Ντοκουμέντα Γενικά 1

Ντοκουμέντα Γενικά 1

audio

Άνθρωποι του Καραμανλικού κύκλου έχουν υποστηρίξει ότι οι δημόσιες δαπάνες εκτοξεύτηκαν στη δεύτερη διακυβέρνηση Καραμανλή, λόγω προσλήψεων και δημοσίων προμηθειών που έγιναν επί Κυβερνήσεων Σημίτη. Εάν τελικά ισχύει, τότε ο Σημίτης είναι υπεύθυνος για τη χρεοκοπία της χώρας. Είναι υπεύθυνος για ένα ακόμη λόγο. Έβαλε την Ελλάδα στο ευρώ, ενώ δεν ήταν έτοιμη, για προσωπικά και κομματικά πολιτικά οφέλη. Το ευρώ διάβρωνε σιγά σιγά και ύπουλα την ελληνική οικονομία και το αποτέλεσμα φάνηκε το 2010. Ένας λόγος που η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει από τη κρίση είναι γιατί η ελληνική οικονομία είναι τελείως κατεστραμμένη. 

Επί Σημίτη επίσης έγινε το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου. Εκεί πολλοί Έλληνες και ξένοι έχασαν τις αποταμιεύσεις αλλά και τις περιουσίες τους. Δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις ανθρώπων που πούλησαν τις περιουσίες τους για να επενδύσουν στο Χρηματιστήριο, μετά από τη προτροπή του Σημίτη και του υπουργού Οικονομικών Παπαντωνίου. Τις περιουσίες και τις καταθέσεις των καλοπροαίρετων επενδυτών τις άρπαξε μια διακομματική συμμορία κορακιών που στήθηκε για αυτό το σκοπό.

Τις μίζες τις έπαιρνε η συμμορία του Τσοχατζόπουλου επί Σημίτη. Ο Τσοχατζόπουλος έζησε σχεδόν 20 χρόνια στη Γερμανία. Επί Σημίτη πήρε το εκατομμύριο ο Τσουκάτος από τη Siemens και τα «άρπαξε» ο Μαντέλης από τη Siemens. Ο Τσουκάτος ήταν άνθρωπος απόλυτης εμπιστοσύνης του Σημίτη σε σημείο που του φώναζαν οι Πασόκοι «είσαι και θα είσαι ο πρωθυπουργός» δηλαδή ήταν «αντ’ αυτού».

H Siemens είναι γερμανική εταιρεία. Ο Χριστοφοράκος έζησε πολλά χρόνια στη Γερμανία και είναι Γερμανός υπήκοος. Διετέλεσε πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Ο Χριστοφοράκος ήταν συμμαθητής της Μπακογιάννη στη Γερμανική Σχολή που φημολογείται ότι είχε δοσοληψίες με την Siemens.  Ο Χριστοφοράκος φυγαδεύθηκε επί υπουργείας Μπακογιάννη στο Εξωτερικών.

Ο Σημίτης είναι γερμανοσπουδαγμένος και βαθύτατα γερμανόφιλος. Ο αδελφός του θεωρείται άνθρωπος του βαθέος κράτους της Γερμανίας. Ο πατέρας του είχε τοποθετηθεί στη θέση του ΓΓ Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών επί Κατοχής και ήταν στενός φίλος του Γεωργίου Μερκούρη. Ο θείος της Μελίνας ήταν αρχηγός του Εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος της Ελλάδας, του μόνου νόμιμου κόμματος στη διάρκεια της Κατοχής.

Τη σημιτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ κληρονόμησε ο Βενιζέλος. Ο πεθερός του είναι στενός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη. Ο Σημίτης τοποθέτησε τον Μητσοτάκη στην αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας με διάφορες υπόγειες ενέργειες που έχουν περιγραφεί σε προηγούμενα άρθρα. Εξασφάλισε τη στήριξη του πανίσχυρου μιντιακού και επιχειρηματικού συστήματος Σημίτη και έδωσε εντολή να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας οποδοί του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού.

