Ποιοι Λουμινάτηδες;

Ποιοι Λουμινάτηδες;

Συμφωνώ σχεδόν σε όλα όσα έχουν αναφερθεί σχετικά με τους Λουμινάτηδες (Illuminati). Υπάρχει πράγματι ένα διεθνές κύκλωμα που σκοπό έχει να εγκαθιδρύσει Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Δικτατορία για να ελέγχει, να εξαπατά, να εκμεταλλεύεται και να καταπιέζει τους ανθρώπους. Ήδη ελέγχει την Ελλάδα.

Προσπαθούν να αποκτήσουν οικονομική και μιντιακή δύναμη με νόμιμους και παράνομους τρόπους και το έχουν καταφέρει σε μεγάλο βαθμό. Την μιντιακή δύναμη την χρησιμοποιούν για να κάνουν πλύση εγκεφάλου και να χειραγωγούν τους ψηφοφόρους ώστε να ελέγχουν το αποτέλεσμα των εκλογών.

Συμφωνώ σε όλα όσα αναφέρονται σε άλλα άρθρα και δεν χρειάζεται να τα επαναλαμβάνω. Ως προς ένα πράγμα μόνο έχω κάποιους ενδοιασμούς. Αν είναι σωστή η χρήση της λέξης Illuminati. Δεν το αρνούμαι αλλά χρειάζεται προσοχή. Η ονομασία δίνεται σε πολλές οργανώσεις, πραγματικές και φανταστικές. Υπάρχει επίσημα οργάνωση με αυτή την ονομασία και έδρα την Ελβετία. Σε αυτούς αναφέρονται τα άρθρα;

Για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν στην Ιστορία την 1η Μαΐου 1776 στην Βαυαρία. Ιδρύθηκαν από τον καθηγητή Κανονικού Δικαίου και Πρακτικής Φιλοσοφίας Άνταμ Βάισχαουπτ. Ξεκίνησαν με πέντε μέλη, τον ιδρυτή και τέσσερις φοιτητές. Εναντιώνονταν στον έλεγχο της Εκκλησίας πάνω στην Επιστήμη και την Φιλοσοφία. Μεταξύ άλλων ήθελαν να επηρεάσουν τις πολιτικές εξελίξεις.

Το 1775, ο Βάισχαουπτ έγινε Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ίγκολσταντ που βρισκόταν υπό τον έλεγχο της Εκκλησίας. Βρήκε τον Τεκτονισμό ακριβό και σκεπτικό προς τις ιδέες του και έτσι δημιούργησε την δική του παρεμφερή μυστική εταιρεία που την διαφοροποίησε σε αρκετά σημεία. Στα πρώτα χρόνια είχε τρεις βαθμούς αρχάριος, μινέρβαλ, πεφωτισμένος μινέρβαλ. Το Μινέρβαλ προέρχεται από τη Μινέρβα και στα Ελληνικά μεταφράζεται Μινερβαϊκός.

Η πρώτη ονομασία ήταν Σύμφωνο Τελειότητας αλλά μετονομάστηκε σε Order of Illuminati ή Bavarian Illuminati. Αρχικό σύμβολο ήταν η κουκουβάγια της Αθηνάς ή της Μινέρβα. Η Μινέρβα ήταν θεά των Ρωμαίων αντίστοιχη της Αθηνάς. Τα μέλη χρησιμοποιούσαν ψευδώνυμα και ο Βάισχαουπτ ονομαζόταν Σπάρτακος. Οι τέσσερις φοιτητές είχαν τα ψευδώνυμα Αίας, Αγάθων, Τιβέριος και Έρασμος. Το 1785 ο Δούκας της Βαυαρίας Καρλ Θίοντορ απαγόρευσε τις μυστικές συναντήσεις και υποτίθεται ότι διαλύθηκαν. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι διείσδυσαν στους Τέκτονες.

Συσχετισμός υπάρχει μεταξύ Illuminati και Τεκτόνων αλλά είναι ασαφής. Οι απόψεις κινούνται μεταξύ δύο άκρων. Κάποιοι πιστεύουν ότι Illuminati και Τέκτονες είναι το ίδιο. Δύο άλλες απόψεις λένε ότι οι Illuminati είναι υψηλόβαθμοι* Τέκτονες ή ότι διείσδυσαν στον Τεκτονισμό και τον ελέγχουν. Άλλοι θεωρούν ότι οι Illuminati χρησιμοποίησαν τις Τεκτονικές Στοές για να στρατολογήσουν μέλη και πήραν ως μέλη τους πολλούς Τέκτονες αλλά είναι τελείως ξεχωριστή οργάνωση.

