Προσοχή στις παγίδες

Προσοχή στις παγίδες

Ο Λάκης ήταν ελεύθερος και ψαχνόταν να βρει μια κοπέλα / γυναίκα. Ένα Σάββατο πήγε με ένα φίλο του σε ένα μπαράκι. Λίγη ώρα αργότερα μπήκε μια όμορφη κοπέλα / γυναίκα που του έριχνε συνεχώς ματιές. Πήγε και της μίλησε. Αυτή ανταποκρίθηκε. Του είπε πως την λένε Τούλα και αντάλλαξαν τηλέφωνα. Βγήκαν δύο φορές και μετά κατέληξαν το επόμενο Σάββατο στο διαμέρισμα του Λάκη όπου έκαναν παθιασμένο έρωτα.

Αφού είχε τελειώσει η ερωτική περίπτυξη, χτύπησε το τηλέφωνο της Τούλας. Μίλησε για μισό λεπτό. Του είπε πως θα κατέβει για λίγο κάτω, να πάρει κάτι που θα της φέρει μια φίλη της επειδή θα έμενε το βράδυ στο σπίτι του. Ο Λάκης το βρήκε πολύ λογικό. Προθυμοποιήθηκε να την συνοδεύσει αλλά αυτή αρνήθηκε. Άφησε την τσάντα της με τα πράγματα της στο διαμέρισμα και κατέβηκε.

Ο Λάκης σκεφτόταν πόσο πολύ την γουστάρει την Τούλα. Μια τέτοια γυναίκα ήθελε να παντρευτεί, μια γυναίκα που να τον τον φτιάχνει ερωτικά, να τον τρελαίνει. Η ώρα πέρναγε και η Τούλα δεν γύριζε. Σκέφτηκε μήπως τυχόν έφυγε αλλά αμέσως το απέκλεισε καθώς είχε αφήσει την τσάντα της με τα πράγματα της. Κάποια στιγμή, επιτέλους κτύπησε το κουδούνι.

Άνοιξε την πόρτα της εισόδου από το θυροτηλέφωνο και μετά από λίγο κτύπησε το κουδούνι του διαμερίσματος. Όλα λαχτάρα, βέβαιος πως είναι η Τούλα, άνοιξε την πόρτα και είδε δύο αστυνομικούς. Του είπαν «συλλαμβάνεστε για βιασμό και ξυλοδαρμό», του πέρασαν χειροπέδες και τον πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα όπου περίμενε μέχρι την Δευτέρα για να παρουσιαστεί στο δικαστήριο.

Τι είχε συμβεί; Το Σάββατο που πήγε στο μπαράκι, τον παρακολουθούσαν από το GPS του κινητού του. Σε ένα αυτοκίνητο, ήταν ένας οδηγό με την Τούλα. Συνομιλούσαν με αυτούς που παρακολουθούσαν το GPS και τους έλεγαν που πηγαίνει ο Λάκης. Έτσι η Τούλα βρέθηκε στο ίδιο μπαράκι, λίγο μετά τον Λάκη και του έριχνε ματιές για να τον προκαλέσει να της μιλήσει, κάτι που το έκανε όπως θα το έκανε οποιοσδήποτε άντρας.

Όταν συνευρέθηκαν ερωτικά, του είπε να «τελειώσει εντός» για να υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία στην ιατροδικαστική εξέταση. Όταν έφυγε από το διαμέρισμα του, την περίμενε πάλι ο οδηγός. Πήγαν κάπου σκοτεινά, της έριξε δύο μπουνιές στο πρόσωπο και μετά την άφησε κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα. Οι αστυνομικοί βρήκαν στο διαμέρισμα του Λάκη την τσάντα και τα πράγματα της Τούλας.

Ο Λάκης και η Τούλα είναι φανταστικά πρόσωπα αλλά παρόμοιες παγιδεύσεις συμβαίνουν. Με τέτοια αποδεικτικά στοιχεία, δύσκολα ξεμπλέκει κανείς. Είναι ένα παράδειγμα για το πόσο εύκολο είναι να πέσει κανείς σε παγίδα. Τι έχει να κερδίσει η Τούλα; Γιατί να κάνει κάτι τέτοιο; Πιθανώς να την πλήρωσε κάποιος που ήθελε να εκδικηθεί τον Λάκη. Πιθανώς να τον εκβιάζουν για κάτι που αν το κάνει, θα αλλάξει την κατάθεση η Τούλα για να πέσει στα μαλακά ο Λάκης.

