Ο εφιάλτης ξαναγυρνά

Ο εφιάλτης ξαναγυρνά

AUDIO

Είναι κακοί άνθρωποι. Ο Μίλτους Μπάρμπι μας χτύπαγε το χέρι πάνω στο τραπέζι και μας έλεγε να πουλήσουμε τα σπίτια μας για να πληρώσουμε αυτά που έτρωγαν τόσα χρόνια. Ο Γεωργιάδης το επιβεβαίωνε. Μας έλεγε ότι είναι ευλογία οι χιλιάδες αυτοκτονίες, οι άνθρωποι που έτρωγαν από τα σκουπίδια, η δυστυχία και η εξαθλίωση. Ο Σαμαράς μας φορολόγησε πέρα από την δυνατότητα μας να πληρώσουμε. Είπαμε αμάν για να ξεκουμπιστούν να φύγουν οι καταστροφείς της χώρας και οι εξολοθρευτές του ελληνικού λαού. Τώρα θέλετε να ξαναζήσουμε τον εφιάλτη πάλι από την αρχή; Αφού ξέρετε πως θα είναι. Όπως ήταν την περίοδο 2012 - 2015. Το έχουμε ζήσει.

Γίνεται πολύς λόγος για το κατά πόσο μπορεί να αναστραφεί το αποτέλεσμα. Η απάντηση είναι πολύ απλή. Θα τα πω με ποδοσφαιρικούς όρους. Είναι σαν να βρισκόμαστε στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου ενός αγώνα και να προσπαθούμε να προβλέψουμε το αποτέλεσμα. Δεν ξέρουμε πως θα παίξουν οι ομάδες και πόσο τυχερές θα σταθούν. Όλα τα σενάρια είναι πιθανά και εξαρτάται από το πόσο καλά θα αποδώσουν τα δύο μεγάλα κόμματα κυρίως. Επειδή όμως αντίθετα με το ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν μόνο δύο ομάδες αλλά πολλές, το αποτέλεσμα εξαρτάται και από την απόδοση των υπολοίπων κομμάτων και την στρατηγική που θα ακολουθήσουν.

Προβλέψεις γίνονται και πριν τον αγώνα. Βασίζονται στη γνώση των δυνατοτήτων των ομάδων και στην υπόθεση ότι θα έχουν μια καλή μέση απόδοση. Αν μια ομάδα έχει κακή ή εξαιρετική απόδοση, δηλαδή κάτι πέρα από το συνηθισμένο, τότε η πρόβλεψη δεν πετυχαίνει.

Εμείς κρίνουμε ως πιθανότερο μια διαφορά 4-5%. Αυτό είναι σε περίπτωση που και τα δύο κόμματα αποδώσουν καλά, χωρίς να κάνουν μεγάλα λάθη ή χωρίς να γίνει κάτι μεγάλο που θα ανατρέψει την κατάσταση. Τι μπορεί να είναι αυτό το μεγάλο; Αν πχ γυρίσει ο Χριστοφοράκος με στοιχεία ότι έχει χρηματοδοτήσει την ΝΔ, θα υπάρξει ανατροπή του αποτελέσματος. Ή αν παρουσιαστούν αδιάσειστα στοιχεία για την Novartis. Υποθετικά μιλάμε για το τι μπορεί να είναι κάτι μεγάλο. Κάτι αντίστοιχο μπορεί να γίνει και προς την άλλη μεριά.

Είναι σαν να χάνει μια ομάδα με 3-0 στο πρώτο ημίχρονο. Συνήθως είναι δύσκολο να το ανατρέψει αλλά όχι αδύνατο. Μπορεί να το πάει 3-2, 3-3 ή 3-4 αν παίξει καλά και οι αντίπαλοι δεν αποδώσουν τόσο καλά. Από την άλλη μπορεί και το σκορ να πάει 6-1. Στις εκλογές 3-3 δεν υπάρχει γιατί κάποιος θα είναι μπροστά, έστω και με λίγους ψήφους. Μια διαφορά κάτω από 1,5 % μπορεί να θεωρηθεί ισοπαλία, παρόλο που θα υπάρχει νικητής. Δεν αποκλείεται όμως η διαφορά να πάει στις δεκαπέντε μονάδες ή να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι και ο θέμα τύχης. Αν η ομάδα που χάνει, βάλει ένα γκολ και έχει τρία δοκάρια, τότε αντί για 3-4, θα μείνει στο 3-1.

Απευθύνομαι στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, τους παλιούς, τους τωρινούς και τους δυνητικούς. Και εγώ ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας ήμουν όλη μου τη ζωή, μέχρι και το 2012. Έχω μετανιώσει για το μεγάλο κακό που έκανα άθελα μου στην Ελλάδα ψηφίζοντας ΝΔ. Εσύ που είσαι Έλληνας κροίσος με όσα γράμματα θέλεις, θα ψηφίσεις Κυριάκο. Εσύ που πήγαινες στα πάρτι του Καίσαρη στο Εκάλη Κλαμπ, θα ψηφίσεις Κυριάκο. Εσύ που είσαι από τους πολύ καλά βολεμένους του συστήματος, θα ψηφίσεις Κυριάκο. Εσύ που έπινες το αίμα των άλλων με το καλαμάκι ή το μπουρί της σόμπας, θα ψηφίσεις Κυριάκο. Εσύ που είσαι από τζάκι ή ψευτοαριστοκρατία θα ψηφίσεις Κυριάκο. Εσύ που είσαι μη δημοκράτης ή ακραίο στοιχείο, θα ψηφίσεις Κυριάκο. Εσύ που τέλειωσες Κολέγιο θα ψηφίσεις Κυριάκο.

Εσύ που δεν είσαι τίποτα από όλα, τι δουλειά έχεις ρε άνθρωπε με όλους αυτούς στη ΝΔ; Τι σχέση έχεις εσύ με τους κροίσους, τα τζάκια, τους καλοβολεμένους, τη ψευτοαριστοκρατία, τα Κολεγιόπαιδα, τους ακραίους και τα παράσιτα; Καμία απολύτως. Δεν εκφράζουν ούτε τις απόψεις σου ούτε τα συμφέροντα σου. Έλα μαζί μας για να κάνουμε ένα ισχυρό κεντρώο κόμμα που θα είναι ρυθμιστής της πολιτικής κατάστασης και παράγοντας σταθερότητας και ενότητας. Δώσε ένα τέλος στην πολιτική εξαπάτηση σαράντα χρόνων, της ΝΔ προς την μεσαία τάξη. Υφάρπαζε την ψήφο της μεσαίας τάξης με διάφορα τερτίπια ενώ υπηρετούσε τα συμφέροντα του 5%.  

Scroll to Top