Η Μπακογιάννη σπούδασε στη Γερμανία όπου και γνώρισε το μακαρίτη Μπακογιάννη. Παρόλο που δεν φαίνεται, υπαρχηγός του Μητσοτάκη είναι ο Βαρβιτσιώτης. Ανάλογης ιδεολογίας με τους Μητσοτάκηδες είναι και ο Σίμος Κεδίκογλου. Αποτελεί μέλος του στενού Μητσοτακικού πυρήνα μέσα στη ΝΔ. Η οικογένεια Μητσοτάκη έχει ίδια ιδεολογία με τη Δράση που αρχηγός της είναι ο Σκυλακάκης. Τη Δράση ίδρυσε ο Μάνος που ήταν υπουργός Οικονομικών του Μητσοτάκη. Ο Σκυλακάκης βρίσκεται στο πλευρό των Μητσοτάκηδων διαχρονικά και υποστήριξε με κάθε τρόπο την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας. Σημαντική θέση στη Δράση έχει η ξαδέλφη των Μητσοτάκηδων Αντιγόνη Λυμπεράκη.

Έχει διατυπωθεί η άποψη ότι και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε συνεργαστεί με τους Γερμανούς επί Κατοχής. Συγγενικά πρόσωπα του Βαρβιτσιώτη εμπλέκονται στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου. Ο συνονόματος παππούς του, είχε στενές σχέσεις με τη κυβέρνηση της Κατοχής. Ο παππούς του Σκυλακάκη ήταν αρχηγός του γερμανόφιλης φασιστικής οργάνωσης Εθνικού Κυρίαρχου Κράτους και υπουργός το Μεταξά. Ο παππούς του Κεδίκογλου ήταν συνεργάτης των Γερμανών επί Κατοχής. Συνεργάτης των Γερμανών επί κατοχής ήταν επίσης και ο παππούς του Παπακωνσταντίνου που δεν τοποθετήθηκε καθόλου τυχαία στη θέση του υπουργού Οικονομικών. Συνεργάτης της κατοχικής κυβέρνησης Τσολάκογλου φέρεται να είναι ο Γεώργιος Παπανδρέου.

Τον Μάιο του ’80, ο Γεώργιος Ράλλης διαδέχτηκε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Ήταν αυτός που ένα χρόνο πριν είχε υπογράψει ως Υπουργός Εξωτερικών, μαζί με τον Καραμανλή, την συνθήκη ένταξης στην ΕΟΚ, παρουσία όλων των Ευρωπαίων ηγετών. Είχε εκλεγεί από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας όπου είχε επικρατήσει του Ευάγγελου Αβέρωφ. Στις οικογένειες τόσο του πατέρα του όσο και της μητέρας του υπήρχαν πολλοί πολιτικοί και πρωθυπουργοί. Ο πατέρας του ήταν Μακεδονομάχος αλλά και πρωθυπουργός επί ναζιστικής κατοχής. Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη ως δωσίλογος και πέθανε στη φυλακή.

Το Δεκέμβριο του ’81, η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας εξέλεξε αυτή τη φορά τον Αβέρωφ στην αρχηγία του κόμματος. Ξεκίνησε τη πολιτική σταδιοδρομία του με το κόμμα των Φιλελεύθερων του Βενιζέλου. Είχε σημαντικό ρόλο στη υπογραφή σύνδεσης Ελλάδας ΕΟΚ το ’62 ως Υπουργός Εξωτερικών. Είχε τεθεί από το ’56 υπέρ της διχοτόμησης της Κύπρου και έπαιξε αρνητικό καταλυτικό ρόλο στην τουρκική εισβολή καθώς φαίνεται ότι την υποστήριζε. Ήταν αυτός που έπεισε το συμβούλιο των στρατιωτικών και πολιτικών τον Ιούνιο του ’74 για τον ερχομό του Καραμανλή. Η Οριάνα Φαλάτσι, σύντροφος του Παναγούλη, θεωρεί ότι ο Αβέρωφ διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη δολοφονία του. Ο Παναγούλης είχε στοιχεία για την ανάμειξη πολλών πολιτικών στο καθεστώς της επταετίας και είχε ενημερώσει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Ήταν εμπνευστής των Κενταύρων και των Ρέιντζερς που αρχηγοί τους ήταν ο Βασίλης Μιχαλολιάκος και ο Μάνος Μανωλάκος. Τελούσαν υπό τις ευλογίες των πουλέν της Ντόρας, του Μεϊμαράκη και του Βουλγαράκη που επονομαζόντουσαν Ντοράκια. Στους Κενταύρους και τους Ρέιντζερς φέρονται να έχουν ενεργή συμμετοχή τόσο ο Πάνος Καμμένος όσο και ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πυρήνας του Κορυδαλλού ήταν ιδιαίτερα ισχυρός. Η οικογένεια Μιχαλολιάκου είναι μεγάλη οικογένεια των Μανιάτικων του Πειραιά που συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα. Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος είναι ξάδελφος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Γραμματέα της Χρυσής Αυγής.

