Οι δορυφόροι του Μητσοτάκη 2

Οι δορυφόροι του Μητσοτάκη 2

AUDIO

Είναι ίσως το κόμμα που θα ωφεληθεί περισσότερο από την απλή αναλογική. Με την απλή αναλογική δύσκολα κάποιο κόμμα θα αποκτήσει αυτοδυναμία. Το ΚΙΝΑΛ, λόγω τοποθέτησης, μπορεί να συγκυβερνήσει εύκολα τόσο με την ΝΔ όσο και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Ελληνική Λύση είναι δύσκολο αλλά όχι αδύνατο να συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εμείς θεωρούμε σημαντικό να υπάρχει ένα δυνατό κεντρώο κόμμα που να μπορεί να συγκυβερνά τόσο με την κεντροαριστερά όσο και με την κεντροδεξιά. Η περίπτωση του ΚΙΝΑΛ έχει δύο μειονεκτήματα. Πρώτον δεν είναι κεντρώο κόμμα, απλά βρίσκεται ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα. Αυτό όμως δεν το κάνει κέντρο.

Επιπλέον είναι μαζί με την ΝΔ το φαύλο σύστημα που κατέστρεψε οικονομικά την χώρα. Πάντοτε ισχυριζόμαστε ότι τόσο μέσα στο ΠΑΣΟΚ όσο και στην ΝΔ υπάρχουν αξιόλογοι και έντιμοι άνθρωποι αλλά είναι μειοψηφία. Εμείς κατηγορούμε και ασκούμε κριτική στο σύνολο και όχι συνολικά σε όλα τα πρόσωπα.

Μια εναλλακτική για το ΚΙΝΑΛ είναι να τριχοτομηθεί. Ένα κομμάτι θα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ, ένα άλλο σε ένα νέο κεντρώο σχήμα και ένα άλλο στην ΝΔ. Ενδεχομένως ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με το τμήμα του ΚΙΝΑΛ να αποκτήσουν νέα ονομασία και να τοποθετηθούν πιο καθαρά στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας.

Μέσα από ένα νέο κεντρώο σχήμα μπορούν να διασωθούν πολλοί άνθρωποι του ΚΙΝΑΛ που δεν έχουν κάτι ιδιαίτερα μεμπτό εναντίον τους. Το ίδιο θα συμβεί και με αυτούς που θα πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί έτσι ξεπλένονται από τις αμαρτίες του παρελθόντος.

Η στάση του ΚΙΝΑΛ είναι πέρα από κάθε λογική. Πηγαίνουν κόντρα σε πολλά που υποστήριζαν ανέκαθεν όπως και στο ίδιο το κομματικό τους συμφέρον, για να στηρίξουν τον Μητσοτάκη. Ένα τρανταχτό παράδειγμα είναι η απλή αναλογική. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι κρύβεται πίσω από αυτή την τελείως παράλογη συμπεριφορά. Μόνο εικασίες κάνουμε για να εξηγήσουμε τον παραλογισμό.

Η μία περίπτωση είναι πως ουσιαστικά συγκυβερνούν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ. Δεν θέλουν να τους συμβεί ότι συνέβη στους Σοσιαλδημοκράτες της Γερμανίας όπου η συγκυβέρνηση με την Μέρκελ τους προκάλεσε πολύ μεγάλη φθορά στις εκλογές. Έτσι έχουν στήσει μια καλοστημένη πλεκτάνη στους ψηφοφόρους. Φαινομενικά είναι στην αντιπολίτευση αλλά επί της ουσίας συγκυβερνούν με όλους αυτούς τους προερχόμενους από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Είναι σχεδόν όλοι Σημιτικοί και φημολογείται ότι παρασκηνιακά υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών του ΚΙΝΑΛ και σημιτικών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι εξαπάτηση των ψηφοφόρων τόσο από την ΝΔ όσο και από το ΚΙΝΑΛ. Μια άλλη εξήγηση είναι ότι παίρνουν εντολές από το Βερολίνο και υπηρετούν τα γερμανικά συμφέροντα σε βάρος των ελληνικών αλλά και των κομματικών. Το Βερολίνο θέλει ένα κόμμα να συνεχίσει την πολιτική υποδούλωσης της χώρας και αυτή τη στιγμή το ΚΙΝΑΛ δεν είναι κόμμα εξουσίας.

Το ΚΙΝΑΛ δεν έχει κρύψει την γερμανόδουλη και ευρώδουλη στάση του σε αντίθεση με τον Βελόπουλο και την Ελληνική Λύση. Βέβαια στο ΚΙΝΑΛ όπως και στην ΝΔ υπάρχουν διάφορες τάσεις. Ο Γερουλάνος που δεν είναι γερμανόδουλος, αμφισβήτησε την Γεννηματά στο πρόσφατο έκτακτο συνέδριο αλλά όπως φάνηκε δεν είχε την δυναμική να διεκδικήσει την ηγεσία σε αυτή τη φάση.

Μια τρίτη περίπτωση είναι να έχουν κρυφή συμφωνία με τον Μητσοτάκη για διάφορα οφέλη όπως εξασφάλιση ασυλίας, δουλειές σε δικούς τους ανθρώπους. Δεν αποκλείεται να είναι δύο από τα τρία ή και τα τρία. Βέβαια αυτά στηρίζονται σε φήμες και εικασίες. Η συμπεριφορά τους όμως είναι τελείως παράλογη. Όταν οι ψηφοφόροι καταλάβουν την σατανική πλεκτάνη που πιθανώς έχει στηθεί σε βάρος τους από Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ δηλαδή ότι ουσιαστικά υπόγεια συγκυβερνούν, τότε το ΚΙΝΑΛ θα έχει την μοίρα των Σοσιαλδημοκρατών στην Γερμανία και θα καταρρεύσουν στις επόμενες εκλογές μαζί με την Νέα Δημοκρατία.

…προηγούμενο

Scroll to Top