Όπως οι Εβραίοι

Όπως οι Εβραίοι

video

Οι Εβραίοι είναι παντοδύναμοι. Ποιο είναι το μυστικό της παντοδυναμίας τους. Το μυστικό τους είναι η αλληλοβοήθεια. Έχουν φτιάξει μια παγκόσμια κλίκα με βάση τη θρησκεία και όχι την εθνική καταγωγή και αλληλοϋποστηρίζονται. Είναι σαν να κάνουμε όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί μια παγκόσμια κλίκα και να αλληλοβοηθούμαστε. Δεν βοηθούνται μόνο μεταξύ τους αλλά έχουν επεκτείνει το κύκλο και σε όσους διάκεινται φιλικά προς αυτούς δηλαδή είναι φιλοεβραίοι. Εάν είμαστε και εμείς ξύπνιοι θα κάναμε το ίδιο.

Δεν έχω πρόβλημα με τους Εβραίους τους Άραβες και γενικά καμμία φυλή εκτός από αυτούς που έχουν εχθρική στάση προς τους Έλληνες και τον Ελληνισμό. Έχω πρόβλημα όμως όταν Έλληνες πολιτικοί παίρνουν εντολές από τον Παγκόμσιο Εβραίσμό. Έχω πρόβλημα εάν ο Παγκόσμιος Εβραϊσμός επεμβαίνει και μάλιστα με ύποπτους τρόπους στα εσωτερικά της Ελλάδας η καλύπτει και στηρίζει ομόθρησκους που έχουν αποδεδειγμένα εγκληματίσει. Για να το στηρίξω θα σας πω δύο παλιές προσωπικές ιστορίες για να δείξω ότι πραγματικά συμπαθώ τους Εβραίους και ότι ξέρω από πρώτο χέρι ότι αλληλουποστηρίζονται.

Στην Αμερική είχα σχέση Ισραηλινή και μάλιστα μόλις είχε έρθει από το Ισραήλ. Επίσης είχα σχέση με Αμερικανοεβραία και Αμερικάνα που ο πατέρας της ήταν Εβραίος. Και οι τρεις εμπειρίες μου άφησαν πολύ θετική εντύπωση.Δεν ντρέπομαι να το πω όπως ο Μητσοτάκης ντρέπεται να πει για τη γυναίκα του.

Ταλ λεγόταν η Ισραηλινή μόλις είχε απολυθεί από τον Ισραηλινό στρατό και μόλις είχε έρθει νόμιμα στις ΗΠΑ με προσωρινή βίζα. Μου έφερνε τα σάντουιτς τους ταμπουλεχ σε ένα club που δούλευα στο Los Angeles. Ήταν σοκ ευχάριστο. Ντρεπόμουνα λίγο γιατί οι άλλοι με κοίταζαν περίεργα και της είπα να το σταματήσει.  Έβλεπα από κοντά πόσο πολύ αλληλοβοηθούνται. Η δική μου σχέση δεν ήταν μακροχρόνια αλλά κράτησε αρκετά για να καταλάβω τι γίνεται. Εάν κανείς είναι παρατηρητικός δεν χρειάζεται και πολύ χρόνο για να καταλάβει.

Τα πηγαίναμε πολύ καλά. Σε γενικές γραμμές έχουν παραπλήσια νοοτροπία και μας συμπαθούν αλλά κοιτάζουν τα συμφέροντα τους. Η σχέση με τους Έλληνες είναι φιλική αλλά ανταγωνιστική. Θα έληγε η βίζα της μετά από 1-1,5 χρόνο και έψαχνε σοβαρή σχέση για γάμο ώστε να έλυνε και το πρόβλημα της βίζας.

