Ο Μπούμπι

Ο Μπούμπι

Την 1 Ιουνίου 1995, ήταν η μέρα πληρωμής στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Ο ταμίας Δημήτρης Μαντούβαλος είχε πάει στην τράπεζα, στις 8 το πρωί και ήλθε στο Νοσοκομείο με 146 εκατομμύρια δραχμές. Έξι ληστές έφθασαν με τρεις μηχανές. Έσπασαν την κλειδαριά σε μια πόρτα και έτσι μπήκαν μέσα. Δύο από τους ληστές συνάντησαν τον ταμία στο ασανσέρ του ισογείου. Αντιστάθηκε και τον σκότωσαν.

Είχαν κατηγορηθεί ο αναρχικός Χριστόφορος Μαρίνος, ο Μιχάλης Αδαμαντίδης, ο Σωκράτης Τσιριμιάγκος, ο Δημήτρης Μπαλντάς, ο Γιώργος Παυλόπουλος, Ιωάννης Τσορωτσιώτης, Γ. Βαλέττας και ο Γιώργος Λίτσας. Ο Χριστόφορος Μαρίνος είχε πυροβολήσει στο πόδι για εκφοβισμό και ο Δημήτρης Μπαλντάς την θανατηφόρο βολή στο στήθος.

Στις 24 Αυγούστου 2010, έγινε ληστεία στην Εθνική Τράπεζα Αλονήσου με λεία ένα εκατομμύριο ευρώ. Οι δύο δράστες που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα συγκρούστηκαν με ημιφορτηγό και έχασαν την τσάντα με τα χρήματα. Μετά από λίγες μέρες συνελήφθη ο Δημήτρης Μπαλντάς στα Εξάρχεια. Βρισκόταν σε 11ήμερη άδεια από τις φυλακές της Αγιάς. Λίγο καιρό αργότερα, ο Γιώργος Λίτσας παρουσιάστηκε αυτοβούλως με ταξί στον Εισαγγελέα Βόλου γιατί εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του για αυτή την υπόθεση.

Ο Λίτσας, Μπούμπι ή Μπου ήταν γνωστός για εκβιάσεις, εκρήξεις, προστασία, επιθέσεις, ξυλοδαρμούς. Συμπεριλαμβάνονταν στην ίδια ομάδα με τον Μπιλ (Βασίλη Γρίβα) και τον Καράφλα (Μανώλη Καραγιάννη) στην δικογραφία που έγινε το 2011 για τους 217 νονούς. Είχε κατηγορηθεί μαζί με 35 άλλους μπράβους για προστασία σε καταστήματα του Πειραιά. Ήταν στην ίδια ομάδα με τον Μαυράκη, σύζυγο της Νένας Χρονοπούλου και τον κουμπάρο του Γιώργο Αυτιά ή «βομβιστή».

Τον Ιούνιο του 2015 είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13,5 ετών. Είχε δοθεί ανασταλτικός χαρακτήρας με εγγύηση 40,000 €. Επειδή δεν την είχε πληρώσει καταζητείτο για μεγάλο διάστημα. Πέρασε από την ομάδα Στεφανάκου αλλά κάποια στιγμή άλλαξε στρατόπεδο. Είναι βέβαιο ότι για μεγάλο διάστημα βρισκόταν στην ίδια ομάδα με τον Γρίβα και τον Καραγιάννη. Υπάρχει μια πληροφορία ότι κάποια στιγμή οι δύο στενοί συνεργάτες Λίτσας και Γρίβας τα έσπασαν. Ο Μπούμπι ενδέχεται να άλλαξε στρατόπεδο ή να έκανε ανακωχή με την ομάδα Στεφανάκου.  

Στις 2 Φεβρουαρίου 2016, ο Λίτσας βρισκόταν σε πιτσαρία, στον Άγιο Παύλο των Αγίων Αναργύρων. Το εστιατόριο ανήκε σε συγγενείς του και διοργάνωναν παιδικό πάρτι. Είχε πάει εκεί με τα τέσσερα παιδιά της συμβίας του. Δύο άτομα πέρασαν με μια μηχανή και γάζωσαν το μαγαζί με Καλάσνικοφ, θέτοντας σε κίνδυνο όλα τα παρευρισκόμενα άτομα, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν παιδιά.

Κατά μία πληροφορία που ουδέποτε αποδείχθηκε, αυτός που πυροβόλησε ήταν ο Βασίλης Γρίβας. Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι στην δολοφονία του Γρίβα, παραβιάστηκε ο άγραφος κανόνας ότι δεν γίνονται εκτελέσεις μπροστά σε γυναίκες και παιδιά. Δολοφονήθηκε όταν άφηνε τον 10χρονο γιό του στο 2ο Δημοτικό Γλυκών Νερών. Αν ισχύει ότι ο Γρίβας πυροβόλησε στην πιτσαρία, αυτός πρώτος παραβίασε τον άγραφο νόμο.

Σύμφωνα με αυτό το σενάριο πίσω από τις δολοφονίες Λίτσα και Στεφανάκου υπάρχει ο ίδιος εντολέας και το ίδιο γραφείο ενοικίασης εκτελεστών. Για την δολοφονία του Μπούμπη ή Μπου υπάρχει και μία δεύτερη θεωρία. Ουδέποτε επήλθε ρήξη με τον Γρίβα και ήταν αντίποινα στην εκτέλεση Στεφανάκου. Δεν είναι ξεκάθαρο με ποια πλευρά ήταν ο Μπου όταν εκτελέστηκε, στις 19 Απριλίου 2018.

Στις 21.40, βρισκόταν σε ένα αυτοκίνητο Smart στην συμβολή των οδών Πεισιστράτου και Τριπόλεως στους Αγίους Αναργύρους. Μόλις είχε φθάσει στο σπίτι του. Οι δύο δράστες τον πλησίασαν πάνω σε μια μηχανή από αντίθετη κατεύθυνση και πριν προλάβει να βγει άρχισαν να τον πυροβολούν με Καλάσνικοφ. Η εκτέλεση έμοιαζε πολύ με αυτή του Στεφανάκου και για αυτό θεωρείται ότι έγινε από την ίδιο γραφείο δολοφόνων. Βρέθηκαν τουλάχιστον δέκα πέντε κάλυκες ενώ οκτώ σφαίρες πέτυχαν τον Μπούμπι.

Scroll to Top