OXI στο καθεστώς

ΟΧΙ στο Καθεστώς

video

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έπαιρναν ψηλά ποσοστά γιατί απευθύνονταν και κάλυπταν μεγάλα τμήματα του εκλογικού σώματος. Το ΠΑΣΟΚ κάλυπτε το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και η ΝΔ της χριστιανοδημοκρατίας η όπως αλλιώς θέλει να το ονομάσει κανείς. Πρέπει να κάνουμε διάκριση μεταξύ ιδεολογικού χώρου, εκλογικού σώματος και κόμματος. Μεγάλα ποσοστά ψηφοφόρων απέχουν από ακραίες τοποθετήσεις. Τα υπόλοιπα κόμματα είχαν πιο ακραίες τοποθετήσεις με εξαίρεση κάποια στο κέντρο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν πιο αριστερά από το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ ακόμη πιο αριστερά. ΛΑΟΣ και ΧΑ ήταν πιο δεξιά από τη ΝΔ σε πολλά θέματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα μικρό κόμμα που μόλις και μετά βίας έμπαινε στη Βουλή και βρέθηκε να είναι κυβέρνηση. Η ΧΑ έπαιρνε ποσοστά 0,2% και βρέθηκε να είναι τρίτο κόμμα. Πως συνέβησαν όλα αυτά;

Αρκετοί ψηφοφόροι συνειδητοποίησαν τη καταστροφή που προκάλεσαν τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα και στράφηκαν σε άλλες επιλογές. ΣΥΡΙΖΑ και ΧΑ ήταν έτοιμες καταστάσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι λιγότερο ακραίος από το ΚΚΕ. Υπήρξε και σπρώξιμο από διάφορα εγχώρια και ξένα κέντρα εξουσίας. Ο Τσίπρας πρέπει να είναι ο πιο τυχερός άνθρωπος στην Ελλάδα. Έγινε αρχηγός και αμέσως πρωθυπουργός χωρίς να έχει εκλεγεί ούτε καν βουλευτής. Στη θέση της ΧΑ θα μπορούσε να ήταν ο ΛΑΟΣ εάν δεν είχε συμμετάσχει στα Μνημόνια. Το γύρισε κάποια στιγμή αλλά ήταν αργά. Εκτός αυτού του έφυγαν σχεδόν όλοι οι βουλευτές και έμεινε ο Καρατζαφέρης μόνος του.

Καμμιά φορά συμβαίνει και ιδεολογική μετατόπιση εκλογικού σώματος αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση η μετατόπιση ήταν κομματική και προσωρινή. Ήταν πιο εύκολο να μετατοπισθούν αυτοι που βρίσκονταν πιο κοντά ιδεολογικά στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΧΑ. Η άνοδος της ΧΑ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι προσωρινά φαινόμενα. ΣΥΡΙΖΑ και ΧΑ θα έχουν διάρκεια μόνο εάν μετατοπισθούν ιδεολογικά. Οι ψηφοφόροι εξακολουθούν να βρίσκονται ιδεολογικά στους χώρους της σοσιολδημοκρατίας και της χριστιανοδημοκρατίας. Απλά δεν θέλουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τη κλεψιά τη κακοδιαχείριση τη κατασπατάληση και τη καταστροφή που έκαναν.

Άλλο κόμμα, άλλο ιδεολογικός χώρος και άλλο εκλογικό σώμα. Το εκλογικά σώματα της σοσιαλδημοκρατίας και της χριστιανοδημοκρατίας παραμένουν στον ίδιο εκλογικό χώρα αλλά δεν θέλουν τους καταστροφείς και τους εξολοθρευτές τους. Στη θέση της ΝΔ θα μπορούσε να υπάρχει ένα άλλο κόμμα με άλλα πρόσωπα. Το ίδιο και στη θέση του ΠΑΣΟΚ. Οι περισσότεροι ψηφοφόροι της σοσιαλδημοκρατίας και της χριστιανοδημοκρατίας δεν θέλουν ούτε τα κόμματα και ούτε τα πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Οι μόνοι που τους θέλουν είναι αυτοί που τα έτρωγαν μαζί τους και συνεχίζουν να τα τρώνε διάφοροι καθεστωτικοί βολεμένοι, καναλάρχες, προμηθευτές δημοσίου, μεγαλοδημοσιογράφοι. Εάν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αντικατασταθούν από άλλα κόμματα θα χάσουν τις διασυνδέσεις τους και θα σταματήσουν να είναι προνομιούχοι. Το πρόβλημα είναι ότι το κατεστημένο έχει ισχυροποιηθεί όλα αυτά τα 40 χρόνια με διάφορους τρόπους και πάντα σε βάρος του ελληνικού λαού.

