Ο επικίνδυνος Θεοδωρικάκος

Ο επικίνδυνος Θεοδωρικάκος

Γεννήθηκε το 1964 και μεγάλωσε στο Κερατσίνι. Είναι από οικογένεια κομμουνιστών του Δημοκρατικού Στρατού, Κνίτης από την εφηβεία του. Τέλειωσε Παιδαγωγική και έκανε μεταπτυχιακό σε Πολιτική επιστήμη και Κοινωνιολογία. Ήταν γραμματέας της ΚΝΕ το 90-91. Εκείνη την εποχή εκδότης της εφημερίδας Πρωϊνής του ΚΚΕ ήταν ο Καλογρίτσας, συμπατριώτης, κουμπάρος και άνθρωπος εμπιστοσύνης του γραμματέα του ΚΚΕ, Χαρίλαου Φλωράκη.

Στη συνέχεια μεταπήδησε στο ΠΑΣΟΚ και εξελέγη Νομαρχιακός Σύμβουλος και Αντινομάρχης Πειραιά με τον συνδυασμό του Χρήστου Φωτίου. Αργότερα συνεργάστηκε με τον Λαλιώτη. Ήταν υπεύθυνος επικοινωνίας στο ΥΠΕΧΩΔΕ και επικεφαλής του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ την εποχή που ο Λαλιώτης ήταν υπουργός και γραμματέας του κόμματος αντίστοιχα.

Το 2000 έφτιαξε με τον Καλογρίτσα την εταιρεία δημοσκοπήσεων GPO  που είχε στενές σχέσεις με το MEGA και τον ΔΟΛ. Η συνεργασία του με τον Μητσοτάκη άρχισε κατά την εσωκομματική προεκλογική περίοδο της ΝΔ. Ο Μητσοτάκης εξελέγη πρόεδρος της ΝΔ τον Ιανουάριο του ‘16.

Το Ιούλιο του ίδιου έτους, ο Θεοδωρικάκος σταματάει επίσημα να είναι πρόεδρος της GPO και η εταιρεία απενεργοποιείται για τέσσερα χρόνια. Ενεργοποιήθηκε πάλι τον Απρίλιο του ‘20. Τη θέση του αναλαμβάνει ο Δημήτρης Τερζόγλου, άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του. Τότε ο Καλογρίτσας είχε το 75% και ο Θεοδωρικάκος το 25%. Σε πολλές εταιρείες, είναι σύνηθες, να βάζουν μέλη της οικογένειας τους οι μέτοχοι. Το ίδιο συμβαίνει και στην GPO.

Το 2018 αυξάνεται η συμμετοχή του Θεοδωρικάκου από 25% σε 40%. Στην συνέχεια ο Πάτροκλος Κουδούνης τυπικά φαίνεται να αποκτά το μερίδιο του Θεοδωρικάκου. Είναι ενδιαφέρον να ψάξει κανείς ποιος είναι ο Πάτροκλος Κουδούνης. Είναι οικονομολόγος - πολιτικός επιστήμονας, Κολεγιόπαιδο, φανατικός πολέμιος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με έντονη αρθρογραφία στο διαδίκτυο. Ήταν υποψήφιος της ΝΔ στην Β’ Αθηνών το 2015 και από το 2016 μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ. Διετέλεσε υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας υπηρεσιών ασφάλειας G4S που τον διευθυντή της Παναγκώτη Κοντολέοντα  έβαλε ο Μητσοτάκης επικεφαλής στην ΕΥΠ.

Επίσης ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και διευθυντής στην ALCO. Είχε μάλιστα δημιουργηθεί ένα επεισόδιο στον ΕΒΕΑ μεταξύ αυτού και του Καμένου. Ο Καμένος είχε φάκελο του για κάποιες συμβάσεις που είχε υπογράψει στο αεροδρόμιο μαζί με τον φίλο του Σταύρο Παπασταύρου. Μάλιστα είπε πως ο Κουδούνης είχε ενοχληθεί από την προσέγγιση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με το Ισραήλ επειδή ήταν πρόεδρος του Ελληνο-ιρανικού Επιμελητηρίου.

Εμφανίζεται συχνά δημόσια με τον Θεοδωρικάκο και δηλώνει στενός του φίλος. Το καλοκαίρι του ‘19 έγινε κουμπάρος του Μπογδάνου. Στις ευρωεκλογές του ίδιου χρόνου υποστήριζε τον Γιώργο Κρεμλή. Αυτός δεν εξελέγη αλλά αμέσως μετά διορίστηκε σύμβουλος του Θεοδωρικάκου ενώ ήταν ταυτόχρονα σύμβουλος του Μητσοτάκη.

Ο Θεοδωρικάκος θεωρεί τον Μητσοτάκη ριζοσπάστη μεταρρυθμιστή το κέντρου. Εδώ έχουμε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Ή ο Μητσοτάκης είναι άκρως επικίνδυνος ή ο Θεοδωρικάκος. Οι περισσότεροι Έλληνες θεωρούν πως η ΝΔ είναι ένα κόμμα της κεντροδεξιάς. Αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί ως κόμμα του κέντρου ή της κεντροαριστεράς. Δεν μπορεί να εκφράζει την άκρα δεξιά του Γεωργιάδη και του Βορίδη, την κεντροδεξιά, το κέντρο και την κεντροαριστερά. Ε δεν γίνεται!

Αν όμως η ΝΔ είναι κόμμα της κεντροδεξιάς, κάτι που πιστεύουν οι περισσότεροι άνθρωποι, τότε ο Θεοδωρικάκος είναι ένας πολύ επικίνδυνος άνθρωπος. Είναι κατανοητό, ένας Κνίτης να προσχωρεί στην αριστερή πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ που εξέφραζε ο Λαλιώτης. Είναι κατανοητό ένας 18χρονος να γράφεται στην ΚΝΕ και μετά από λίγα χρόνια να αλλάζει και να γίνεται δεξιός. Ο Θεοδωρικάκος όμως δεν ήταν ούτε 18χρονος ούτε απλό μέλος της ΚΝΕ. Το ’91 ήταν γραμματέας της ΚΝΕ και κόντευε 30 χρονών. Δεν ήταν πια πολιτικά συνειδητοποιημένος;

Οι εξηγήσεις είναι οι εξής. Η μία περίπτωση είναι να τα έχει τελείως χαμένα και να μην ξέρει τι του γίνεται. Την μία είναι κομμουνιστής, την άλλη σοσιαλιστής, την άλλη δεξιός. Τρελός είναι, ό,τι θέλει κάνει. Η άλλη είναι να ανήκει σε κάποια κέντρα εξουσίας που τον προωθούν ανάλογα με την εποχή, την μία στο ΠΑΣΟΚ και την άλλη στην ΝΔ. Ποια μπορεί να είναι αυτά τα κέντρα εξουσίας και τι σκοπούς έχουν;

Και στις δύο περιπτώσεις, είναι ένας πολύ επικίνδυνος άνθρωπος, ειδικά στην θέση του υπερυπουργού που βρίσκεται. Επιπλέον διαρρηγνύει τα ιμάτια του ότι ουδέποτε ήταν συνεταίρος με τον Καλογρίτσα. Από εκεί και πέρα τι να πιστέψει κανείς από όσα λέει αυτός ο άνθρωπος; Τίποτα απολύτως! Έχει προκύψει σοβαρότατο ζήτημα αξιοπιστίας τόσο του ιδίου, όσο και της κυβέρνησης στην οποία διαδραματίζει σημαντικότατο ρόλο. Όλα είναι τόσο, μα τόσο απογοητευτικά!

Scroll to Top