Pax Trumpiana

Pax Trumpiana

Αποδείχθηκε πέρα από κάθε αμφιβολία ότι ο Τραμπ κέρδισε τις εκλογές του Νοεμβρίου 2020. Επομένως κανονικά θα πρέπει να ορκιστεί μέσα στον Απρίλιο του 2021. Αν όμως συμβεί αυτό, θα επαληθευτεί σε όλο τον πλανήτη ότι υπήρξε εκτεταμένη νοθεία από την πλευρά του Μπάιντεν και των Δημοκρατικών, με την βοήθεια της Νέας Τάξης. Αυτό θα είναι ένα μεγάλο πλήγμα για το αμερικανικό πολιτικό σύστημα και για την εικόνα των ΗΠΑ παγκοσμίως.

Υπάρχει και μία άλλη πρόταση που ενδεχομένως θα ακολουθηθεί. Να αφήσουν το ζήτημα της νοθείας ασαφές. Οι μεν θα λένε ότι έγινε και οι δε θα το αρνούνται. Ο Μπάιντεν θα κυβερνήσει υπό επιτήρηση αυτή την τετραετία και θα προετοιμάσει την κατάσταση για όταν θα αναλάβει ο Τραμπ ή ο διάδοχος του. Θα κάνει δηλαδή ο Μπάιντεν την «βρωμοδουλειά» που δεν θέλει να κάνει ο Τραμπ.

Του Τραμπ, του χρωστάνε μία τετραετία και πρέπει να του την εξοφλήσουν. Υπάρχει επίσης πρόταση για 1+1 δηλαδή 1 που το χρωστάνε και 1 πρόστιμο γιατί έκαναν εκτεταμένη νοθεία στις εκλογές του Νοεμβρίου 2020. Αν δεν ορκιστεί ο Τραμπ τον Απρίλιο του 2021, σημαίνει ότι υπάρχει συμφωνία για τουλάχιστον μία τετραετία, ίσως και δύο. Τι θα γίνει αν δεν κρατήσουν την συμφωνία; Υποτίθεται ότι ο Τραμπ έχει κάποιες εξασφαλίσεις.

Να το πάρουμε κι αλλιώς. Οι ενδείξεις είναι πως τα «βρήκανε» με τον Τεντ Κρουζ. Τον υποστήριξε στην προσπάθεια του να δικαιωθεί που του «έκλεψαν» την νίκη. Επίσης υποστήριξε τον τοίχο που φτιάχνει ο Τραμπ στα σύνορα με το Μεξικό. Ο Κρουζ δεν είναι κάποιος τυχαίος. Ήταν δεύτερος στις προκριματικές των Ρεπουμπλικάνων το 2016. Επίσης έχει καλύτερες σχέσεις με το πολιτικό σύστημα. Μαζί με τον Τραμπ συγκέντρωσαν το 75%.

Με δεδομένο αυτό και το γεγονός ότι ο Τραμπ στην πραγματικότητα κέρδισε τις εκλογές του 2020, μόνο με νοθεία θα μπορέσουν να κερδίσουν οι Δημοκρατικοί το 2024. Δεν θα την πάθει δεύτερη φορά ο Τραμπ. Αν δεν του την δώσουν την τετραετία που του χρωστάνε, θα γίνει εμφύλιος στις ΗΠΑ. Θα επικρατήσουν οι υποστηρικτές του Τραμπ που οπλοφορούν. Ο στρατός και η αστυνομία θα κρατήσουν ουδέτερη στάση, αν όχι υπέρ του Τραμπ.

Υπάρχουν πολλά σενάρια. Ένα είναι Πρόεδρος Τραμπ και Αντιπρόεδρος Κρουζ. Άλλο είναι Πρόεδρος Κρουζ και Αντιπρόεδρος Τραμπ τζούνιορ, με την καθοδήγηση και υποστήριξη του Τραμπ. Επίσης ο Πομπέο παίζει για τις θέσεις Προέδρου ή Αντιπροέδρου. Βέβαια μπορεί να παρουσιαστεί και κάποιο άλλο πρόσωπο για μία από τις δύο θέσεις.