Το Σεπτέμβριο του ‘84 αναλαμβάνει την αρχηγία ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης που επικράτησε του Κωστή Στεφανόπουλου. Έμεινε αρχηγός μέχρι τον Οκτώβριο του ‘93 οπότε και τον διαδέχθηκε ο Μιλτιάδης Έβερτ. Συνυποψήφιοι του ήταν ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο Σωτήρης Κούβελας. Στο τέλος έμειναν δύο, ο Έβερτ και ο Βαρβιτσιώτης. Ο Έβερτ είχε αναδειχθεί ως αρχηγός του εσωκομματικού αντάρτικου στον Μητσοτάκη. Πάραυτα, εξασφάλισε τη στήριξη του μητσοτακικού στρατοπέδου με τη βοήθεια του οποίου κέρδισε. Η μυστική συνάντηση έγινε με τη Ντόρα στο σπίτι του Βουλγαράκη. Είχε κάνει επίσης συμφωνία με τον Βαρβιτσιώτη, διαμέσου του Τσαλδάρη, να τον κάνει αντιπρόεδρο. Ο Έβερτ ανταπέδωσε στους Μητσοτάκηδες με ένθερμη υποστήριξη της Ντόρας το ’09.

Ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης σπούδασε στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας και ο πατέρας του Μιλτιάδης ήταν φίλος και δικηγόρος του Ιωάννη Ράλλη. Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης είχε καταδικαστεί για υπόθαλψη εγκληματία και προτροπή αστυνομικών σε ψευδορκία. Ήταν παντρεμένος με την Ελένη Βαρδινογιάννη της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας. Ο Παύλος Βαρδινογιάννης ήταν ο δεύτερος βουλευτής που είχε εκλεγεί το ’77 με το κόμμα των Φιλελεύθερων μαζί με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Ο πατέρας του Μιλτιάδη Έβερτ Άγγελος ήταν βαυαρικής καταγωγής. Το ’41, επί γερμανικής κατοχής ανέλαβε αστυνομικός διευθυντής της Αθήνας. Παράλληλα βοήθησε πολλούς Εβραίους. Υποστηρίζεται ότι είχε ενεργό ρόλο στην αντίσταση, κάτι το οποίο όμως αμφισβητείται. Ο Αλέξανδρος Παπάγος τον έθεσε σε διαθεσιμότητα για ενδείξεις εμπλοκής του με ξένους πράκτορες.

Μετά την αποτυχία των εκλογών του ‘96 ο Έβερτ παραιτείται αλλά επανεκλέγεται υπερισχύοντας του Γεωργίου Σουφλιά. Ύστερα από πρωτοβουλία των Γιάννη Βαρβιτσιώτη και Γιάννη Κεφαλογιάννη, ο Κώστας Καραμανλής εκλέγεται αρχηγός τον Μάρτιο του ‘97. Συνυποψήφιοι ήταν οι Σουφλιάς, Έβερτ και Πολύδωρας. Στο δεύτερο γύρο αναμετρήθηκε ο Καραμανλής με το Σουφλιά. Ο Σουφλιάς υποστηρίχτηκε από τους Μητσοτακικούς.

Ο Βασίλης Μεϊμαράκης, γενάρχης της πολιτικής οικογένειας, είχε ταχθεί εναντίον της αντίστασης και υπέρ της κυβέρνησης Τσολάκογλου. Πολλά μέλη της οικογένειας Μεϊμαράκη είχαν ύποπτο ρόλο στην διάρκεια της κατοχής. Δύο ξαδέλφια του Κωνσταντίνου Καραμανλή καταδικάστηκαν ως δωσίλογοι, ο Θάνος και ο Δανιήλ. Ο Θάνος είχε αναπτύξει δράση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ο Δανιήλ ήταν και βουλγαρόφιλος και έγινε κάποια στιγμή καλόγερος στο Άγιο Όρος.

Scroll to Top