Οι Καραμανλήδες δεν είναι Έλληνες

Οι Καραμανλήδες δεν είναι Έλληνες

Η ελληνική καταγωγή των Καραμανλήδων αμφισβητείται, με πιθανότερο να μην είναι ελληνικής καταγωγής. Η δυναστεία των Καραμανλήδων κυβέρνησε στη Λιβύη από το 1711 μέχρι το 1835. Ο πιο γνωστός της δυναστείας, ο Γιουσούφ Ιμπ Αλί Καραμανλή, πολέμησε με τις ΗΠΑ όταν απαίτησε $ 225,000 από τον τρίτο Αμερικανό πρόεδρο Τόμας Τζέφερσον. Προέρχονταν από το μπεϊλίκι του Καραμάν.

Ακόμα και σήμερα υπάρχει επαρχία Καραμάν στην Νότιο Κεντρική Ανατολία με πρωτεύουσα την ομώνυμη πόλη. Οι Καραμανίδες ήταν Ογούζοι Τούρκοι ή Τουρκομάνοι που ήρθαν από το την περιοχή Αράν στο σημερινό Αζερμπαϊτζάν. Στην περιοχή Καμαράν υπήρχαν ορθόδοξοι πληθυσμοί αλλά είχαν εγκατασταθεί και πολλοί Τούρκοι στρατιώτες από τους Βυζαντινούς Αυτοκράτορες.

Ήταν διαδεδομένο να γράφουν τούρκικα με ελληνικούς χαρακτήρες. Καραμανής ή Καραμανλής είναι κάποιος που έχει έρθει από το Καραμάν.
Μπορεί να είναι οτιδήποτε Τούρκος, Χριστιανός, Άραβας. Προσπαθούν να μπερδέψουν τον κόσμο ότι δήθεν προέρχονται από την Καππαδοκία. Στην Καππαδοκία υπήρχαν πολλοί χριστιανοί που είχαν επίσημη γλώσσα τα ελληνικά. Η Καππαδοκία είναι πάνω από το Καραμάν. Οι Έλληνες κατά κύριο λόγο κράτησαν τα ελληνικά σαν γλώσσα τους. Οι Ελληνικής ή Βυζαντινής καταγωγής κρατούσαν τα ελληνικά επώνυμα τους. Καραμανλής δεν είναι ελληνικό επώνυμο.

Αποκλείεται να είναι οι Καραμανλήδες (οι πολιτικοί) Έλληνες; Δεν αποκλείεται αλλά δεν είναι σίγουρο και το πιθανότερο είναι πως δεν είναι Έλληνες. Είναι κακό να είναι κανείς τουρκικής καταγωγής; Για έναν απλό άνθρωπο δεν είναι κακό. Για μια δυναστεία όμως που κυβερνάει την Ελλάδα είναι κακό. Όταν ο άλλος μέσα του ξέρει ότι δεν είναι Έλληνας και ότι οι πρόγονοι του ήταν Ογούζοι Τούρκοι που ήρθαν από το Αράν, την έχει χεσμένη την Ελλάδα. Μετά βρίσκει μια Νέα Τάξη, υπακούει σε αυτή και ούτε που τον νοιάζει τι θα γίνει με την χώρα.

Είναι και κάτι άλλο. Οι Καραμανλήδες έχουν μια σεξουαλική ιδιαιτερότητα που είναι κοινό μυστικό. Είναι δικαίωμα του καθενός να κάνει ότι θέλει. Αυτή την ιδιαιτερότητα όμως την κατακρίνει η Ορθόδοξη Εκκλησία. Αν δεν είσαι Έλληνας και πας και κόντρα στην Ορθόδοξη Εκκλησία, μη μας το παίζεις πατριώτης και άνθρωπος της Εκκλησίας. Μη μας το παίζεις Μέγας Αλέξανδρος και Κωνσταντίνος Παλαιολόγος αφού είσαι από Ογούζους Τούρκους. Παίξτο φιλελεύθερος σαν τον Μητσοτάκη, χωρίς πατρίδα, χωρίς θρησκεία, μόνο πίστη στην Νέα Τάξη.

Ελευθέριος Μ

Scroll to Top