Παράνομη η κυβέρνηση

Παράνομη η κυβέρνηση

Η συμπεριφορά του πατέρα αρνητή Γιάννη Σαριανίδη (φωτογραφία) έχει κάποια βάση αλλά δεν είναι απόλυτα ακριβής. Αρνήθηκε να κάνει το παιδί του self test για να μπει στο σχολείο. Επέδωσε στην διευθύντρια πρόστιμο. Δεν αναγνώρισε τις δικαστικές εξουσίες και ανακάλεσε τους εκπροσώπους δηλαδή τους βουλευτές. Η ομάδα ή οργάνωση «Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς» έχει επίσης ανακαλέσει τους βουλευτές.

Έχει μάλιστα κοινοποιήσει το έγγραφο σε διάφορους. Δεν γνωρίζω αν ο συγκεκριμένος πατέρας σχετίζεται με την ομάδα αυτή. Υφίστανται και άλλες ομάδες/οργανώσεις με σχετικές απόψεις. Υπήρχε πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ανάκληση βουλευτή, αν το ζητήσει το 30% της εκλογικής περιφέρειας. Κατ’ αρχάς όλες οι εξουσίες ανήκουν στους πολίτες δηλαδή στον λαό, νομοθετική, δικαστική, εκτελεστική.

Ο λαός τις παραχωρεί και μπορεί να τις ανακαλέσει. Ο κάθε πολίτης έχει νομοθετική, δικαστική και εκτελεστική εξουσία. Την έχουν και οι βουλευτές, δικαστές, κυβερνητικοί αλλά μόνο επειδή εκτός από την ιδιότητα τους είναι και πολίτες. Βουλευτές, δικαστές και κυβερνητικοί έχουν την εξουσία που τους παραχωρεί ο λαός, για όσο την παραχωρεί. Ερώτημα είναι αν ο καθένας ξεχωριστά ή μία ομάδα μπορεί να ανακαλέσει τις εξουσίες. Κατά μία άποψη μπορούν να το κάνουν, αν θέσουν εαυτούς εκτός συνόλου.

Με αυτή την άποψη δεν συμφωνούν όλοι. Όμως σίγουρα συνολικά οι πολίτες μπορούν να ανακαλέσουν μία, δύο ή όλες τις εξουσίες, γιατί στους πολίτες ανήκουν. Η εφαρμογή των νόμων είναι θέμα δικαστηρίων, όσο έχουν την εξουσία που τους παραχωρούν οι πολίτες. Η θέσπιση των νόμων όμως είναι πολιτικό ζήτημα. Οι νόμοι όπως και το Σύνταγμα δεν προέρχονται από μία ανώτερη δύναμη αλλά ψηφίζονται από την Βουλή που είναι το νομοθετικό σώμα. Πρέπει να εκφράζουν την λαϊκή βούληση.

Νόμος και άρθρο του Συντάγματος πρέπει να είναι η λαϊκή βούληση. Οι νομομαθείς αναλαμβάνουν να εκφράσουν την λαϊκή βούληση με σωστό νομικό τρόπο. Η λαϊκή βούληση υποστηρίζει πως ο λαός μπορεί να ανακαλέσει όλες τις εξουσίες αφού του ανήκουν. Επομένως θα έπρεπε να εκφράζεται ρητά στο Σύνταγμα και στους νόμους. Η λαϊκή βούληση είναι πάνω από το Σύνταγμα και τους νόμους γιατί στον λαό ανήκουν όλες οι εξουσίες. Το Σύνταγμα και οι νόμοι είναι προϊόν της νομοθετικής διαδικασίας που παραχωρεί ο λαός στους βουλευτές.

Όμως την ίδια την νομοθετική εξουσία την έχει ο λαός και υπερτερεί του Συντάγματος και των νόμων. Διότι η νομοθετική εξουσία των βουλευτών είναι παραχωρημένη από τον λαό ενώ του λαού είναι η γνήσια, η original. Στο Σύνταγμα είναι λίγο μπερδεμένο το θέμα της ανάκλησης όπως και πολλά άλλα και χρειάζεται διόρθωση και εναρμόνιση με την λαϊκή βούληση. Η ανάκληση των εξουσιών προκύπτει έμμεσα και όχι άμεσα καθώς το Σύνταγμα αναγνωρίζει πως όλες οι εξουσίες ανήκουν στον λαό.

