No 1 απειλή για ΝΔ

Νο 1 απειλή για τη Νέα Δημοκρατία

AUDIO

Ποια είναι η μεγαλύτερη απειλή για τη ΝΔ; Ο ΣΥΡΙΖΑ θα απαντήσουν οι περισσότεροι. Λάθος, η μεγαλύτερη απειλή είναι η Χρυσή Αυγή. Πρέπει να πάμε πίσω στο διάστημα λίγο πριν την δολοφονία του Φύσσα. Τότε η ΧΑ είχε αρχίσει να ανεβαίνει απειλητικά για την ΝΔ. Πλησίαζε το 20% και φαινόταν ότι θα γινόταν ο ΣΥΡΙΖΑ της κεντροδεξιάς δηλαδή θα αντικαθιστούσε τη ΝΔ ως το πρώτο κόμμα. Εάν η ΧΑ πέρναγε τη ΝΔ, η πόλωση θα λειτουργούσε υπέρ της και κατά της ΝΔ, ανεβάζοντας τα ποσοστά της ΧΑ και ρίχνοντας τα ποσοστά της ΝΔ. Η διαφορά τους θα γινόταν πολύ μεγάλη όπως έγινε στη περίπτωση ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Η δολοφονία Φύσσα αποδείχθηκε σωτήρια για τη ΝΔ και καταστροφική για τη ΧΑ. Άλλαξε την στάση της κοινής γνώμης και ανακόπηκε η άνοδος της ΧΑ. Γιατί να κάνουν κάτι που θα τους προκαλούσε τόσο μεγάλη ζημιά; Αποτελεί ένα μεγάλο μυστήριο. Αν ήθελαν τόσο πολύ να βγάλουν από τη μέση το Φύσα, γιατί τους είχε μπει στο μάτι, μπορούσαν να το κάνουν λιγότερα φανερά και να παραμείνει ανεξιχνίαστο έγκλημα όπως οι εκτελέσεις των δύο μελών της ΧΑ στο Νέο Ηράκλειο.

Εδώ υπάρχουν τρεις εξηγήσεις: 1) έκαναν ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που έχει κάνει ποτέ κόμμα 2) οι θερμοκέφαλοι ξέφυγαν εκτός ελέγχου 3) κάποιοι χειραγώγησαν τους θερμοκέφαλους δηλαδή ήταν προβοκάτσια. Κατά την άποψη μας είναι πιθανή η τρίτη εκδοχή. Δεν λέμε ότι έχουμε στοιχεία για κάτι τέτοιο αλλά είναι ένα λογικό συμπέρασμα. Πήγε ο Σαμαράς, τότε πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός, για να τους πει να σκοτώσουν τον Φύσσα; Όχι βέβαια δεν γίνονται ποτέ έτσι. Σε όλα τα κόμματα έχουν διεισδύσει άτομα που εξυπηρετούν άλλους σκοπούς. Μπορεί κάποιοι να πήραν πολλά λεφτά. Κανένα δικαστήριο δεν πρόκειται ποτέ να φανερώσει το παρασκήνιο της δολοφονίας.

Στη συνέχεια ήρθαν οι διώξεις και οι φυλακίσεις και χειροτέρεψαν τα πράγματα για τη ΧΑ. Μετά από όλα αυτά, θα έπρεπε να έχει εξαφανιστεί. Πάραυτα εξακολουθεί να είναι το τρίτο κόμμα του Κοινοβουλίου. Βέβαια ο λόγος είναι η αποστροφή του κόσμου προς τη ΝΔ και η αναζήτηση μιας άλλης εναλλακτικής. Επιπλέον σε όλη την Ευρώπη, κόμματα παραπλήσια της ΧΑ, με λιγότερο ακραίες απόψεις, ανεβαίνουν απειλητικά. Εκτός αυτού έχει κι ένα άλλο πρόβλημα η ΧΑ. Δεν είναι ένα κόμμα με πιο στρογγυλεμένες θέσεις όπως το ΛΑΟΣ όπου θα μπορούσε να πάρει μέρος σε μια συγκυβέρνηση τύπου Παπαδήμου.

Γιατί λοιπόν είναι η ΧΑ μεγαλύτερη απειλή από τον ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ απλά θα τους εμποδίσει να κερδίσουν τις εκλογές και να γίνουν κυβέρνηση. Η ΧΑ μπορεί να τους διαλύσει. Τι από τα δύο είναι χειρότερο; Τυγχάνει να είναι η ΧΑ, θα μπορούσε να είναι κάποιο άλλο κόμμα με τη πολιτική δύναμη της ΧΑ. Εάν τρίτο κόμμα ήταν πχ η Ένωση Κεντρώων και ανέβαιναν απειλητικά παρόμοια κόμματα στην Ευρώπη, τότε θα έκαναν στροφή προς το κέντρο. Να κάνω παρένθεση ότι σε κάποια ζητήματα όπως στα οικονομικά η ΧΑ βρίσκεται στα αριστερά της ΝΔ. Αυτά τα εξηγώ στο βιβλίο Τελική Ιδεολογία που θα κυκλοφορήσει σε μερικούς μήνες, λίγους ή πολλούς.

Η ΝΔ κινδυνεύει να καταντήσει σαν το ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα πρόθυρα απορρόφησης ενός μεγάλου τμήματος του από το ΣΥΡΙΖΑ και διάλυσης του εναπομείναντος τμήματος. Η στροφή προς τα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας έχει σκοπό τον διεμβολισμό της ΧΑ. Ξέρουμε από έγκυρες πηγές ότι έχει συμμαχήσει με διάφορες ομάδες και κινήσεις του πατριωτικού χώρου με σκοπό το διεμβολισμό της ΧΑ. Τον ίδιο σκοπό εξυπηρετούν και διάφοροι που έφυγαν από την ΝΔ για να φτιάξουν κόμματα στον ίδιο χώρο με τη ΧΑ. Σύμφωνα με αυτή τη στρατηγική και βάσει συμφωνιών με πατριωτικές ομάδες και κινήσεις, η ΝΔ πρέπει να αντιταχθεί στην συμφωνία για τη χρήση του ονόματος της Μακεδονίας.

Scroll to Top