Οι τρεις ευρωφύλακες 2

Οι τρεις ευρωφύλακες 2

AUDIO

Υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές στάσεις ως προς τα Μνημόνια. Η μία είναι των υπερμνημονιακών της Μπακογιάννη, του Γεωργιάδη και των παρεμφερών. Βασικά εκφράζεται με αυτό που είχε πει ο Γεωργιάδης ότι τα Μνημόνια είναι ευλογία. Την βρίσκουν με τα Μνημόνια. Τα Μνημόνια είναι η μεγαλύτερη τους χαρά. Αυτό υπονοεί πολλά άλλα όπως «Deutschland uber alles» δηλαδή αποδοχή ή επιθυμία της γερμανικής κυριαρχίας. Ζήτω τα Μνημόνια! Ζήτω η Γερμανία! Είναι στάση της απόλυτης υποταγής και υπακοής.

Στη συνέχεια είναι οι υπομνημονιακοί, οι τρεις ευρωφύλακες και οι παρεμφερείς. Δεχόντουσαν την σύγκρουση εντός της ΕΕ με τους υποτιθέμενους εταίρους αλλά η έξοδος από την ΕΕ ή το ευρώ αποτελούσε κόκκινη γραμμή. Από πλευράς εκλογικού σώματος, αυτές οι δύο στάσεις των υπερμνημονιακών και των υπομνημονιακών, εκφράστηκαν με το ΝΑΙ που πήρε μόνο το 38%.

Στην τρίτη και στην τέταρτη κατηγορία είναι οι αντιμνημονιακοί. Εκφράστηκαν με το ΟΧΙ που πήρε το 61% της ψήφου. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι Συριζαίοι που αποχώρησαν όπως ο Βαρουφάκης, ο Λαφαζάνης, η Κωνσταντοπούλου. Στην τρίτη κατηγορία ανήκει ο Βαρουφάκης. Προτιμάει την παραμονή αλλά η έξοδος δεν είναι κόκκινη γραμμή. Μετά είναι ο Λαφαζάνης και ίσως η Κωνσταντοπούλου που όχι μόνο δεν είναι κόκκινη γραμμή αλλά και προτίμηση η έξοδος. Ίδια αντιμετώπιση έχουν το ΚΚΕ και η ΧΑ.

Επί της ευκαιρία να ασχοληθούμε με τον Βαρουφάκη που ήταν από τους πρωταγωνιστές ίσως και ο βασικός πρωταγωνιστής του Ιουλίου του 2015. Μας τα λέει μπερδεμένα. Τελευταία δηλώνει σούπερ ευρωπαϊστής λέγοντας βέβαια ότι δεν αποκλείει και την έξοδο. Αν έχουμε καταλάβει καλά, η θέση του τον Ιούλιο του 2015 ήταν να ακολουθηθεί η λαϊκή ετυμηγορία, κάτι που θα οδηγούσε στην έξοδο από την ΕΕ. Για αυτό ο ίδιος και άλλοι αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν λέμε ότι αυτό ήταν λάθος. Απλά μην μας το παίζει τόσο πολύ ευρωπαϊστής γιατί έρχεται σε αντίφαση με την στάση του τότε. Εκτός και αν μας πει ότι έχει αναθεωρήσει και αναγνωρίσει ότι έκανε κάποια λάθη.

Μάλλον προτιμάει μια διαφορετική ΕΕ όπως και οι περισσότεροι και για αυτό έφτιαξε και Ευρωπαϊκό κόμμα. Δεν μπορεί να είναι κανείς ευχαριστημένος με αυτή την ΕΕ, εκτός και αν είναι άνθρωπος των Γερμανών. Όπως φαίνεται δεν είναι στο χέρι κανενός να αλλάξει την ΕΕ. Το παιχνίδι το ελέγχουν οι Γερμανοί. Είναι μια κατάσταση «take it or leave it» η μάλλον καλύτερα «take it or leave»  δηλαδή ή συμμορφωνόμαστε με αυτό ακριβώς που θέλουν οι Γερμανοί ή φεύγουμε αναζητώντας άλλες συμμαχίες και συμμετοχές σε άλλα οικονομικά μπλοκ.