Από τέτοιες παγιδεύσεις δεν κινδυνεύει ένας μεροκαματιάρης ή ένας υπάλληλος. Κινδυνεύουν όμως άνθρωποι που έχουν χρήματα - περιουσία ή θέσεις ψηλές όπως πχ βουλευτές. Μπορεί να βρεθούν με δέκα χρόνια φυλακή για ένα π#δ$μα. Δεν υπαινίσσομαι πως κάτι τέτοιο συνέβη στην περίπτωση Χρονοπούλου - Γεωργούλη γιατί αν είχε γίνει έτσι και υπήρχαν τέτοια στοιχεία, θα είχε προχωρήσει πολύ πιο γρήγορα η υπόθεση.

Πάντως κατά την άποψη μου, η υπόθεση αυτή κάπου δεν στέκει. Μια συνάδελφος του Γεωργούλη, η Παπαθωμά, έκανε μια εύστοχη παρατήρηση. Αν κάποιος είναι να βιάσει και να δείρει, δεν επιλέγει την νομική σύμβουλο της Κομισιόν. Να προσθέσω πως έχει πολύ ισχυρές διασυνδέσεις στο ΠΑΣΟΚ. Μπορεί στην Ελλάδα να είναι δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ και τρίτο με διαφορά το ΠΑΣΟΚ αλλά στις Βρυξέλες, οι Σοσιαλιστές είναι δεύτεροι ενώ η Αριστερά είναι στην έβδομη θέση και με διαφορά.

Η τελευταία γυναίκα που θα επέλεγε να βιάσει και να δείρει κανείς είναι μία σαν την Χρονοπούλου. Ο τελευταίος άντρας που θα περίμενε κανείς να είναι βιαστής, είναι κάποιος σαν τον Γεωργούλη επειδή δεν θα έχει μεγάλη δυσκολία να βρει κάποια άλλη, ισάξια εμφανισιακά ή καλύτερη. Γενικά είμαι επιφυλακτικός στις καταγγελίες βιασμού για τον εξής λόγο.

Έχει γεμίσει η Ελλάδα και η Ευρώπη με βίζιτες. Είναι τα νέα ήθη. Στις Βρυξέλες από ό,τι μαθαίνω έχει πολλές. Αν δεν σου κάτσει μία κοπέλα / γυναίκα και θέλεις σώνει και ντε να π#δ$ξεις εδώ και τώρα, σηκώνεις το τηλέφωνο και σου έρχεται μία βίζιτα. Την διαλέγεις όπως ακριβώς την θέλεις και σου κάνει ό,τι κόλπα θέλεις. Αν θέλεις, κάνετε βιασμό δηλαδή προσποιείται βιασμό.

Σαφώς και υπάρχουν περιπτώσεις βιασμού αλλά οι ισχυρισμοί του υποτιθέμενου θύματος πρέπει να στέκουν, να υπάρχει μια εξήγηση. Τα θύματα βιασμού και ξυλοδαρμού πρέπει να το καταγγέλλουν αμέσως. Χρειάζεται όμως να καταλάβουμε πως μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση δεν είναι θύματα αλλά φερόμενα θύματα και έτσι πρέπει να τις αντιμετωπίζει η κοινή γνώμη.

Όταν αποδειχθεί πως είναι πραγματικά θύματα, να έχουν την αμέριστη συμπαράσταση όλων μας. Αν όμως αποδειχθεί πως δεν είναι θύματα, πρέπει ο φερόμενος βιαστής ή/και κακοποιητής να έχει την αμέριστη συμπαράσταση όλων μας διότι έπεσε θύμα μιας πλεκτάνης. Τα κανάλια έχουν καταργήσει τα δικαστήρια και βγάζουν δικαστικές αποφάσεις. Σε λίγο θα μοιράζουν και ποινές.

Άγγελος

Scroll to Top