Είτε με το καλό είτε με το άγριο, ο Τραμπ ή ο διάδοχος που θα ορίσει, θα ξεκινήσει μια εποχή Pax Trumpiana που θα κρατήσει πολλές δεκαετίες. Θα υπάρχει παγκόσμια σχετική ειρήνη και σχετική ευημερία δηλαδή οικονομική ανάπτυξη. Θα βασιστεί σε μια εναλλακτική παγκοσμιοποίηση καθώς η ακραία παγκοσμιοποίηση των τελευταίων δεκαετιών έφερε τον κόσμο άνω κάτω.

Ο Τραμπ μαζί με τον Τζόνσον σηματοδότησαν το τέλος της καταστροφικής παγκοσμιοποίησης. Στη θέση της θα φέρουν μια ευκολότερη και ηπιότερη παγκοσμιοποίηση. Μπορεί η προσέγγιση του Τραμπ να ήταν λίγο άγαρμπη γιατί ήταν περισσότερο Νεοϋορκέζος κατασκευαστής και λιγότερο πολιτικός. Πολλοί Νεοϋορκέζοι έχουν «τσαμπουκά». Με τον καιρό η συμπεριφορά του γίνεται πιο εκλεπτυσμένη και οι θέσεις του περισσότερο μελετημένες.

Αυτό που έγινε ήταν μία ανατροπή. Οι ανατροπές δεν είναι στρωτές αλλά πολύ απότομες. Τα πράγματα όμως στρώνουν σε βάθος χρόνου. Έπρεπε κάποιοι να σταματήσουν την καταστροφική παγκοσμιοποίηση. Αυτοί ήταν ο Τραμπ και ο Τζόνσον. Έβαλαν και άλλοι το χέρι τους όπως ο Κάμερον που ξεκίνησε το δημοψήφισμα για το Brexit και ο Φάρατζ που πίεζε τους Συντηρητικούς. Ο Κάμερον μπορεί να το έκανε κατά λάθος αλλά η συνεισφορά του είναι σημαντική. Χωρίς τον Κάμερον δεν θα υπήρχε Brexit, τουλάχιστον σε αυτή την περίοδο.

Όμως όλα ξεκινούν από την αντίθεση των λαών στην ακραία καταστροφική παγκοσμιοποίηση. Αν δεν ήταν Βρετανοί ενάντια δεν θα υπερίσχυε το Brexit. Αν δεν ήταν οι Αμερικάνοι ενάντια δεν ψήφιζαν τον Τραμπ δύο φορές. Τη δεύτερη, το 2020, κατόρθωσε να εκλεγεί μετά από απίστευτο πόλεμο που του έκαναν οι δυνάμεις της ακραίας παγκοσμιοποίησης. Αν δεν ήταν οι Έλληνες ενάντια δεν θα υπερίσχυε το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα με μεγάλη διαφορά.

Βέβαια επειδή η Ελλάδα είναι μπανανία, οι προδότες της Νέας Τάξης το έκαναν ΝΑΙ, κάτι που δεν μπόρεσαν να κάνουν στην Βρετανία που είναι σοβαρή χώρα. Ούτε στις ΗΠΑ θα τους βγουν σε βάθος χρόνου αυτά που έχουν κάνει. Μπορεί να καθυστέρησαν τον Τραμπ αλλά ίσως του βγει σε καλό γιατί α) θα κάνει ο Μπάιντεν την «βρωμοδουλειά» επιτηρούμενος β) θα είναι πολύ καλά προετοιμασμένος για να ξεκινήσει την εποχή Pax Trumpiana. Τότε, με δέκα χρόνια καθυστέρηση, θα εφαρμοστεί η απόφαση του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα του Ιουλίου 2015 που οι δυνάμεις του κακού δεν σεβάστηκαν.

Θεόδωρος

Scroll to Top