιαίτερη ροπή προς την ελευθερία και την ανεξαρτησία.

Οι άποικοι που ήταν στην πλειοψηφία τους Αγγλικής καταγωγής, πολέμησαν ενάντια στην Αγγλία, στον πόλεμο της Ανεξαρτησίας. Λιγότερο από ένα αιώνα αργότερα, έγινε ο εμφύλιος πόλεμος όταν κάποιες πολιτείες δημιούργησαν ανεξάρτητη Συνομοσπονδία. Η αφορμή ήταν η διατήρηση της σκλαβιάς αλλά η αιτία ήταν η επιθυμία ανεξαρτητοποίησης.

Είναι από τις λίγες χώρες στον κόσμο που επιτρέπεται η οπλοκατοχή με την Β’ Τροπολογία του Συντάγματος. Στηρίζεται στο Βρετανικό Κοινό Δίκαιο που θεωρεί φυσικό δικαίωμα του ανθρώπου την αυτοάμυνα και την αντίσταση κατά της καταπίεσης. Πολλοί Αμερικάνοι διαθέτουν ολόκληρα οπλοστάσια. Δεν είναι εγκληματίες αλλά οικογενειάρχες με κανονικές δουλειές.

Η υπερπαγκοσμιοποίηση βλάπτει οικονομικά τον μέσο Αμερικάνο. Επιπλέον μειώνει με μεγαλύτερους ρυθμούς το ποσοστό των λευκών γιατί αυξάνει τους μετανάστες.Οι περισσότεροι Αμερικάνοι προέρχονται από Βορειοευρωπαϊκές Προτεσταντικές χώρες. Πάνω από 60% είναι οι λευκοί. Αρκετοί θέλουν μια χώρα λευκών Χριστιανών, με όσο το δυνατόν λιγότερους μη λευκούς και μη Χριστιανούς. Άλλοι βλέπουν με μεγάλη ανησυχία ότι το ποσοστό των λευκών συνεχώς μειώνεται και το 2045 θα πέσει κάτω από 50%.

Οι πιο ακραίοι ονειρεύονται εδώ και δεκαετίες φυλετικό και θρησκευτικό πόλεμο όπου θα νικήσουν οι λευκοί Χριστιανοί και θα καθαρίσουν τη χώρα μια και καλή από όλους τους άλλους, μαύρους, Λατίνους (δεν θεωρούνται λευκοί), Ασιάτες, Εβραίους, Μουσουλμάνους. Στους μόνους που αναγνωρίζουν το δικαίωμα να ζήσουν στις ΗΠΑ, εκτός των λευκών Χριστιανών, είναι στις φυλές Ινδιάνων της Βόρειας Αμερικής. Αν ο Μπάιντεν ακολουθήσει ακραία στάση στο θέμα της παγκοσμιοποίησης, μπορεί να κάνει πραγματικότητα το όνειρο δεκαετιών των πιο ακραίων αντίπαλων κύκλων.

Δεν αποκλείεται να έχουμε μεγάλη αντίδραση που θα εξελιχθεί σε φυλετικό και θρησκευτικό πόλεμο. Θα κάνουν μια μικρή υποχώρηση οι Βορειοευρωπαίοι Προτεστάντες που είναι η πλειοψηφία και θα πάρουν με το μέρος τους όλους τους Χριστιανούς Ευρωπαϊκής καταγωγής, παρόλο που Νοτιοευρωπαίους, Ανατολικοευρωπαίους και Καθολικούς δεν τους θεωρούν ακριβώς «δικούς τους».

Αμφίβολη είναι η στάση του στρατού και της αστυνομίας. Δεν είναι όπως στα έργα όπου το Χόλιγουντ επειδή υποστηρίζει τους Δημοκρατικούς εσκεμμένα παρουσιάζει μειονότητες στο στρατό και στην αστυνομία. Η μεγάλη πλειοψηφία του στρατού και της αστυνομίας θέλει μια χώρα λευκών Χριστιανών. Είναι πιθανό πως ο Μπάιντεν, αν τελικά εκλεγεί, θα αφήσει τα τσαλιμάκια της ακραίας παγκοσμιοποίησης στην άκρη, για να αποφύγει τις ακραίες αντιδράσεις.    

Ντίνος

 

Scroll to Top