Κατά μία άποψη, οι Illuminati είναι μια μυστική οργάνωση από ηλικιωμένους Αμερικανοεβραίους που ελέγχουν την Αμερική. Μια παραλλαγή της λέει ότι είναι το κεντρικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Εβραϊσμού που έχει κέντρο την Αμερική αλλά συμμετέχουν Εβραίοι από όλο τον κόσμο. Στις ΗΠΑ κατοικούν περίπου όσοι Εβραίοι κατοικούν και στο Ισραήλ.

Συγκερασμός αυτής με μια προηγούμενη είναι ότι Εβραίοι και Illuminati έχουν διεισδύσει στον Τεκτονισμό και τον ελέγχουν. Κάποιοι Αμερικανοί Φονταμενταλιστές υποστηρίζουν ότι οι Illuminati θέλουν να βάλουν επικεφαλής του Πλανήτη τον Αντίχριστο. Οι Φονταμενταλιστές είναι ισχυρό τμήμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.


Για να μην χρησιμοποιώ συνεχώς την φράση «κατά μία άποψη», όλα όσα ακολουθούν είναι διάφορες απόψεις που κυκλοφορούν για τους Illuminati που ενίοτε είναι αντιφατικές:

Είναι μια ανύπαρκτη φανταστική οργάνωση που της χρεώνουν ενέργειες άλλων μυστικών οργανώσεων. Μπορεί να το κάνουν οι μυστικές οργανώσεις που ενήργησαν για να θολώσουν τα νερά ή άλλοι άσχετοι με τις μυστικές οργανώσεις για να δώσουν μια εξήγηση.

Είναι υπαρκτή οργάνωση που χρεώνεται και πολλά που δεν κάνει.

Ήταν πίσω από την Γαλλική Επανάσταση και βρίσκονται πίσω από πολλά παγκόσμια γεγονότα τα οποία τα προκαλούν. Θέλουν να ελέγξουν τον κόσμο. Έχουν διάφορες υπό-ομάδες όπως Ordo Templi Orientis, Illuminati Order, Orden Illuminati, Λέσχη Bilderberg. Είναι πανίσχυροι σε σημαντικούς τομείς όπως πολιτική, βιομηχανία, τραπεζικό σύστημα, ενημέρωση, ψυχαγωγία.

Οι εχθροί τους είναι η Καθολική Εκκλησία. Φωτίζονται απευθείας από τον Θεό χωρίς μυστήρια.


Ο Παντεπόπτης Οφθαλμός θεωρείται πλέον το σύμβολο των Illuminati αλλά χρησιμοποιείται και από άλλες μυστικές εταιρείες που δεν είναι οι Illuminati. Η σβάστικα και ο αναγεννώμενος από τις στάχτες φοίνικας είναι αρχαία σύμβολα. Δεν σημαίνει ότι όλοι όσοι τα χρησιμοποιούν είναι ναζιστές ή χουντικοί. Επειδή κάποιοι χρησιμοποιούν ορισμένα σύμβολα ή έχουν κάποιες πρακτικές δεν σημαίνει ότι όλοι όσοι χρησιμοποιούν τα ίδια σύμβολα ή έχουν ανάλογες πρακτικές είναι το ίδιο.

Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα ποδοσφαίρου, κάνει προπονήσεις και παίζει σε παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός είναι επίσης ομάδα ποδοσφαίρου, κάνει προπονήσεις και παίζει σε παιχνίδια. Δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός είναι ο Παναθηναϊκός. Επίσης δεν σημαίνει πως ότι ακριβώς κάνει ο Ολυμπιακός, το κάνει ο Παναθηναϊκός και όλες οι ομάδες ποδοσφαίρου.

Αναμφισβήτητα όμως υπάρχει ένα τεράστιο ευρωπαϊκό και διεθνές κύκλωμα που προσπαθεί να ελέγξει την Ευρώπη και τον κόσμο και να επιβάλλει Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Δικτατορία. Αποτελείται από πολιτικούς, δημοσιογράφους, μιντιάρχες, παρουσιαστές, επιχειρηματίες, τραπεζίτες, καλλιτέχνες κλπ. Τώρα, αν αυτοί είναι Λουμινάτηδες (Illuminati) και ποιοι από όλους που αυτοαποκαλούνται ή τους αποκαλούν Illuminati είναι, αποτελεί μια άλλη ιστορία.

* Το υψηλόβαθμοι έχει δύο ερμηνείες, υψηλή θέση στην οργάνωση ή υψηλή επαγγελματική θέση. 

Σωτήρης

Scroll to Top