Ειχα μια προσωρινή δουλειά του σε ένα κλαμπ με χαμηλό μισθό. Μου έλεγε μην ανησωχεις για δουλειά θα σου βρουμε πολύ καλύτερη από αυτή που έχεις. Της απαντούσα ότι έχω σπουδές μπροστά μου. Μου έλεγε ότι δεν είναι απαραίτητο γιατί θα με βοηθούσαν και έτσι.

Εγώ δεν ήμουνα ούτε 25 χρονών δεν είχα ολοκληρώσει τις σπουδές μου, ήθελα μια δεκαετία ακόμη να αλητέψω πριν δεσμευτώ και πάντα σκεφτόμουνα την επιστροφή στην Ελλάδα. Ενώ τα πηγαίναμε πολύ καλά,  άφησα την σχέση χωρίς να δώσω και πολλές εξηγήσεις γιατί ήμουνα σε άλλη φάση και δεν ήθελα να της τρώω το χρόνο αφού έψαχνε κάτι πιο σοβαρό. Τώρα βέβαια θα ήμουνα πολύ πλούσιος αντι για φτωχό που με κατάντησε το γαλαζοπράσινο καθεστώς.

Επίσης είχα μια φίλη σκέτο – όχι κάτι άλλο Αμερικάνα που είχε σχέση με ένα στενό συγγενή μου. Ακριβώς πριν είχε σχέση με ένα Ισραηλινό πετυχημένο επιχειρηματία, νέο σε ηλικία γύρω στα 30, εγκαταστημένο στην Αμερική. Είχε εργοστάσιο που έφτιαχνε ρούχα για μια γνωστή μάρκα, ίσως ήταν η guess αλλά δεν είμαι σίγουρος. Η δική της σχέση ήταν μακροχρόνια και μου έλεγε τι ακριβως γινόταν που επιβεβαίωνε τη δική μου εμπειρία. Ο Ισραηλινός επιχειρηματίας μέσα σε λίγα χρόνια πέτυχε επιχειρηματικά και φτιάχτηκε οικονομικά με την αμέριστη συμπαράσταση των άλλων Εβραίων. Το Ισραήλ η ο παγκόσμιος Εβραϊσμός μέχρι και χρήματα τους δίνει για να ξεκινήσουν επιχειρήσεις.     

Θα σας πως και άλλη μια ιστορία για να εξηγήσω γιατί διάκειμαι θετικά προς τους Εβραίους. Δούλευα σεκιουριτάς σε ένα υπεροπολυτελες συγκρότημα μεζονετών πάνω ακριβώς στη παραλία της Santa Monica. Εκεί έμενε και ένας διάσημος καθηγητής Management του UCLA (διόρθωση USC) Warren Benis. Αυτόν θυμάμαι το επώνυμο γιατί είχε γράψει βιβλία και ήταν γνωστός. Στο φυλάκιο στη είσοδο είχα ενα βιβλίο Management και διάβαζα γιατί παρακολουθούσα μαθήματα σε ένα κολλέγιο. Κανονικά απαγορεύεται αλλά πολλοί το έκαναν.

Έρχεται ο Bennis βλέπει το βιβλίο και λέει τι είναι αυτό. Ωχ τη έβαψα σκέφτηκα γιατί δεν ήξερα ποιος είναι απλά ότι ειναι ιδιοκτήτης μιας μεζονέτας. Του εξήγησα ότι είμαι φοιτητής και το έχω να ρίχνω μια ματιά χωρίς να παραμελώ τη δουλειά μου. Μου είπε ποιος είναι και κάθησε και μου μίλαγε αρκετή ώρα με ρώτησε αρκετά για τη ζωή μου μου είπε ότι ο χώρος της Διοίκησης επιχειρήσεων είναι πολύ καλός και εάν χρειαστώ κάτι να μη διστάσω να απευθυνθώ σε αυτόν.

Ήμουνα απλά ένας 20αρης ξένος φοιτητής που δούλευε σεκιουριτάς και κάθησε και μου μίλαγε αρκετή ώρα και έδειξε αρκετό ενδιαφέρον χωρίς να έχει κανένα όφελος από εμένα.

