Παγκόσμια Κωμωδία

Παγκόσμια Κωμωδία

video

Ένας Έλληνας, ένας Άγγλος και ένας Γάλλος πετάνε με αεροπλάνο. Μόλις περάσαμε πάνω από την Αγγλία λέει ο Άγγλος. Έβγαλα το χέρι μου και ακούμπησα το Big Ben. Μετά από λίγο λέει ο Γάλλος. Μόλις περάσαμε πάνω από την Γαλλία. Έβγαλα το χέρι μου και ακούμπησα το Πύργο του Άιφελ. Δεν περνάει πολύ ώρα και λέει και ο Έλληνας. Μόλις περάσαμε πάνω από την Ελλάδα. Έβγαλα το χέρι μου και μου κλέψανε το ρολόι. Έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν ανέκδοτα με Έλληνες σε όλο το κόσμο. Πως βγάζουμε εμείς για τους Πόντιους και τους Αλβανούς και οι Γάλλοι για τους Βέλγους. Έτσι βγάζει ανέκδοτα η παγκόσμια κοινότητα για τους Έλληνες.

Οι Αρχαίοι ημών πρόγονοι προσέφεραν στο κόσμο στους τομείς της φιλοφοσίας, των τεχνών, των γραμμάτων, των επιστημών. Οι Νεοελληνες προσέφεραν στη σύγχρονη κωμωδία. Η Ελλάδα είναι μια παγκόσμια κωμωδία. Είμαστε για πολλά γέλια η για πολλά κλάματα. Όλος ο πλανήτης γελάει μαζί μας.Προσφέρουμε δωρεάν αναψυχή στη παγκόσμια κοινότητα.

Συνεχίζουμε να ψηφίζουμε αυτούς που μας εξαπάτησαν, μας έκλεψαν, έκαναν κάκιστη διαχείριση, κατέστρεψαν την οικονομία, χρεοκόπησαν τη χώρα χώρα, μας εξαθλίωσαν. Εννοώ κυρίως τη ΝΔ και μετά το ΠΑΣΟΚ γιατί η πρώτη παραμένει κόμα εξουσίας ενώ το δεύτερο πλέον παίρνει μικρά ποσοστά. Μαζεύονται σε όλο το κόσμο σε παρέες και πίνουν, τρώνε και λένε. «Ρε σεις ξέρετε τι έκαναν οι χαζο-Έλληνες. Πήγαν και ψήφισαν αυτούς που τους κατάκλεψαν, τους εξαπατούσαν, τους κατέστρεψαν, τους χρεοκόπησαν και τους εξαθλίωσαν». Και ξεκαρδίζονται όλοι στα γέλια, από τους Αλβανούς και τους Σκοπιανούς που είναι δίπλα, μέχρι τους Φιλλιπινέζους και τους Χαβανέζους που είναι στην άλλη άκρη του κόσμου.

Σε άλλες παρέες λένε. «Στην Ελλάδα τους έχουν κατακλέψει και δεν έχει ανοίξει ρουθούνι».  Και γελάνε με τις ώρες. Έκλεβαν όχι μόνο υπουργοί αλλά όλος ο κομματικός μηχανισμός, σε Δήμους, Περιφέρειες, ΜΚΟ, οργανισμός, ΙΚΑ, Πολεοδομίες, Δασαρχεία, Εφορίες… Παντού…. Βρήκαν μόνο έναν, το Τσοχατζόπουλο και τον έβαλαν στη φυλακή για όλους.

Θα μου πεις απόδειξε το. Τα λέμε στα Ντοκουμέντα από όπου προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις. Αυτά που λέμε είναι η κορυφή του παγόβουνου. Εάν είχαμε ανακριτική, εισαγγελική, δικαστική και αστυνομική αρμοδιότητα θα αποδεικνύαμε πολλά. Μπορούμε να καλέσουμε σε απολογία, να κάνουμε έφοδο και να κατάσχουμε αποδεικτικό υλικό, να διατάξουμε παρακουλουθήσεις, να προσφέρουμε ειδική μεταχείριση σε αντάλλαγμα για συνεργασία; Πως να το αποδείξουμε αφού δεν έχουμε τέτοιες δυνατότητες; Δεν είναι δική μας δουλειά η απόδειξη αλλά άλλων.

Μας δίνει η Λαγκάρντ στο πιάτο τη λίστα και εδώ και πολλά χρόνια δεν γίνεται τίποτα. Εκεί μέσα είναι τριών ειδών κεφάλαια: 1) νόμιμα 2) από φοροδιαφυγή 2) από όλα τα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης. Έρχονται καπάκι και η Λίστα Μπόργιανς και τα Panama Papers και πάλι τίποτα. Αθώοι όλοι οι ένοχοι!

