Πρόβλημα το ΕΣΥ

Πρόβλημα το ΕΣΥ

Έβγαλε επιτέλους την μάσκα ο γνωστός προπαγανδιστής κύριος Άρης αλλά συνέχισε να λέει τα δικά του. Είχαν ένα ρεπορτάζ από τον Πειραιά με επιβάτες που πήγαιναν στην Πάρο. Αρκετοί από αυτούς, νέοι κυρίως, ήταν ανεμβολίαστοι και δήλωσαν με βεβαιότητα πως δεν σκοπεύουν να κάνουν τον εμβόλιο. Σχολίασε λοιπόν ο κύριος Άρης πως οι ανεμβολίαστοι μπορεί να μεταφέρουν τον ιό στο νησί που θα πάνε.

Σε ποιους κύριε Άρη να μεταφέρουν τον ιό; Στους εμβολιασμένους ή στους ανεμβολίαστους; Οι εμβολιασμένοι είναι προστατευμένοι! Αυτός είναι ο σκοπός του εμβολίου. Οι ανεμβολίαστοι δεν ενδιαφέρονται να προστατευτούν! Εσένα κύριε Άρη τι σε κόφτει; Αφού αυτούς δεν τους νοιάζει να προστατέψουν τους εαυτούς τους, εσύ γιατί θέλεις τόσο πολύ να τους προστατέψεις;

Να τα πάρουμε από την αρχή για να μην μείνει σε κανέναν απολύτως καμία αμφιβολία. Για τους περισσότερους, ο covid -19 είναι σαν μία γρίπη. Κάποιοι τον περνάνε χωρίς καθόλου συμπτώματα ενώ ελάχιστοι έχουν βαριά συμπτώματα. Από αυτούς με τα βαριά συμπτώματα, ένα μικρό ποσοστό πεθαίνει. Όταν δεν υπήρχε προστασία από το εμβόλιο, έπρεπε να προστατευτούν αυτοί που δυνητικά θα πέθαιναν. Διότι ακόμα και αυτοί που αρρώστησαν βαριά, επανήλθαν και μάλλον δεν τους άφησε κανένα «κουσούρι».

Για να προστατευτούν αυτοί που δυνητικά θα πέθαιναν γινόταν όλη η φασαρία. Υπήρχε και η σκληρή γραμμή που έλεγε πως προκειμένου να καταστρέψουμε την οικονομία και χιλιάδες επιχειρήσεις και να δυσκολέψουμε υπερβολικά την ζωή όλων των ανθρώπων, ας πεθάνει ένα ελάχιστο ποσοστό. Αυτή η σκληρή γραμμή ακολουθήθηκε αρχικά σε κάποιες χώρες αλλά πουθενά μέχρι τέλους.

Ούτως ή αλλιώς και με τα μέτρα πέθανε ένα ποσοστό. Άρα τα μέτρα δεν προφύλαξαν απόλυτα όλους τους ανθρώπους. Αν δεν είχαν παρθεί τα μέτρα όμως θα πέθαιναν περισσότεροι. Οι υπόλοιποι απλά θα νοσούσαν, άλλοι χωρίς καθόλου συμπτώματα, άλλοι με συμπτώματα γρίπης και άλλοι με βαριά συμπτώματα. Όλοι όσοι νοσούσαν θα ανέπτυσσαν αντισώματα πιο ισχυρά από του εμβολιασμού.

Μετά ξεκίνησε ο εμβολιασμός. Δεν μπορούσαν όλοι να εμβολιαστούν μέσα σε μία μέρα. Επομένως έπρεπε να διατηρηθούν κάποια μέτρα για ένα διάστημα, μέχρι να μπορέσουν να εμβολιαστούν όλοι όσοι το επιθυμούσαν. Ο εμβολιασμός των πρόθυμων ολοκληρώθηκε εδώ και αρκετό καιρό. Από την στιγμή που εμβολιάστηκαν όλοι όσοι το επιθυμούσαν, έπρεπε να ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ και να μην επανέλθει ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.

Έκαναν lock down στην Μύκονο και θα κάνουν και σε άλλους τουριστικούς προορισμούς επειδή υπήρξε έξαρση κρουσμάτων. Πήραν μέτρα γιατί πανελλήνια τα κρούσματα είχαν ανέβει στις 3 χιλιάδες. Τι σημασία έχει ο αριθμός των κρουσμάτων; Ας είναι 3, 13, 23, 103 ή 503 χιλιάδες κρούσματα. Όσοι νοσήσουν να καθίσουν στο σπίτι τους ή στο δωμάτιο του ξενοδοχείου για να τους περάσει όπως κάνουν και με την γρίπη.  

