Πόση άλλη κόκα;

Πόση άλλη κόκα;

Πολλές είναι οι φορές που δεν έχουμε όρεξη και κέφι όταν πηγαίνουμε για δουλειά. Άλλες φορές δεν έχουμε διάθεση για πολλά λόγια. Είναι όμως επαγγέλματα που πρέπει να βρουν το κέφι και την πολυλογία. Τι κάνουν όταν δεν έχουν; Ρουφάνε δύο η περισσότερες γραμμές κόκα. Πως έχουν οι τραγουδιστές συνέχεια κέφι; Πως έχουν οι τηλεπαρουσιαστές συνέχεια καλή διάθεση; Πως έχουν κάποιοι παρουσιαστές ή πολιτικοί λογοδιάρροια? Η λύση είναι μία! Κόκα! Η κόκα και συγκεκριμένα τα μεγάλα κέρδη που αφήνει το εμπόριο της είναι λύση και στην χρηματοδότηση του πολιτικού και μιντιακού συστήματος.

Ναρκωτικά κάνουν κι άλλα, οι διάφοροι ερμηνευτές. Κάποιοι κάνουν χάπια ή μπάφους αλλά η κόκα είναι το Νο 1 με διαφορά. Και οι πολιτικοί και οι παρουσιαστές ερμηνευτές είναι. Μια παράσταση δίνουν. Επίσης η χρηματοδότηση του πολιτικού και μιντιακού συστήματος γίνεται κι από άλλες εγκληματικές ενέργειες αλλά το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και ιδιαίτερα της κοκαΐνης έχει ιδιάζουσα θέση.

Το πολιτικό σύστημα διευκολύνει τους χρηματοδότες του, στο αγαστό τους έργο της διακίνησης γιατί αλλιώς δεν «έχει λεφτά». Βέβαια κυνηγούν και κάποιους ενώ άλλους διευκολύνουν. Εύκολο είναι να βρει κανείς ποιους κυνηγάνε και ποιους διευκολύνουν. Αυτούς που τους τα σκάνε, τους διευκολύνουν. Aυτούς που δεν πληρώνουν, τους κυνηγάνε αμείλικτα. Αυτός είναι ο ρόλος των εκάστοτε αρμόδιων υπουργών, να καθορίζουν ποιους κυνηγούν οι διωκτικές αρχές και ποιους διευκολύνουν.

Φημολογείται ότι υπάρχουν τουλάχιστον τρεις ναρκομανείς στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και κάποιοι περιστασιακοί χρήστες. Να ξεχάσουμε προς στιγμήν το παράνομο της χρήσης ναρκωτικών, παρόλο που είναι κι αυτό ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Υπάρχουν επαγγέλματα που η χρήση ναρκωτικών δεν δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στο κοινωνικό σύνολο. Είναι μικρό το κακό. Αν ένας τραγουδιστής είναι «μες στη κόκα», απλά δεν τον ακούμε, αν δεν μας αρέσει. Το ίδιο συμβαίνει και για την παρουσιάστρια μιας σαχλοεκπομπής της τηλεόρασης. Είναι όμως επαγγέλματα που η χρήση ναρκωτικών είναι απαγορευτική.

Αυτά τα επαγγέλματα κρατάνε τις ζωές των άλλων στα χέρια τους. Παραδείγματα είναι πολιτικοί, πιλότοι, καπετάνιοι, γιατροί, δικαστές, αστυνομικοί, στρατιωτικοί. Δεν μπορεί ο γιατρός να κάνει εγχείρηση και να είναι μαστουρωμένος. Ούτε ο πιλότος να πιλοτάρει το αεροπλάνο και να έχει πάρει ναρκωτικά. Ο μαστουρωμένος αστυνομικός μπορεί να βγάλει το όπλο και να αρχίσει να πυροβολεί ή ο στρατιωτικός να πατήσει κανένα κουμπί και να εκτοξευτούν πύραυλοι. Ο δικαστής που δικάζει, κρατάει επίσης την ζωή του δικαζόμενου στα χέρια του. Δεν μπορεί να τον αδικήσει επειδή μαστουρώνει.

Κατά μία άποψη που νομίζω ότι είναι σωστή, ο επιχειρηματίας δεν είναι απαγορευτικό να κάνει κόκα. Δικιά του είναι η εταιρεία, πρόβλημα του αν την κλείσει επειδή είναι καμένος από τις κόκες. Κάποιοι πιστεύουν ότι εξαρτώνται και οι ζωές των εργαζόμενων από αυτό. Δεν έχει μεγάλο βάρος ο ισχυρισμός διότι θα βρουν δουλειά σε κάποια άλλη εταιρεία. Το μεγαλύτερο κακό το κάνει ο ίδιος επιχειρηματίας στον εαυτό του.

Βγαίνουν κάποιοι πολιτικοί στα κανάλια και τους έχει πιάσει λογοδιάρροια. Είναι επειδή έχουν κάνει τις γραμμές τους. Ο πολιτικός κρατάει τις ζωές των ψηφοφόρων στα χέρια του. Αν είναι εθνικής εμβέλειας, τότε όλης της χώρας. Δεν μπορεί να είναι καμένος από την κόκα, ειδικά αν έχει και εκτελεστική θέση. Και για την νομοθετική ισχύει αλλά σε μικρότερο βαθμό. Ούτε ο δημοσιογράφος που επηρεάζει την κοινή γνώμη μπορεί να είναι καμένος από την κόκα.

Σε βάθος χρόνου, όσοι κάνουν κόκα, καίνε τον εγκέφαλο τους, εκτός από άλλα συμπτώματα. Αν δεν ήταν έτσι, οι γιατροί θα μας έλεγαν. «Παίρνετε άφοβα κόκα. Κάνει πολύ καλό». Οι φήμες για καμένους από την κόκα υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν αναφέρουν απλά τον αριθμό τρία αλλά και συγκεκριμένα ονόματα. Μπορεί να μην το ξέρει ο Μητσοτάκης; Μα και βέβαια το ξέρει! Τότε γιατί δεν τους διώχνει;

Γιατί είναι φίλοι των διακινητών που χρηματοδοτούν το πολιτικό και μιντιακό σύστημα. Οι χρήστες και οι διακινητές μια μεγάλη παρέα είναι. Κάνουν τα παρτάκια τους με την κόκα και ενίοτε παρτουζώνονται. Δυστυχώς την Ελλάδα την κυβερνούν ομοφυλόφιλοι, παιδεραστές, ναρκομανείς, παρτουζιάρηδες, ναρκέμποροι και λαθρέμποροι. Αυτό είναι κακό γενικά αλλά ιδιαίτερα όταν συμβαίνει στην συντηρητική παράταξη.   

Σταύρος

Scroll to Top