Δεν χρειάζεται καν να πάμε τόσο μακριά. Κάτι πολύ πιο απλό που προβλέπεται αλλά δεν εφαρμόζεται είναι το πόθεν έσχες. Στη λίστα Λαγκάρντ και στο Panama Papers είναι κυρίως τα κρυφά. Πέρα από αυτά είναι και τα φανερά που τα δηλώνουν. Το έσχες εφαρμόζεται αλλά όχι το πόθεν. Είχε βγει για δύο αρχηγούς κομμάτων της Βουλής ότι είχαν 38 και 12 εκατομμύρια αντίστοιχα. Πολλοί πολιτικοί δηλώνουν 50 και 60 ακίνητα.

Έλα εδώ ρε λαμόγιο που τα βρήκες; Τα κέρδισα στο Χρηματιστήριο! Ορίστε η απάντηση για το ποιοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου και από που θα πρέπει να αρχίσει να ξετυλίγεται το νήμα. Κέρδισα το λαχείο και ορίστε η απόδειξη! Εντάξει τότε δεν είσαι λαμόγιο! Τα είχε ο πατέρας μου και ορίστε η απόδειξη. Εντάξει τότε δεν είσαι λαμόγιο αλλά μπορεί να ήταν ο πατέρας σου λαμόγιο.

Στην Ρουμανία ξεσηκώθηκαν κατά της διαφθοράς. Στην Ουκρανία χρησιμοποίησαν drones για να εκτιμήσουν την αξία της βίλας κάποιας δικαστικού. Τους θεωρούμε λανθασμένα πιο υποανάπτυκτους αλλά όπως φαίνεται είναι πιο αναπτυγμένοι από εμάς.

Εδώ έχουμε τα σχοιχεία μπροστά στα μάτια μας και δεν τα χρησιμοποιούμε.

Η δραστηριότητα της Siemens είναι γνωστή. «Λάδωνε» όχι μόνο υπουργούς και διευθυντικά στελέχη αλλά ακόμη και μεσαία στελέχη και συνδικαλιστές.

Δίπλα με το Χριστοφοράκο και το Σέκερη έμενε στην Κηφισιά ο Μητσοτάκης και δίπλα με το Χριστοφοράκο και τον Δενδρινό στη Τήνο. Σέκερης και Δενδρινός ήταν υπεύθυνοι για τις δύο μεγάλες συμβάσεις της Siemens. Η γυναίκα του Μητσοτάκη «κολλητή» και υφισταμένη της γυναίκας του Δενδρινού. Η λογική τι λέει για το Μητσοτάκη με τον οποίο ήταν «κολλητάρια»;

Γελάνε που τα κόμματα μας, με βασικό τη ΝΔ και μετά το ΠΑΣΟΚ, είναι πριγκιπάτα, γεμάτα τζάκια, πλουσιόπαιδα και Κολεγιόπαιδα. Λένε « αυτοί οι χαζο-Έλληνες έκαναν δημοψήφισμα και έδιωξαν τη Βασιλεία και του πρίγκιπες και μετά έφεραν ψευτοπρίγκιπες όπως ο Μητσοτάκης και ο Βαρβιτσιώτης». Και γελάνε με τις ώρες σε όλες τις άκρες του κόσμου ακόμη και οι Εσκιμώοι μέσα στα Igloo και οι Ζουλού στις καλύβες.

Μιας και μιλάμε για δημοψηφίσματα και με το τελευταίο Δημοψήφισμα πέφτει πολύ γέλιο. «Βάλανε τους χαζο-Έλληνες να ψηφίσουν σε δημοψήφισμα και μετά έκαναν το αντίθετο από αυτό που έβγαλε το δημοψήφισμα». Και πέφτει γέλιο μέχρι δακρύων.

«Ένας Έλληνας περιπλανιέται στη ζούγκλα. Κάποια στιγμή τον αρπάζει ένας κροκόδειλος και ενώ τον έχει καταπιεί μέχρι το λαιμό, ο Έλληνας φωνάζει. «Βοήθεια…είμαι Έλληνας». Το βλέπει ένας ιθαγενής και λέει «Έλληνας αλλά με sleeping bag Lacoste». Πολλά τέτοια θα αρχίσουν να κυκλοφορούν σε όλο το κόσμο και φταίμε εμείς με αυτά που κάνουμε. 

error: Content is protected !!
Scroll to Top