Ο αριθμός των κρουσμάτων είχε νόημα όταν δεν υπήρχε η προστασία του εμβολίου. Έπρεπε να παρθούν μέτρα ώστε να μην ανέβει ο αριθμός των κρουσμάτων γιατί κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους θα πέθαιναν και δεν είχαν άλλο τρόπο προστασίας. Τώρα υπάρχει τρόπος προστασίας, το εμβόλιο. Όποιος θέλει να προστατευτεί το κάνει.

Όποιος δεν θέλει να προστατευτεί δεν το κάνει κύριε Άρη και εσένα δεν σου πέφτει λόγος. Εσύ κύριε Άρη έκανες το εμβολιάκι σου και είσαι προστατευμένος. Μην ασχολείσαι λοιπόν με τους άλλους κι ασε τους να ρυθμίσουν την ζωή τους μόνοι τους όπως κρίνουν. Μπορεί να θέλουν να αναπτύξουν ανοσία δια της νόσησης διότι θα έχουν πιο ισχυρά αντισώματα σε σχέση με το εμβόλιο. Η πολιτεία δεν χρειάζεται να παίρνει οποιαδήποτε μέτρα για να τους προστατέψει, πέραν του προαιρετικού εμβολιασμού.

Τι συμβαίνει όμως πραγματικά που δεν το λένε εσκεμμένα; Ο αριθμός των κρουσμάτων έχει ανάλογη σχέση με τον αριθμό των βαριών περιστατικών που απαιτούν νοσηλεία. Όσο ανεβαίνουν τα κρούσματα, ανεβαίνουν τα βαριά περιστατικά. Υπάρχει ένα ταβάνι στον αριθμό των περιστατικών που μπορεί να εξυπηρετήσει το ΕΣΥ. ΕΚΕΙ ακριβώς ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, στο ΕΣΥ. Εκτός κι αν συμβαίνουν περίεργα πράγματα όπως να κρύβεται ένας θανατηφόρος ιός μέσα στο εμβόλιο που θα μειώσει σημαντικά τον πληθυσμό της γης μέσα στην επόμενη τριακονταετία.

Τότε ας πουν την αλήθεια στους πολίτες. «Κάνετε ότι θέλετε για τον εμβολιασμό αλλά έχετε υπόψη σας πως αν υπάρξει μεγάλη έξαρση κρουσμάτων δεν θα μπορέσουμε να περιθάλψουμε όλα τα βαριά περιστατικά». Αυτό όμως μπορεί να ακουστεί «κάπως». Έχουν μάθει στο ψέμα και στην κοροϊδία. Γιατί αντιμετωπίζουν τους Έλληνες σαν ζώα που προσπαθούν διαρκώς να τους ξεγελάσουν, να τους χειραγωγήσουν και να τους κάνουν πλύση εγκεφάλου. Γιατί αν πουν την αλήθεια, το ΚΚΕ και διάφορα άλλα αριστερά κόμματα θα «ξεσαλώσουν» σε αυτό που ήδη λένε, να προσλάβουν δηλαδή περισσότερους στο ΕΣΥ. Γιατί ο σκοπός τους, ενδεχομένως και σωστά, είναι να μειωθεί ο αριθμός των υπαλλήλων του Δημοσίου και αυτό θα ήταν αντίθετο.

Όλοι αυτοί που έχουν εξαναγκαστεί σε εμβολιασμό ή έχουν θιγεί, πρέπει κανονικά να τους ταράξουν στις μηνύσεις και στις αγωγές. Διότι το ζητούμενο δεν είναι η προστασία των πολιτών αλλά οι αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Επειδή δεν αντέχει το ΕΣΥ δεν φταίνε οι της ΕΜΑΚ να απομακρύνονται ή διάφορες κατηγορίες εργαζομένων να «εξαναγκάζονται» σε εμβολιασμό. Ούτε φταίνε τα μαγαζιά και οι επιχειρήσεις σε τουριστικούς προορισμούς που περίμεναν πως και πως μία κάπως καλή σαιζόν μετά την περσινή που επλήγησαν πολύ βαριά. Ταράξτε τους στις μηνύσεις και τις αγωγές τους απατεώνες ακόμα κι αν δεν βγει τίποτα στο δικαστικό σύστημα που ελέγχουν.

Γιάννης

Scroll to Top