Οι τρεις ευρωφύλακες εμπόδισαν τον Ντ΄Αρτανιάν – Τσίπρα να εφαρμόσει την απόφαση του ελληνικού λαού και την δεύτερη εναλλακτική να πραγματοποιηθεί. Και οι τρεις είναι στην λαϊκή δεξιά και γαλλόφιλοι. Ο Καραμανλής είναι συνεχιστής της πολιτικής παράδοσης του γαλλόφιλου θείου του που έζησε στο Παρίσι τα χρόνια της δικτατορίας και επέστρεψε στην Ελλάδα με το αεροπλάνο του Ζισκάρ ντ’ Εσταίν. Έτσι είναι βασικά γαλλόφιλος από σπόντα, λόγω της οικογενειακής παράδοσης αλλά κλείνει και λίγο το μάτι προς Αμερική και Ρωσία. Σπούδασε στην Αμερική και λόγω λαϊκής δεξιάς συμπαθεί την ομόδοξη Ρωσία. Ο θείος Καραμανλής έφαγε δύο φορές την θέση του πρωθυπουργού από τον γερμανόφιλο Κανελλόπουλο με την υποστήριξη της Αμερικής.

Ο Καραμανλής όπως και η Μπακογιάννη παίζουν σε πολλά ταμπλό. Ο Καραμανλής ήταν στυλοβάτης της ΝΔ αλλά είχε υπόγειες σχέσεις με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Η θεία Ντόρα τάχθηκε υπέρ του Μεϊμαράκη λόγω γερμανογαλλικού μπλοκ αλλά υπόγεια υποστήριζε τον Κυριάκο του αμερικανοαγγλικού μπλοκ λόγω συγγένειας. Έμαθε το κόλπο και ο Καμμένος και το έπαιζε αντιμνημονιακός ενώ ήταν κρυφά υπομνημονιακός.

Ο Βουλγαράκης, αν και Ντοράκης, ήταν κολλητός του Καραμανλή. Τα ζευγάρια Καραμανλή και Βουλγαράκη έβγαιναν συχνά μαζί. Λίγο χάλασαν οι σχέσεις με το Βατοπέδι αλλά μετά έστρωσαν με την προοπτική της βέβαιης αθώωσης όλων των κατηγορούμενων. Φημολογείται ότι ο Βουλγαράκης εξασφάλισε χρηματοδότηση για τους ΑΝΕΛ. Ήταν μαζί με τον Καμμένο στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Ο Καμμένος τέλειωσε ελληνογαλλικό σχολείο και σπούδασε στην Γαλλία και στην Ελβετία. Έχει πάρει ένα μεγάλο παράσημο από τον Σαρκοζί. Είναι γαλλόφιλος μέχρι αηδίας αλλά έχει κάποιες σχέσεις με την βασιλική οικογένεια που λόγω διαμονής στην Αγγλία έγιναν αγγλόφιλοι. Ο Παυλόπουλος έχει σπουδάσει και διδάξει στην Σορβόννη. Και αυτός είναι γαλλόφιλος μέχρι αηδίας. Στην πολιτική τον παρέσυρε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και έκανε τα πρώτα του βήματα δίπλα του. Αργότερα, επί Έβερτ, έγινε εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος. Όταν ήρθε ο ανιψιός Καραμανλής στην ηγεσία του κόμματος, τον έκανε εξ απορρήτων σύμβουλο και λογογράφο του και στην συνέχεια υπερυπουργό. Καραμανλής και Παυλόπουλος έχουν πολύ στενές προσωπικές και πολιτικές σχέσεις. Ο Καμμένος ήταν το δικό τους παιδί που έγινε ο Δούρειος Ίππος των υπομνημονιακών στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο. Τώρα δεν ξέρουμε αν ήταν σχεδιασμένο εξ αρχής ή προέκυψε.

... προηγούμενο

Scroll to Top