Ρε φίλε τι μας νοιάζει τώρα για τις γκόμενες σου και τη ζωή σου θα σκεφτούν αρκετοί. Τα αναφέρω σαν παραδείγματα για να δείξω γιατί διάκειμαι φιλικά προς τους Ισραηλινούς και τους Εβραίους.  Διάκειμαι όμως και φιλικά προς τους Άραβες και τους Μουσουλμάνους. Έκανα παρέα με Πέρσες και κάποιο διάστημα έμενα με ένα Σύριο. Συνηθίζεται στην Αμερική ιδιαίτερα μεταξύ των νέων η συγκατοίκηση για να έρχεται το ενοίκιο πιο φτηνά. Και αυτή η εμπειρία ήταν θετική σε γενικές γραμμές και δεν έχω κάποιο σοβαρό παράπονο εκτός του ότι ήταν λίγο νευρικός. Γενικά διάκειμαι φιλικά προς όλους.

Δεν έχω πρόβλημα με τους Εβραίους, τους Άραβες η οποιοδήποτε λαό αρκεί να μην έχουν εχθρική στάση προς την Ελλάδα και τον Ελληνισμό. Για αυτό είπα κάποιες προσωπικές ιστορίες.  Εάν όμως ο παγκόσμιος εβραϊσμός υποστηρίζει τους καταστροφείς της χώρας και θέλει να φέρει στην εξουσία τον Μητσοτάκη εκεί έχω πρόβλημα.

Ούτε σχέσεις έχω με τον παγκόσμιο εβραϊσμό όπως πολλοί Έλληνες πολιτικοί και ούτε εργάζομαι για τα συμφέροντα τα ισραηλινά αλλά τα ελληνικά. Σχέσεις έχω με τον Παγκόσμιο Ελληνισμό και ιδιαίτερη την ομογένεια της Αμερικής.

Καταλάβετε το. Οι μόνοι φίλοι που έχουμε είναι 1) οι ομογενείς και 2) οι φιλέλληνες. Οι ομογενείς όπως το λέει και η λέξη είναι όμοιο γένος δηλαδή είναι Έλληνες. Οι φιλέλληνες όπως το λέει και η λέξη είναι φίλοι των Ελλήνων. Οι φιλέλληνες είναι πάρα πολλοί όπως είναι πολλοί και οι ανθέλληνες.

Στις ΗΠΑ υπάρχουν πάρα πολλοί φιλέλληνες για διάφορους λόγους. Άλλοι εκτιμούν το αρχαιοελληνικό πνεύμα, άλλοι έχουν έρθει στην Ελλάδα για διακοπές και έχουν περάσει πολύ ωραία, άλλοι συναναστράφηκαν με Ελληνοαμερικάνους στις Ηπα.  Ξέρω ότι το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες χώρες όπως Αυστραλία, Καναδάς, Αγγλία, Σουηδία, Γερμανία, Γαλλία κλπ.  

Οι διάφορες χώρες μπορεί να είναι φιλικές ανάλογα με την περίπτωση. Μπορεί να υπάρχουν κοινά συμφέροντα η αντιπαλότητα. Δηλώνω φιλοαμερικάνος, έχω γεννηθεί στο Οχάιο των  Ηπα και έχω ζήσει αρκετά χρόνια στη Καλιφόρνια και λίγο στη Νέα Υόρκη . Θεωρώ ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν δείξει πάντοτε φιλική στάση προς την Ελλάδα το έχει παραδεχτεί και πρόεδρος τους ο Μπιλ Κλίντον που μας ζήτησε συγγνώνη. Επειδή είμαι φιλοαμερικάνος δεν σημαίνει ότι θα υποστηρίξω τον κάθε φλώρο, απατεώνα η άχρηστο που υποστηρίζει η Αμερική. 

Scroll to Top