Αφού ανήκουν στον λαό, μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να τις ανακαλέσει. Αυτό που είναι δικό σου, το κάνεις ό,τι θέλεις. Το ερώτημα είναι πόσες υπογραφές χρειάζονται για να ανακληθούν μία, δύο ή όλες οι εξουσίες. Η λογική και επικρατέστερη άποψη μεταξύ των πολιτών είναι πως χρειάζονται τόσες όσες έδιναν αυτοδυναμία στις προηγούμενες εκλογές. Δηλαδή με περίπου δύο εκατομμύρια υπογραφές μπορούν να ανακληθούν μία, δύο ή όλες οι εξουσίες.

Βέβαια αυτό δεν εκφράζεται ρητά στο Σύνταγμα ή σε κάποιο νόμο αλλά προκύπτει λογικά. Με περίπου δύο εκατομμύρια ψήφους, ένα κόμμα αποκτά αυτοδυναμία δηλαδή 151 βουλευτές. Ψηφίζει νόμους και μπορεί και κάνει ότι θέλει. Άρα τόσες υπογραφές δίνουν σε ένα τμήμα των ψηφοφόρων αυτοδυναμία και μπορούν να ανακαλέσουν όποια εξουσία θέλουν.

Εκτός του ότι προκύπτει λογικά είναι και η λαϊκή βούληση. Όταν δεν εκφράζεται η λαϊκή βούληση είναι παράλειψη και λάθος του πολιτικού συστήματος και πρέπει να διορθωθεί, αν όχι από τους πολιτικούς που δεν θα σπεύσουν να το κάνουν, από τους πολίτες που έχουν όλες τις εξουσίες. Η νομοθετική εξουσία των πολιτών είναι πάνω από το Σύνταγμα και τους νόμους. Η εκτελεστική εξουσία των πολιτών είναι πάνω από των κυβερνητικών και η δικαστική πάνω από των δικαστών.   

Ας πούμε ότι μαζεύονται περίπου δύο εκατομμύρια υπογραφές ψηφοφόρων. Δεν είναι το ακριβές νούμερο, ίσως είναι λίγο παραπάνω. Το στέλνουν στην Βουλή, στην Πρόεδρο και στον Πρωθυπουργό και αυτοί αρνούνται να παραδώσουν την εξουσία στον λαό που του ανήκει. Μετά υπάρχουν και άλλες περαιτέρω ενέργειες που μπορούν να γίνουν. Δεν χρειάζεται να τις εξηγήσουμε σε αυτή την φάση γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο να συμμορφωθούν με την λαϊκή απόφαση.

Επομένως τα έγγραφα που καταθέτουν οι «Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς» και άλλες ομάδες ή οργανώσεις μπορούν να έχουν ισχύ α) αν θέσουν εαυτό εκτός συνόλου β) αν μαζέψουν ισάριθμες υπογραφές με ψήφους αυτοδυναμίας. Το πρώτο αμφισβητείται από κάποιους αλλά το δεύτερο είναι αδιαμφισβήτητο από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που όπως είπα έχουν όλες τις εξουσίες. Τέλος να προσθέσω πως η σημερινή κυβέρνηση είναι παράνομη και αντισυνταγματική όπως και οι περισσότερες τουλάχιστον από το ’96.

Επομένως πρέπει να ανακληθεί από τους πολίτες που έχουν την εκτελεστική εξουσία. Τα αποτελέσματα των εκλογών ήταν προϊόν μιας συνωμοσίας που απέβλεπε στο να αφαιρέσει την εξουσία από τον λαό μία μικρή μειοψηφία, κάτι που είναι παράνομο και αντισυνταγματικό. Η συνωμοσία κατά του ελληνικού λαού θα αποδειχθεί περίτρανα μόλις ο ελληνικός λαός ανακτήσει την εξουσία που του αφαίρεσε η ύπουλη, συνωμοτική, ψευτοελίτ. Αυτονόητο είναι πως τίποτα δεν θα γίνει όσο διατηρεί την εξουσία η ψευτοελίτ. Δεν πρόκειται να στραφούν κατά του εαυτού τους.

Στάθης 

 

Scroll to Top