Έχουν γεμίσει με δικούς τους όχι μόνο το Δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα. Έχουν κάνει πολύ πλούσιους δικούς τους επιχειρηματίες με τα χρήματα του ελληνικού λαού. Ελέγχουν τα ΜΜΕ πάλι έμμεσα με τα χρήματα του ελληνικού λαού. Για αυτό είναι αρκετά δύσκολο σε μια νέα προσπάθεια να καρποφορήσει. Έχει απέναντι της όλο το καθεστώς τους οικονομικούς μεγαλοπαράγοντες, τους καναλάρχες και τα περισσότερα ΜΜΕ.

Αυτοί δεν αγωνίζονται μόνο για να συνεχίσουν την λεηλασία των Ελλήνων αλλά και για να μείνουν έξω από τη φυλακή. Εάν επικρατήσουν νέα σχήματα στη κεντροδεξιά και την κεντροαριστερά στα οποία δεν θα έχουν διασυνδέσεις πολλοί από αυτούς θα βρεθούν στη φυλακή για τα καλά. Έτσι εμποδίζουν με κάθε τρόπο οποιαδήποτε προσπάθεια δεν σχετίζεται με αυτούς και αντίθετα εννοούν τους συστημικούς όπως πχ το Ποτάμι. Έτσι έχουμε μια τεράστια πολιτική ανωμαλία. Αρκετοί ψηφοφόροι υποστηρίζουν κόμματα όπως η ΧΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται σε άλλους ιδεολογικούς χώρους.

Ζητάνε μια καλύτερη εναλλακτική στους χώρους που ανέκαθεν βρίσκονταν δηλαδή στη σοσιαλδημοκρατία και τη χριστιανοδημοκρατία. Το καθεστώς ΝΔ – ΠΑΣΟΚ αντιστέκεται σθεναρά σε οποιαδήποτε πιθανότητα αντικατάστασης των κομμάτων στους αντίστοιχους χώρους. Έχουν τη στήριξη των ΜΜΕ των μεγαλοπαραγόντων, μεγάλου μέρους του κρατικού μηχανισμού κλπ. Ο Βαγγέλας Μεϊμαράκης συνήθιζε να λέει όταν ήταν αρχηγός της ΝΔ ότι στην Ευρώπη υπάρχουν κόμματα με διάρκεια μεγαλύτερη από ένα αιώνα. Είναι σωστό αλλά αυτά τα κόμματα δεν κατάκλεβαν, εξαπατούσαν, και κατέστρεψαν τους πολίτες των αντίστοιχων χωρών. Αυτά που γίνονταν στην Ελλάδα μόνο σε υποανάπτυκτες τριτοκοσμικές χώρες γινόντουσαν.

Διαφθορά κακοδιαχείριση και σπατάλη υπάρχει παντού. Στις αναπτυγμένες χώρες είναι η εξαίρεση ενώ στην Ελλάδα είναι ο κανόνας. Οι υποτιθέμενοι φιλοευρωπαίοι είναι οι πιο τριτοκοσμικοί όσον αφορά αυτά που έκαναν.   Οι ψηφοφόροι πέφτουν συνέχεια στη παγίδα της επιλογής του μικρότερου κακού. Έτσι πολλοί κεντροδεξιοί ψηφίζουν ΝΔ εάν και θα ήθελαν ένα άλλο κόμμα στη θέση της για να μην έρθει στην εξουσία οι ευρωκομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ξεχνάνε ότι αυτοί που ψηφίζουν μαζί με το ΠΑΣΟΚ τους κατάκλεψαν, τους εξαπάτησαν τους κατέστρεψαν, κατασπατάλησχαν τα χρήματα τους και κακοδιαχειρίστηκαν την εμπιστοσύνη που τους έδωσαν οι πολίτες βάζοντας τους στη διακυβέρνηση της χώρας.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έκαναν την Ελλάδα διεθνή περίγελο. Όλος ο κόσμος γελάει με τα χάλια μας. Ξεφτίλισαν όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και όλο τον ελληνισμό.  Δεν γελάνε όμως μόνο με τα χάλια μας. Γελάνε και με τη βλακεία μας που εξακολουθούμε να ψηφίζουμε αυτούς που κατέστρεψαν τη χώρα και μας εξολόθρεψαν.

Οι ξένοι σκέφτονται ότι είμαστε τελείως ζώα και υποανάπτυκτοι που δεν μπορούμε να διώξουμε με τις κλωτσιές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Σκέφτονται « αυτοί οι Έλληνες είναι τελείως ζώα, υποανάπτυκτοι ημιάγριοι, αουα. Ας τους πάρουμε τις καταθέσεις, τα σπίτια και τα σώβρακα. Αυτό τους αξίζει.

Scroll to Top