Ότι δεν έγινε το ’15

Ότι δεν έγινε το ‘15

AUDIO

Το καλοκαίρι του 2015, διάφοροι ψεύτες προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι η έξοδος από την ΕΕ είναι κάτι αντίστοιχο με το τέλος του κόσμου. Υπάρχουν πάνω από 180 χώρες στον κόσμο και μόνο 28 είναι στην ΕΕ. Οι υπόλοιπες είναι τελειωμένες; Όχι βέβαια. Κάποιοι από τους ψεύτες έλεγαν ότι οι υπόλοιπες είναι φτωχές. Και αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα. Αν ρίξουμε μια ματιά στις πιο πλούσιες χώρες του κόσμου, οι περισσότερες είναι εκτός ΕΕ. Στις δέκα πιο πλούσιες χώρες του κόσμου, μόνο δύο είναι στην ΕΕ, το Λουξεμβούργο και η Ιρλανδία. Οι υπόλοιπες είναι εκτός.

Αυτά που έλεγαν το καλοκαίρι του 2015 ότι εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η καταστροφή, είναι ελεεινά ψέματα. Αυτοί που τα έλεγαν θα πρέπει να καταδικαστούν γιατί παραπλανούσαν τον ελληνικό λαό. Είναι γνωστοί αυτοί που τα έλεγαν. Είναι όλα καταγεγραμμένα. Εντός αυτής της ΕΕ και της Ευρωζώνης είναι η καταστροφή, όχι το αντίθετο. Μιλάει η πραγματικότητα από μόνη της. Αυτός ήταν ο πραγματικός φόβος τους ότι δηλαδή η Ελλάδα εκτός ΕΕ θα ευημερούσε και θα είχε αρνητική επίδραση στην πορεία της ΕΕ.

Παρόλα τα ψέματα τους, ο ελληνικός λαός ψήφισε στην συντριπτική πλειοψηφία του ΟΧΙ, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι αυτό μπορεί να σημαίνει έξοδο από την ΕΕ. Εμείς ως ΔΕΚΑ δεν είχαμε πάρει επίσημα θέση στο Δημοψήφισμα του 2015 αλλά οι περισσότεροι φίλοι μας ήταν υπέρ του ΟΧΙ.  «Ανεχτήκαμε» την αλλαγή της λαϊκής ετυμηγορίας γιατί μια άτακτη έξοδος από την ΕΕ θα δημιουργούσε πραγματικά προβλήματα. Το «ανεχτήκαμε» αλλά δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ. Δεν το «ανεχτήκαμε» για να ακολουθηθεί ο ίδιος δρόμος της καταστροφής.

Δεν ήταν η έξοδος που θα δημιουργούσε τα προβλήματα αλλά το γεγονός ότι δεν ήταν σχεδιασμένη. Είναι αλήθεια ότι όσο καλά και να σχεδιαστεί η έξοδος, για ένα μικρό διάστημα θα υπάρχουν προβλήματα. Όμως σε βάθος χρόνου, τα πράγματα θα είναι πολύ πιο καλύτερα, από ότι είναι μέσα σε αυτή την ΕΕ και σε αυτή την ευρωζώνη. Κάτι ήξεραν η Νορβηγοί και οι Ελβετοί που έμειναν εκτός. Για αυτό είναι μέσα στις δέκα πιο πλούσιες χώρες του κόσμου. Να σημειώσουμε ότι και οι δύο είναι μικρότερες χώρες από την Ελλάδα πληθυσμιακά. Η Νορβηγία μάλιστα έχει το μισό πληθυσμό από την Ελλάδα.  

Το καλοκαίρι του 2015 δεν υπήρχε ευνοϊκό παγκόσμιο περιβάλλον. Δεν βρέθηκε στήριξη από πουθενά. Ο Ομπάμα ήταν ένθερμος υποστηρικτής της ΕΕ. Η Βρετανία ήταν εντός. Πιστεύαμε ότι οι παγκόσμιες συνθήκες θα αλλάξουν και επιβεβαιωθήκαμε. Τότε δεν ήταν καλή στιγμή, τώρα είναι. Η δεύτερη οικονομική δύναμη της Ευρώπης κατά πάσα πιθανότητα θα βγει από την ΕΕ. Στην Ιταλία έχουν δημιουργηθεί σοβαρά οικονομικά προβλήματα και μια έξοδος θα βοηθούσε. Με τον Τραμπ μπορεί να διαφωνεί κανείς σε πολλά ιδεολογικά. Μπορεί να μην του αρέσει το στυλ του ή ο χαρακτήρας του. Δεν παύει να είναι πρόεδρος της υπερδύναμης και αδιάφορος έως ελαφρά αρνητικός προς την ΕΕ. 

Ο Καραμανλής είχε πει πριν το δημοψήφισμα ότι πρέπει να μείνουμε στην ΕΕ για λόγους εθνικής ασφαλείας. Κατ’ αρχάς είναι ένα πολύ μικρό μέρος της αλήθειας. Δεν είπε όλη την αλήθεια δηλαδή ότι οδηγηθήκαμε στην οικονομική καταστροφή και στην υποδούλωση. Σαφέστατα υπάρχουν προβλήματα εθνικής ασφαλείας από την Τουρκία. Οι υπόλοιπες χώρες της περιοχής δεν μπορούν να μας βλάψουν. Η τουρκική απειλή όμως είναι διογκωμένη. Πέρα από παραβιάσεις και απαιτήσεις, πότε μας επιτέθηκε η Τουρκία; Επιτέθηκε στην Κύπρο αλλά μην ξεχνάμε ότι εμείς τους δώσαμε το δικαίωμα. Η συμμετοχή της Ελλάδας και της Κύπρου στην ΕΕ δεν έδωσε κάποια λύση στο Κυπριακό.

Το τίμημα είναι πολύ βαρύ για την εθνική ασφάλεια. Και υποδουλωθήκαμε και εξαθλιωθήκαμε. Αντί να υποδουλωθούμε στους Τούρκους, υποδουλωθήκαμε στους Γερμανούς. Είναι πιο ελαφριάς μορφής υποδούλωση αλλά δεν παύει να είναι. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να φροντίσουμε για την εθνική ασφάλεια, χωρίς να πληρώνουμε ένα τόσο βαρύ τίμημα.   

Έχουμε γράφει και πει πολλά για τον CINEA (Συνασπισμό Ανεξάρτητων Εθνών για Οικονομική Πρόοδο). Η Ελλάδα μπορεί να γίνει μια από τις πιο πλούσιες χώρες του κόσμου, αν η έδρα του οικονομικού μπλοκ έρθει στην Αθήνα. Ακόμα και να μην κερδίσουμε την έδρα, θα έχουμε πολλά οφέλη με κυριότερο την ανεξαρτησία και την ελευθερία να λύσουμε μόνοι μας τα προβλήματα μας.  Φοβόμαστε ότι οι ευρωφανατικοί θα σαμποτάρουν αυτήν την τεράστια ευκαιρία που έχει η χώρα.

 

Scroll to Top